Damerne inspirerede Drachmann og andre

Damerne inspirerede Drachmann og andre

3. august 2020 - kl. 8:41 - af

Drachmann hører jo desværre til en af de store danske digtere, som ikke ret mange kender mere, hvilket man i Drachmanns Hus siden 1967 har forsøgt gøre noget ved gennem de populære Drachmann-aftner. Disse aftener er i sommer flyttet til den hyggelige café ved Bamsemuseet i Østerby.

   Men mange spørger om Drachmann ikke er ham med damerne. Jo, det er det også.    Drachmann var meget inspireret af havet, der går som en rød tråd gennem meget af hans digtning, men en endnu større inspirationskilde var kvinderne i hans liv. Der er fortalt meget mere eller mindre sandfærdigt om dette fænomen.

   Men også andre danske og nordiske digtere, som blandt andre Nis Petersen, Hans Hartvig Seedorff, Evert Taube og Sigfred Pedersen lod sig inspirere af damerne. Det kan man også høre om på onsdag den 5. august kl. 20. 

  Hvor Drachmann-kvartetten, som består af Anne-Marie Gabrielsson, Jesper Hegaard, Poul Bernth og Birgit Bernth, vil fortælle og fremføre en række af de digte, sange og viser, som damerne inspirerede disse digtere til.

   Opstillingen af borde samt placering af publikum er lavet med al mulig hensyntagen til de i øjeblikket gældende regler. Der er plads til 20, men i tilfælde af godt vejr, vil arrangementet blive flyttet ud i den hyggelige caféhave, hvor der er plads til flere.

    Billetsalget er anderledes i år, idet billetterne kan bestilles på holger@gabrielsson.dk eller købes ved indgangen. Kontant eller med mobilepay. Da der altså er tale om et reduceret antal pladser, vil ”først-til-mølle”-begrebet gælde.

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Damerne inspirerede Drachmann og andre' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger