Med ægte kærlighed til Skagen

Foto: Karina Boldsen.

Med ægte kærlighed til Skagen

12. august 2020 - kl. 6:20 - af

Den nybagte husejer i Skagen, og operasanger Jens-Christian Wandt tryllebandt tilhørerne søndag aften da han gæstede Refugiet Klitgaardens venneforening. I haven hos Kystmuseet kunne tilhørerne nyde en masse anekdoter fra kunstens verden og høre hvordan forholdet til Skagen blev skabt gennem hans ven Tage Andersen, den kendte blomsterkunstner, hvis bror har en Matas butik i byen. Som så meget andet i livet – ved en tilfældighed.

Nogle år inden, at Verdensballetten blev sit eget koncept havde der været arrangeret noget lignende i mindre skala i Tage Andersens svenske park ved Hallandsåsen. Men da den blev solgt var forbindelsen til Skagen heldigvis etableret. Kunstnerne blev fra starten indlogeret hos Ruth og Frede på Marienlund og oplevede et meget mere personligt værtskab end på de store hoteller som de normalt bor på. Det har gjort, at de med glæde vender tilbage år efter år.

Jens-Christian Wandt optrådte i Norge i juli 2011 under den frygtelige bombesprængning i Oslo og massakren på Utøya. Dén aften blev aflyst, men dagen efter blev forestillingen afholdt med passende højtidelighed. Midt i chokket og sorgen søgte og fandt publikum et kortvarigt fællesskab i den klassiske kunst.

Jens-Christian fortalte anekdoter fra sine møder med Dronningen og den kongelige famile. I 2013 var der på AROS i Aarhus en udstilling “Pas de Deux Royal” hvor Dronningen og Prins Henrik udstillede sammen. Bl.a. havde Prinsen en lydinstallation af egne digte og han havde selv indtalt dem på fransk. Digtet “Côte á côte” tændte en glød og sammen med komponist og lydkunstner Kathrine Ring besøgte han Amalienborg og tilbragte en hel dag sammen med Prinsen hvor der blev indspillet lydklip til en ballet. Prinsen foreslog selv sin yndlingskomponist Fauré og det blev til en lille “pas de deux” som blev opført på Verdensballetten i 2017
Sådan udvikles ny kunst – ved bestandig nysgerrighed og vilje til at udforske grænserne.

Ved den første Verdensballet i 2008 var der 650 gæster og i 2019 1600 besøgende, så nu er det blevet en tradition for mange at deltage. Som afrunding på foredraget fik tilhørerne historien om CD’en “Jul i Skagen” som har solgt hele 5000 eksemplarer. Den blev præsenteret ved julekoncerten tilbage i 2010 og indspillet sammen med Holmens Kantori og Ditte Højgaard Andersen.

”Det blev en herlig aften og vi er stolte over, at Jens-Christian Wandt gæstede vores forening samme dag som han også havde optrådt på Børglum Kloster. På den måde er vi alle med til at skabe mulighed for kunstneres ophold ude på Klitgaarden” slutter formand Carsten Helmuth Pedersen.

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Med ægte kærlighed til Skagen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger