Eventbranchen er i højeste alarmberedskab – lyste Danmark op i går aftes

Masser af bygninger lyste i går op i rødt lys. I Skagen var det restaurant og galleri bygningen på Grenen.

Eventbranchen er i højeste alarmberedskab – lyste Danmark op i går aftes

1. oktober 2020 - kl. 7:43 - af

Erhvervsministeren har bedt eventbranchen om at se sig om efter alternative markeder, mens vi er i denne svære situation. For en branche, der lever af at samle mennesker til kulturelle begivenheder, store konferencer og formidle oplevelser, så er det en meget svær opgave i det aktuelle klima.

Erhvervsministeren må ikke være i tvivl om, at eventbranchen lever af at opfinde og innovere måden at skabe kultur og event oplevelser på. Det er ikke noget nyt. Kultur og Eventbranchens aktører viser allerede at vi meget gerne, vil samarbejde og opfinde fremtidens events.Det kræver dog, at vi er med ved forhandlingsbordet og at vi får den fornødne hjælp til at komme igennem krisen.

I juni måned, lyste alle alarmlamper rødt for den danske eventbranche. Udsigten til events i større skala var i den overskuelig fremtid væk. Derfor valgte den danske eventbranche for første gang at oplyse kulturinstitutioner i hele Danmark, heriblandt også Christiansborg, i et flammende rødt lys for at indikere at hele eventbranchen var i alarmberedskab. Udlejningsfirmaerne, har reelt set ikke har haft en indkomst siden marts måned. Virksomheder har set sig nødsaget til at afskedige specialiserede, professionelle medarbejdere i takt med at hjælpepakkerne stoppede.

Hverken leverandører eller arrangører, i eventbranchen har kunne opretholde en bæredygtig økonomi i syv måneder, da forsamlingsforbuddet har resulteret i aflyste festivaler, koncertturneer, teaterforestillinger, konferencer, firma julefrokoster, private fester m.m. Eventbranchen er de facto tvangslukket med en besked fra Erhvervsministeriet: I kan ikke hjælpes.

Derfor valgte vi i går at gøre opmærksom på vores eksistens igen ved at lyser eventbranchen kulturinstitutioner, rådhuse, spillesteder m.m. i rødt #lightitinred.

Thomas Gerdes, Formand for Foreningen for Koncert- og Eventpersonale, KO-EP, udtaler i den anledning:
“De danske politikere er simpelthen nødt til at forholde sig til den økonomiske krise eventbranchen står midt i. Vi appellerer til Erhvervsministeren om at opretholde dialogen med eventbranchens essentielle parter og sammen finde løsninger for de virksomheder som de facto har været tvangslukket siden marts. De har ingen mulighed for at tjene penge, men har stadig faste udgifter til husleje, vedligeholdelse af gear, vognparker, materiel m.m. Samt de mange specialiserede freelancere, som er helt essentielle for eventbranchens overlevelse”.

Eventbranchen ser ind i et efterår, og muligvis et forår, hvor forsamlingsforbud og restriktioner giver umulige rammer for at skabe den kultur, som den politiske verden fordrer skal være der, for at vi som samfund kan komme igennem krisen. I hvert fald, hvis der ikke medfølger en økonomisk kompensation.

Thomas Gerdes tilføjer:

“Vi er taknemmelig for de muligheder der er givet, for at gennemføre få kulturelle events, men at samle 500 siddende publikummer, hvor venues er underlagt restriktioner om afstand og derfor kun har begrænset antal pladser kontra deres normale kapacitet til et enkeltstående event, så er det ikke det der redder eventbranchen. Især ikke nu, hvor vejret bliver dårligere og arrangører derfor ikke i samme grad som i sommer kan afvikle udendørs arrangementer”.

Tiden er ved at rinde ud for eventbranchen. Hvis samfundet skal gøre sig håb om et fremtidigt rigt og mangfoldigt event- og kulturliv i Danmark, skal der reageres nu.

Derfor beder vi politikerne om:

  1. At sikre, at Erhvervsministeren og de politiske ordførere opretholder dialogen med sektor-partnerskaberne og relevante organisationer i eventbranchen
  2. At sikre, fortsat økonomisk hjælp til eventbranchens aktører – som minimum til nytår og derudover dynamisk, fremadrettet støtte, så længe pandemien forhindrer store forsamlinger i at finde sted
  3. At sikre, at Erhvervs- og Kulturministeren indkalder alle relevante parter til en dialog om holdbare og langsigtede strategier for eventbranchen

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Eventbranchen er i højeste alarmberedskab - lyste Danmark op i går aftes' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger