Endnu et flot resultat på Skagen Bryghus

Endnu et flot resultat på Skagen Bryghus

10. oktober 2020 - kl. 11:02 - af

Skagen Bryghus skulle, som s√• mange andre, have holdt generalforsamling i for√•ret, men p.g.a coronaen blev generalforsamlingen f√łrst gennemf√łrt den 24. september.

Der var kun 4 deltagere, udover bestyrelse, advokat, revisor og direkt√łr Ren√© Diget S√łgaard S√łrensen til den coronaramte generalforsamling. (Sidste √•r deltog mere end 500 !!!).

Som det kan læses i årsrapporten kom Bryghuset ud med et overskud på knap 2 millioner.

Herunder kan du l√¶se bestyrelsesformandens og direkt√łren beretning ved generalforsamlingen:

Skagen Bryghus bestyrelsen, formand Christian Bisgaard

Beretning ved generalforsamling 2020:

Velkommen til Generalforsamlingen for regnskabs√•ret 2019. Det er en lidt m√¶rkelig generalforsamling og samtidigt en generalforsamling, der til stadighed er blevet skubbet fremad pga Corvid-19. Hertil kommer s√•, at denne generalforsamling s√• sandelig b√¶rer pr√¶g af de begr√¶nsninger, der er opsat for at undg√• yderligere smittespredning i Danmark. Hele bestyrelsen h√•ber selvf√łlgelig at situationen vil v√¶re mere normalt i april 2021 og at vi har mulighed for at gennemf√łre en helt normal generalforsamling.

Beretningen for 2019 er opdelt i to. Jeg vil indlede beretningen og her se n√¶rmere p√• blandt andet √•ret som helhed samt regnskabet. Regnskabet gennemg√•s dog under selvst√¶ndigt punkt af vores revisor. Herefter vil Rene overtage den n√¶ste del af beretningen, hvor han vil g√• mere i dybden med den daglige drift af bryggeriet, salget og nye √łltyper etc.

√Öret 2019 var, som I sikkert husker, pr√¶get af ombygningen for at muligg√łre udnyttelse af 1. etage. Som det s√• tydeligt fremg√•r i dag, har projektet givet os nogle nye muligheder s√•som at have flere g√¶ster indend√łrs. Ligeledes har det ogs√• v√¶ret en fordel i denne tid med Corvid-19 begr√¶nsninger s√•som at overholde afstanden mellem spisende g√¶ster.

N√• men tilbage til 2019 som jo er en del m√•neder siden. Overordnet forl√łb √•ret ganske fornuftigt, hvilket ogs√• regnskabet b√¶rer pr√¶g af som endte i den p√¶ne ende, lidt bedre end 2018 og anses som ganske tilfredsstillende ogs√• set i lyset af det omfattende ombygningsprojekt. Det gode resultat i 2019 skyldes hovedsageligt en √łget oms√¶tning hen over sommeren. Der er ingen tvivl om at pakken, som Skagen Bryghus tilbyder, med godt √łl, en god restaurant og underholdning tiltr√¶kker rigtig mange g√¶ster.

Baggrunden for projektet var et √łnske om flere indend√łrs spisepladser og med ombygningen, har vi f√•et tilf√łjet op mod 100 siddepladser i bryghuset. Ang√•ende finansiering af udvidelsen blev der ikke optaget l√•n, men projektet blev d√¶kket af et indest√•ende.

Budgettet for projektet holdt nogenlunde dog med en overskridelse, der skyldtes en opgradering af inventar, såsom borde, stole og bar.

  1. sal blev taget i brug sidst år i september og var fra starten en’ succes.

Ombygningen af 1.sal blev gennemf√łrt som planlagt og tidsplanen blev i store tr√¶k overholdt. Det skal hertil siges at hele vores personale spillede en vigtig rolle i hele forl√łbet. Der blev udvist stor fleksibilitet i det daglige og all gav en ekstra h√•nde med, n√•r det var n√łdvendigt.

Da bygningen er bevaringsv√¶rdig i kl.2 var der en del krav til udformning af bygningen og vi m√•tte f√łlge en del krav fra myndighederne.

Som tidligere n√¶vnt s√• er planen selvf√łlgelig, at vende tilbage til den normale form for generalforsamling s√• snart dette er muligt og vi m√• h√•be det kommer til for√•ret i 2021.

Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne sige tak til alle medarbejderne og en tak til Rene’ for det fine samarbejde.

Herefter vil jeg overlade ordet til René……….

Direkt√łr Ren√© Diget S√łgaard S√łrensen:

2019, ja der skulle jo spoles lidt tilbage i hukommelse‚Ķ..men som Christian snakkede om, s√• fyldte ombygningen af 1.sal meget med byggem√łder, h√•ndv√¶rkere osv. Selvom der skulle stillads op i bryggeriet, og h√•ndv√¶rkere p√• matriklen, s√• p√•virkede det ikke umiddelbart produktionen og aktiviteterne i huset.

Vi fik afholdt musik arrangementer inde som ude, og med stor tilslutning som altid. Sommeren var j√¶vn med blandede vejr-dage. Festivaldagene med GasBiDua var en k√¶mpe succes med rekordsalg, men til geng√¶ld regnede fredag og l√łrdag i uge 29 v√¶k.

I september √•bnede vi op for nyindrettet 1.sal. Det var jo sk√łnt, at nu kunne tilbyde plads til de 70-100 g√¶ster, som vi har sagt nej til hver l√łrdag pga. pladsmangel. Vores g√¶ster er rigtig glade for den udvidelse, hvor man nu kan sidde lidt l√¶ngere v√¶k fra musikken, hvis man √łnsker at tale mere sammen.

Hvert √•r holder vi en 10-15 demoer og √łl √łlsmagninger rundt i detail handlen og ved andre arrangementer vi bliver hyret til. Danske √ėlentusiasters K√łbenhavnske √ėlfestival i maj, havde vi fravalgt i 2019, da det ikke rigtig passede ind i planen. Til geng√¶ld var vi med p√• Nordic Brew, Arena Nord i Frederikshavn i oktober m√•ned. Her vandt vi igen Nordens Bedste Julebryg.

S√• var det ogs√• √•ret hvor den f√łrste Gin og Vodka fra Skagen Bryghus, s√• dagens lys. Vi har et samarbejde med Nordisk Br√¶nderi, som destillerer √łl vi har f√•et i overskud, p√• en eller anden m√•de. Det kan v√¶re p√•skebryg, julebryg eller slatter fra vores k√¶ldertanke. Vi sender en palletank med 1000 liter √łl til Nordisk Br√¶nderi, De destillerer det, og s√• kan vi v√¶lge om det skal ligges p√• egetr√¶sfade til senere at kunne tappes til √ėlsnaps. Eller de gemmer den rene destillat, som s√• f.eks. destilleres igen, med eneb√¶r, hyldeblomst, citronskal og hindb√¶r‚Ķ..eller hvad vi bestemmer os for.

P√• godt et halvt √•r, har vi solgt ca.500 flasker Skagen Bryghus Gin. Vodka med √łldestillat er det ogs√• blevet til‚Ķ..og en lille afsl√łring nu, s√• er der en ny Gin p√• vej med appelsin, citrus, havtorn-noter og lakridsrod. En ny √ėlsnaps blev det ogs√• til, destilleret p√• hele 7 forskellige √łl.

Nye √łl i 2019, vi starter i den svage ende. At brygge alkoholfrit √łl, er ikke bare noget man g√łr. Der er flere metoder, men det kr√¶ver enten mere produktionsplads eller investeringer i millionklassen. Men vi lavede et fors√łg med vores almindelige g√¶r, hvor langt kunne vi komme ned i procent?…..det endte p√• 1,9%. S√• en let humlet Frokost√łl det blev til i dette fors√łg.

Vores 2019 sommer √łl, var en New England type. Alts√• en korngul frisk humlet √łl.‚Ķsom blev d√łbt Havstr√łm. Vi brygger den stadig, da folk er rigtig glade for den.

S√• kom der en bestilling fra L√¶s√ł Sydesalt, ‚ÄĚkan I brygge √łl med sydesalt‚Ä̂Ķ.og ja, selvf√łlgelig kan vi det. Vores s√¶lger fik 10 kg. sydesalt med hjem fra L√¶s√ł, og s√• skulle det store slag sl√•es. En kobberfarvet ale opskrift blev lavet, og hertil sp√¶det med sydesalt. Hmm, nok lidt for meget salt i 1st. bryg, men nu har vi brygget den igen med mindre salt, og det er faktisk blevet en rigtig god √łl til mad. √ėllen kan k√łbes flere steder, og ikke kun p√• L√¶s√ł.

Private labels √łl 2019‚Ķ.her kan n√¶vnes, Hotel Nygaard, Havnebakken, Sparekassen Vendsyssel. S√• har vi selv taget initiativ til Blokhus, Sams√ł, og Skagen Festival. Nogle af √łllene, med indhold fra vores g√¶ngse typer og andre med eget √łl. En enkelt √łl fra adventskalenderen 2018, ‚ÄĚEllekrattet‚ÄĚ, blev omd√łbt til ‚ÄĚH√łnisse‚ÄĚ, en Jule Wine‚Ķ.alts√• en maltet √ėl Vin.

Adventskalenderen var rigtig sp√¶ndende i 2019. Flere havde spurgt p√• en god gammeldags julebryg, og med udgangspunkt i dette, blev det til ‚ÄĚFlovmand‚ÄĚ, en bayersk type med lidt engelsk lakrids. ‚ÄĚLystig‚ÄĚ var en gylden jule ale med masser af blomsterhonning, ‚ÄĚProsit‚ÄĚ en fyldig stout brygget med rug og byg‚Ķ..og sidste mand i kassen, den sorte porter ‚ÄĚGnavpot‚ÄĚ, med mange forskellige malttyper, muscovado sukker og maltekstrakt. P√• hele 8% og et noget dyrere bryg en normalt. Men alle 4 √łl blev meget vellykket.

Pga. Corona pausen p√• 3 mdr. i produktionen, g√łr at vi ikke f√•r plads til at brygge 4 nye advents √łl‚Ķ.men vi vender st√¶rkt tilbage i 2021.

Tak for ordet‚Ķ..tak til Bestyrelsen, for altid godt samarbejde, og tak til alle aktion√¶rer af Skagen Bryghus, medarbejdere p√• Skagen Bryghus, dirigent Jens Stadum, revisor Ole Ejsing og alle som drikker Skagen Bryghus √łl.

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Endnu et flot resultat på Skagen Bryghus' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger