Fremtidens mobilnetværk rulles ud i Frederikshavn Kommune

Mobilopgraderingen betyder, at der vil kunne komme enkelte driftsforstyrrelser i de kommende uger. TDC NET forventer, at andre mobilmaster i området tager over, så kunderne forhåbentlig bliver forstyrret mindst muligt.

Fremtidens mobilnetværk rulles ud i Frederikshavn Kommune

16. oktober 2020 - kl. 10:02 - af

For at styrke den digitale infrastruktur i hele Danmark og åbne mobilnetværket med 5G, går TDC NET nu i gang med at forbedre den mobile infrastruktur. 5G-netværket er allerede åbnet i store dele af Danmark, og nu er turen kommet til Frederikshavn Kommune. TDC NET opgraderer samtidig også 2G-, 3G- og 4G-netværket, som vil forbedre hastighed og kapacitet.

TDC NET åbnede for sit 5G-netværk i store dele af Danmark den 7. september, og det forventes aktiveret så hurtigt som i Frederikshavn. Ved udgangen af 2020 er netværket i hele Danmark opgraderet til 5G-teknologien. For at komme på det nye 5G-netværk, kræver det et 5G-abonnement og en mobiltelefon eller et andet device, der understøtter 5G-teknologien.

”Danskernes dataforbrug stiger med cirka 40 pct. om året, og det stiller større krav til netværket. I TDC NET ser vi det som vores opgave at sikre, at alle i Danmark har adgang til en stærk digital infrastruktur. Derfor gør vi nu klar til 5G og opgraderer samtidig mobilnetværket over hele landet og udbygger dermed fundamentet for den digitale fremtid i Danmark. Det betyder allerede nu en forbedring af hastighed, og når vi snart åbner for 5G, så får Frederikshavn adgang til fremtidens netværk,” siger Andreas Pfisterer, CEO i TDC NET.

Digitale løsninger kan effektivisere hverdagen
Opgraderingen af mobilnetværket imødekommer også kravene, når flere ting udstyres med en mobilopkobling, så man fra sin mobiltelefon f.eks. kan styre varmepumpen i sommerhuset eller finde sin parkerede bil. Det samme er tilfældet i erhvervslivet, hvor intelligente sensorer er med til at effektivisere driften indenfor smarte løsninger i landbruget eller i industrien.

Når 5G bliver aktiveret, giver det mulighed for at tilbyde bl.a. sundhedsvæsnet og andre samfundsbærende institutioner som politi og beredskab en dedikeret plads på netværket, så alle opkald og data med sikkerhed altid kommer igennem – uafhængigt af hvor meget anden trafik, der er. Samtidig vil TDC NETs netværk med aktiveringen af 5G være forberedt på en hverdag med intelligent trafikstyring i kommunerne og digitale sundhedsløsninger i hjemmeplejen.

Opgraderingen af 4G-netværket betyder, at alle allerede nu vil opleve markant hurtigere down- og upload af data samt endnu bedre kvalitet på yndlingsserien på favorit-streamingtjenesten.

”I Frederikshavn vil man på TDC NETs mobilnetværk opleve markante forbedringer i forbindelserne. Og det bringer nye muligheder. 5G vil skabe fundamentet for digitale fremskridt, og TDC NET vil levere et mobilt netværk, som er skabt til en fremtid, hvor flere ting og maskiner bliver tilkoblet internettet,” siger Andreas Pfisterer, CEO i TDC NET.

Birgit Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune, siger:

”Det er afgørende for Frederikshavn Kommunes borgere, turister og virksomheder, at der er en fremtidssikret digital infrastruktur både i by- og landzoner. I denne tid, hvor rigtig mange af os har arbejdet eller været i skole hjemmefra, er det blevet endnu tydeligere. Derfor glæder jeg mig over investeringerne i bedre mobildækning.”

Så lidt forstyrrelse som muligt
Mobilopgraderingen i Frederikshavn kan betyde mindre driftsforstyrrelser i kortere perioder.

”I den aktuelle situation med Covid-19 vurderer vi 2G-, 3G- og 4G-dækningen i området, inden vi går i gang med opgraderingen. Det gør vi for at sikre, at vi opretholder maksimal mobildækning ved hospitaler og andre samfundskritiske funktioner. Når vi opgraderer den enkelte mast, flytter mobildækningen midlertidigt til en anden mobilmast i området og overtager dækningen for at minimere driftsforstyrrelser i nærområdet,” siger Andreas Pfisterer.

6 kommentarer til “Fremtidens mobilnetværk rulles ud i Frederikshavn Kommune” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

6 kommentarer til “Fremtidens mobilnetværk rulles ud i Frederikshavn Kommune”

 • John Nebbelunde

  Alle ved jo godt at vi befinder os i et væld af radiofrekvenser og bølger, der gennemtrænger alt og alle.

  Det er vist endnu ikke bevist om sådanne radiobølger, kan skade levende celler.

  Tilsyneladende har man svært ved at få bugt med kræft, man ved dog at røntgenstråler ikke er sunde for kroppen, derfor beskytter radiografer sig med blyforklæder og blyglas.

  Ser nu at myndighederne giver op for corona hos minkfarmere samt overlader det til disse om selv at stå for aflivning af deres dyr.

  Man taler om mutering af covid 19 virusset, mellem dyr og mennesker, man har heller ikke fundet smittekilden.
  men når menneskeceller kan påvirkes, hvad så med sådanne vira, især ved de nye 5g signaler, for alt bliver jo ramt!

  venlig hilsen
  John Nebbelunde

 • Microbølge bestråling påvirker menneskelige gener ved vi med sikkerhed.

  For nogle år siden var vi samlet 25 teknikkere fra radar stationen på Batterivej og vi kunne konstatere at alle havde fået piger og kun 1 dreng.

  Jeg ser ikke sendemasterne, som det store problem, men de enkelte mobiltelefoner, som vi går rundt med i lommerne

  Det er derfor et område som der skal forskes i.

  Vi kan jo ikke leve med at der kun fødes piger i fremtiden !!!!!!!

  MVH

  Poul

 • Der er pt. ingen forskning der siger radion er skadeligt for mennesker.

 • “og der er meget forskning der understøtter argumenterne”. Har du et par links til denne forskning?

 • Kære Borgmester og medborgere. Der demonstreres verden over mod 5g, og dens skadelige stråling på mennesker og dyr. Argumenterne er mange, og der er meget forskning der understøtter argumenterne. Jeg kan ikke se at der foreligger en forsknings rapport der taler for, at det ikke skader vores helbred. Hvor er debatten om vores helbred? Som Borgmester hviler der er stort ansvar, og oplysningspligt om at dette er gavnlig for vores helbred. Ønsker vi en verden/et land med mere sygdom? Bør ikke fokuset, i disse tider, være at understøtte vores helbred. Er mennesket klar for 5g? Hvor er debatten?

 • Det var osse på tide, at TDC leverer det vi betaler for. I sommer var Mobil data næsten helt væk på Kæret i nordbyen. Tdc gav campister og sommerhus gæster skylden. De sammenlignede med en motorvej med mange biler, jeg sammenlignede så med en markvej med en million biler. Jeg målte i dagtimerne en hastighed på 0,35 mbps og om natten målte jeg 35 mbps.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fremtidens mobilnetværk rulles ud i Frederikshavn Kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger