Foredragsaften på Kystmuseet om hekseprocesser i Nordjylland

Generalforsamlingen blev afholdt på Kystmuseum Skagen.

Foredragsaften på Kystmuseet om hekseprocesser i Nordjylland

29. oktober 2020 - kl. 9:08 - af

Det er ikke kun til Halloween og Allehelgen, at der er uhygge på spil. I 1600-tallet var der en udbredt overbevisning om mørkets kræfter, og hekseprocesser var således ikke et ukendt fænomen i Vendsyssel. Det kan du høre mere om, når Museumsinspektør Jan Hammer holder foredrag på Kystmuseet i Skagen mandag den 2. november kl. 18:30.

Når de små poder klæder sig ud som hekse og andre uhyggelige væsener til Halloween, så er det sjove løjer. Men i 1600-tallet var det dødeligt alvor, hvis man blev anklaget for at være heks – også i Vendsyssel.

Det fortæller Museumsinspektør Jan Hammer om til foredraget ”Renæssance og hekseprocesser i Nordjylland” på Kystmuseet i Skagen mandag den 2. november (lige efter Halloween og Allehelgens dag).

Foredraget, som tager udgangspunkt i lokale begivenheder, er baseret på arkæologiske fund og skriftlige kilder. Med afsæt i disse vil Jan Hammer belyse flere af de dramatiske historier, som har udspillet sig på Vendsyssels østkyst. Her kan du blandt andet høre om hekseprocesser, som har fundet sted i området samt om man virkelig kastede troldfolk på bålet i Guds navn i 1600-tallet i Vendsyssel. 

PRIS: Voksne kr. 150

Inkluderet i prisen er en sandwich samt en vand/øl, og billetten gælder også til Kystmuseets åbne afdelinger i en uge fra arrangementets dato. 

Dørene åbner kl. 18:00, og alle gæster bedes have mundbind på mens man færdes inde på museet. Der er et begrænset antal pladser på grund af corona.

Læs mere og køb billet på Kystmuseet.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Foredragsaften på Kystmuseet om hekseprocesser i Nordjylland' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger