Smertefuldt corona-indgreb, men hjælp på vej til nordjysk erhvervsliv

Smertefuldt corona-indgreb, men hjælp på vej til nordjysk erhvervsliv

6. november 2020 - kl. 4:50 - af

Nordjyderne må virkelig tage en for holdet med de nye corona-restriktioner, som er kom i går. De rammer både borgere og virksomheder hårdt, men alternativet er slet ikke til at tænke på, fastslår erhvervsdirektør Niels Bay Christensen, Erhvervshus Nord.

”Det er bestemt ikke let at drive virksomhed i vores område efter de seneste udmeldinger om restriktioner og aflivning af alle mink i Danmark. Det er en katastrofe for minkavlerne og for alle branchens leverandører af foder og udstyr m.v. Men det er også en meget alvorlig situation for de mange andre brancher, der rammes af restriktionerne,” siger Niels Bay Christensen og fortsætter:

”Jeg hilser med tilfredshed, at der er nye og bedre kompensationsordninger på vej til virksomheder i de syv kommuner, der nu får pålagt særlige restriktioner. Vi mangler at læse ordlyden, men viljen er til stede, og det er et vigtigt signal. Der er ingen tvivl om, at der forestår en stor, langvarig og krævende opgave med at omstille en hel branche til nye aktiviteter. For mange virksomhedsejere er det jo et livsværk, de må opgive, med al den usikkerhed det medfører omkring omskoling, ny erhvervsaktivitet og hele familiens økonomiske fremtid.”

Restriktioner i det omfang, som er meldt ud i dag, kommer til at gøre ondt i mange brancher. For kulturlivet, sporten, restauranter, hoteller, oplevelsesbranchen i det hele taget er det et hårdt slag. Vi kan frygte, at mange virksomheder vil bukke under, fordi de stadig bløder efter forårets nedlukning, og så kommer det til at ramme virkelig mange familier.

”For Erhvervshus Nord forestår der nu en vigtig opgave med at hjælpe virksomhederne ind i de rigtige hjælpepakker, så de negative følger af nedlukningen bliver så begrænsede som muligt. Det er et arbejde, der starter allerede i morgen tidlig.

Når alt dette er sagt, vil jeg også fremhæve, at nedlukningen er helt nødvendig. Vi kan ikke have, at Nordjylland bliver arnestedet for en helt ny corona-pandemi af en type, som de kommende vacciner ikke vil virke imod. Det skal forhindres for enhver pris. Noget af prisen må vi nordjyder betale, og det er vi klar til, men vi appellerer også til solidaritet fra resten af Danmark,” fastslår erhvervsdirektøren.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Smertefuldt corona-indgreb, men hjælp på vej til nordjysk erhvervsliv' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger