Mens vi venter på Vores Værker

Laurits Tuxen, Den druknede bringes i land, 1913. Foto: Skagen Kunstmuseer.

Mens vi venter på Vores Værker

7. november 2020 - kl. 8:36 - af

Åbningen af Skagens Museums kommende særudstilling Vores Værker er udskudt, men samtalerne om vores alles favoritværker begynder alligevel nu på #voresværker.

I dag skulle Vores Værker, Skagens Museums kommende særudstilling, være åbnet. 63 værker og skilte er hængt op, udstillingslyset er indstillet og dørene er klar til at blive låst op. Imidlertid følger museet de danske sundhedsmyndigheders skærpede restriktioner for syv nordjyske kommuner og holder derfor lukket indtil den 3. december. Dermed udskydes også den fysiske åbning af en udstilling, hvor 63 forskellige mennesker har valgt 63 forskellige værker og giver os 63 fortællinger om, hvad netop det stykke kulturarv, de har valgt, betyder for dem.

Udstillingens digitale del behøver heldigvis ikke at vente. Hashtagget #voresværker på Instagram fungerer som et digitalt udstillingsrum, der supplerer det fysiske rum i Skagen. Her kan alle gøre sig selv til en del af udstillingen ved at poste et foto af et værk, der betyder noget særligt for dem og forklare hvorfor. Her kan man også møde udstillingens deltagere, der løbende i videoer og tekst sætter ord på deres valg. Samtalen om kulturarvens betydning for os alle sammen og hver især kan derfor udfolde sig her.

#voresværker giver alle mulighed for at bidrage til udstillingen, men det tilbyder også fælles kunstoplevelser og dialog om dem i en tid, hvor afstand og nedlukning stadig fylder. Intet trumfer det virkelige møde mellem menneske og kunstværk, men fortællingerne om alle disse møder er sjove, rørende, oplysende og udfordrende. Det er de fortællinger, der er plads til på #voresværker. Lad os dele dem med hinanden.

Vi håber at kunne invitere til en pressevisning, når museet åbner igen.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Mens vi venter på Vores Værker' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger