Det er på tide med en værdig og civil ulydighed ….

Det er på tide med en værdig og civil ulydighed ….

8. november 2020 - kl. 12:36 - af

….mod Mette Frederiksens corona-kaos.

Normalt ligger det mig fjernt som DF-folkevalgt at opfordre til civil ulydighed inden for lovens rammer, men det er nødvendigt, fordi regeringen spreder panik i stedet for ro og saglighed. Statsministeren misbruger den tillid, som Folketinget velvilligt har givet hende.

Dette betyder ikke, at jeg opfordrer folk til at tage chancer. Tværtimod. COVID19 er farlig.

Men vi skal heller ikke acceptere nytteløse indgreb fra Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut og andre instanser, som i weekenden blev afsløret i bl.a. Politiken og Berlingske.

En ledende overlæge i Statens Serum Institut, Anders Fomsgaard, taler om ”kæmpe virusfabrikker, som vi af en eller anden grund ikke kan kontrollere.” Det tror pokker, når smittebærende måger kan flyve til og fra minkfarme, Fomsgaard. Kom med løsninger frem for panik.

Vi burde glæde os over, at den frygtede corona-mutation ifølge viruseksperter måske er forsvundet af sig selv. Alligevel fortsætter Mette Frederiksen den totale krig mod dansk minkavl. Statsministeren spiser de menneskelige ofre af med halvtomme kompensationsløfter, samtidig med at hun giver milliarder og atter milliarder til EU. Børnenes statsminister lader børnene betale. Hun gældsætter nationen.

Det er nemt at være kritisk, og situationen er ikke nem. Men her er mine bud på omgående ændringer:

Minkavlerne bør pelse deres dyr og sælge skindene under iagttagelse af alle relevante sikkerhedsforanstaltninger. Avlsdyr skal bevares, så milliardindtægten engang kan vende tilbage.

Forbered befolkningen på, at der kommer flere mutationer. Det er naturens orden, og kampen mod corona skal føres på mange niveauer – ikke nødvendigvis ved paniske forsøg på at stoppe én enkelt mutation.

Hold liv i socialt og økonomisk sammenhold. Lørdag mistede en landmand i Tårs en leverance af grønkål til Brønderslev. Det er et lille og trist eksempel. Smitterisikoen er minimal, og fødevarer skal frem. Alligevel smadrer restriktionerne altså det erhvervsliv og den handel, som er forudsætningen for vores velfærd og hospitaler.

Apropos hospitaler: Stop besparelser midt under coronaen. Lige nu rammer sparekniven hele Nordjylland, og på Regionshospitalet skal der spares 1,7 procent før jul, hvilket vil gøre skade på sygehusafdelinger i Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev og Skagen. Nej tak. Vi politikere bør takke og behandle de menige i corona-frontlinjen ordentligt.

Selvfølgelig er COVID19 farlig, og selvfølgelig skal vi passe på os selv og hinanden.

Men heldigvis kan, skal, og vil den danske nations liv gå videre.

Lad os stå sammen om det.

Erik Høgh-Sørensen (DF)

Medlem af Regionsrådet i Nordjylland og medlem af Forretningsudvalget

Medlem af DF’s Hovedbestyrelse

6 kommentarer til “Det er på tide med en værdig og civil ulydighed ….” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

6 kommentarer til “Det er på tide med en værdig og civil ulydighed ….”

 • John Nebbelunde

  til Peter Nielsen, selvfølgelig er der mange der ved mere end jeg, Er du ham der foretog et kvantespring fra konservative til sociialkrabaterne? så har vi ikke meget at tale om!
  Jeg har mit bagland iorden og følger meget med i tingenes udvikling, for selv om man blot er alm. borger og stemmekvæg, har man en vis pligt til at følge med og det gør jeg, for lige nu er er meget galt i mit fædreland, en uduelig og løgnagtig regering fx. som bør løbe ind i en rigsretsag! og af den grund afvikles!
  foreløbig,

  venlig hilsen
  John nebbelunde

 • Erik Høgh-Sørensen (DF-Regionsmedlem)

  Tak for alle kommentarer.
  Det ligger mig ikke nemt, som tidl. nævnt, at acceptere civil ulydighed, og jeg taler IKKE til fordel for at være uforsigtig mht. COVID19.

  MEN jeg ser en regering, er leverer panik i stedet for ro og omtanke. At krydse en kommunegrænse er f.eks. ufarligt, hvorimod det man foretager sig, når man når frem, kan være farligt.

  Værst af alt: Mette Frederiksen agerer pt. i strid med BÅDE lovgrundlag og videnskabelig evidens. Virologer strides om meget, men er enige om, at den farlige mutation formentlig er væk.

  Dvs. Mette Frederiksen kunne have samlet nationen, men har i stedet splittet og spredt panik, og nu er Nordjylland så brandemærket som et nyt Wuhan.

  Denne paniske embedsførelse er uværdig, og det må og bør der siges fra over for.

  God aften – og pas på jer selv og andre!

 • Til John Nebbelund.

  Jeg tænker at der er rigtig mange, som ved meget mere end dig.

  Vh. Peter

 • Else M Christensen

  Det er desværre forventeligt fra DF. De har altid fisket i rørte vande, uden mindste overvejelse om fakta og konsekvens.

 • John Nebbelunde

  Hej Erik Høgh-Sørensen,
  Vi tilhører ikke samme parti Erik, men som en slags naboer vil jeg gerne støtte dig, idet jeg mener, modsat alle de reaktionære socialkrabater, der findes på Skagens avis og faktisk i hele kommunens område, har du en vis ret i dine skriv.

  Man sover godt og trygt, ser ikke faren forude. hvis nogen fulgte med på facebook, ville de kunne se hvad som er i gære, det begynder at ligne noget med fakler og høtyve!

  Det behøver ikke være mig der opildner til oprør, det er skam på vej af sig selv, mennesker er stærkt utilfredse med hvad som sker derude, hvis Skagen avis havde en facebookside kunne jeg sagtens lægge en video ind der, der ville ryste mange, en video der omhandler hvad sundhedsminister Magnus Heunicken er svanger med, – en ny epedemilov, hvor han foreslår at visse mennesker kan tvangs vaccineres, eller tvangfjernes fra deres hjem og sættes i isolation mod deres vilje,
  Hvor er vi henne? et sted i Nazityskland?
  jo jo, vi skal kunne fjernes fra hjemmet vha. politi eller militær, endda af paramilitær hvem det så end er?

  Er der nogen her på avisen der ved mere end jeg, så sig endelig frem.

  Venlig hilsen
  John Nebbelunde
  NB

 • Chresten Sloth Christensen

  Det er vigtigt, at så mange som muligt i denne tid udviser civil kurage, men det er netop nu direkte uansvarligt af en politiker at opfordre til civil ulydighed!

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Det er på tide med en værdig og civil ulydighed ....' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger