Kraftig appel: Bestil tid til test og hav tålmodighed

Kraftig appel: Bestil tid til test og hav tålmodighed

8. november 2020 - kl. 8:44 - af

En del nordjyder møder op på regionens teststeder uden at have bestilt tid i forvejen. Det skaber kø og forsinkelser. Derfor understreger regionen kraftigt, at borgerne skal huske at bestille tid – med streg under skal – og samtidig opfordres der også til, at borgerne udviser tålmodighed i forhold til at komme til test.

Tidsbestilling er essentielt   
Region Nordjylland har travlt med at pode nordjyderne i denne weekend. Der er opstartet massetest på 8 nye teststeder i Thisted og Frederikshavn, og nordjyderne i andre kommuner er også interesseret i at blive testet hurtigst muligt.

– Vi vil gerne komme med en kraftig appel til nordjyderne. Du – skal – bestille tid på coronaprover.dk, før du kan få en test. Vi bliver nødt til at sørge for en smidig køafvikling, så folk ikke står i længere tid og stimler sig sammen ved teststederne, siger Jan Nybo, chef for regionens COVID-19 testindsats.

Jan Nybo siger samtidig, at der er en meget stor interesse for at lade sig teste i hele regionen, og at der også er borgere der møder op på sygehusene i håb om at få en test. Her skal man under ingen omstændigheder møde op, uden at have en tid i forvejen.

– Det er jo grundlæggende godt, at nordjyderne samvittighedsfuldt vil være med til at opspore og inddæmme den muterede virus. Men vi kan ikke teste alle på en gang. Den her massetest kommer til at strække sig over flere uger, så alle nordjyder skal ikke forvente, at blive testet lige nu og her, siger Jan Nybo, og kommer med endnu en kraftig appel.

– Hvis du ikke bor i Frederikshavn eller Thisted kommune, så skal du vente med at bestille tid til test. Vi skal nok kommunikere direkte ud til borgerne i Vesthimmerland, Jammerbugt, Brønderslev, Hjørring og Læsø, når vi er klar med en mere intensiv testkapacitet i deres nærområde, siger Jan Nybo.

Han understreger, at det selvfølgelig ikke gælder, hvis man har symptomer på COVID-19, er nær kontakt eller af en grund opfordres af myndighederne til at lade sig teste.

Flere tider i Thisted og Frederikshavn   
Der vil i løbet af weekenden blive lagt nye tider ud for de nye 8 teststeder i Frederikshavn og Thisted, som kommer til at gælde fra mandag morgen. Der er ikke flere tider i weekenden på de 8 teststeder.

Regionen arbejder på højtryk for at kunne lægge nye tider ud hurtigst muligt. Der ligger et stort planlægningsarbejde bag, og udover testningen skal der også foreligge mulighed for at foretage analyse af prøverne. Derfor skal testningen fordeles over flere dage. 

Regionen opfordrer borgerne i Frederikshavn og Thisted kommune til at finde tider på coronaprover.dk i løbet af søndagen, og meget gerne i løbet af døgnets ydertider, det vil sige morgen eller fra om eftermiddagen.

Borgere, der ikke har NemID, kan finde hjælp til bestilling på coronaprover.dk.

Regionen opfordrer samtidig borgerne i de fem øvrige kommuner til at vente med at bestille tid, til der kommer en udmelding, som gælder dem.

Borgere kan løbende holde sig orienteret om massetestningen på www.rn.dk/massetest, hvor også nye tider og steder vil fremgå.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kraftig appel: Bestil tid til test og hav tålmodighed' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger