Afslørende brev: Kollerup har smækket kassen i til Nordjylland

Afslørende brev: Kollerup har smækket kassen i til Nordjylland

24. november 2020 - kl. 12:31 - af

I et brev har erhvervsminister Simon Kollerup (S) fortalt en række nordjyske virksomheder, at de ikke længere vil få støtte, selvom krisen kradser mere end nogensinde under Grundlovsskandalen.

”Brevet viser, at den socialdemokratiske regering ikke aner, hvad den har gjort, og at den slet ikke forstår erhvervslivet. Fra min tid i Mærsk ved jeg alt om, hvor svært det kan være at tilbageerobre internationale salgsmarkeder, hvis man en gang har tabt dem. Det tager måneder at genvinde, og alligevel smækker Kollerup kassen i. Denne gang forværres erhvervslivets stilling af, at regeringen har brændemærket Nordjylland internationalt som et nyt Wuhan,” siger Erik Høgh-Sørensen, regionsrådsmedlem for Dansk Folkeparti.

”Derudover ligner regeringens henvisninger til EU’s lovgivning om statsstøtte et forsøg på at forsinke erstatningen til minkavlere og andre. Når man nedlægger et helt erhverv, er der jo ikke tale om statsstøtte, men erstatning og ekspropriation. Regeringen holder folk hen med snak,” siger Erik Høgh-Sørensen, der er tidl. EU-korrespondent for Ritzau.

Erhvervsministeriet har sendt brevet en række nordjyske virksomheder, at de ikke vil modtage støtte efter 22. november, fordi nu var Nordjylland åbnet op.

I brevet står bl.a.:

”Med ophævelsen af restriktionerne i Nordjylland vil ordningen være gældende for perioden fra og med den 6. november til og med den 22. november, hvorefter der ikke længere ydes kompensation fra pendlingslønkompensationsordningen.”

Brevet er vedhæftet som billede herunder. Det blev 23. november 2020 sendt som et lyn fra en klar himmel til en nordjyske række virksomheder og erhvervsorganisationer.

Brevet indeholdt følgende budskab fra Kollerup:

 

Kære alle 

Mange tak for de konstruktive møder om håndtering af restriktioner i de syv nordjyske kommuner.

I lyset af ophævelsen af de lokale restriktioner i de pågældende kommuner vil der ikke længere være en fast mødekadence i denne kreds. Vi vil i stedet indkalde til møder efter behov.

Vedhæftet har I som lovet et kort skriftligt svar på jeres spørgsmål vedr. lønkompensation.

Jeg er utrolig glad for det gode samarbejde i denne ekstraordinære tid. 

Med venlig hilsen

Simon Kollerup

3 kommentarer til “Afslørende brev: Kollerup har smækket kassen i til Nordjylland” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

3 kommentarer til “Afslørende brev: Kollerup har smækket kassen i til Nordjylland”

 • Helt rigtigt Chresten Sloth Christensen, Regeringen har en rigtig dårlig sag ift minkavlerne og aflivningen af millioner af mink…”Med lov skal land bygges”

 • Hvad har de venstreekstremistiske mediers censurering af Trump med sagen at gøre?
  At nævne Trump i alle indlæg, uanset sammenhæng, hjælper kun i dit socialistiske ekkokammer.

  At den eneste kommentar til ovenstående omhandler en bagatel, som for artiklen er temmelig uvedkommende, men som du, som venstrefløjen har til vane at gøre, forsøger at bruge til at negligere hele debatten, viser vel bare jeres villighed til at bruge alle kneb til at undskylde jeres uansvarlige ensporede opførsel.

 • Chresten Sloth Christensen

  Høgh skriver, ” at regeringen har brændemærket Nordjylland internationalt som et nyt Wuhan”. Det samme sagde Rasmus Jarlov i en TV – udsendelse, men blev – som Trump – bremser af TV – værten, fordi der ikke er regeringen, men en embedsmand, der har nævnt Wuhan i forbindelse med de smittede mink.

  Når en person manipulerer så groft, har han en elendig sag, for ellers var det jo ikke nødvendigt.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Afslørende brev: Kollerup har smækket kassen i til Nordjylland' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger