Læserbrev: Corona virussen er luftbåren

Læserbrev: Corona virussen er luftbåren

28. november 2020 - kl. 10:07 - af

Corona virussen er luftbåren, hvis vi kunne se dette djævelskab, ville de være som når en husmor skifter sengetøj i et rum hvor en solstråle kommer ind ad vinduet, hvor hun så kan se alle støvpartiklerne lige nøjagtig i denne solstråle, hvordan de svæver rundt samt også ved siden af, men ikke belyst af solstrålen, – de er der!

Således er det også med virus partikler, de svæver rundt? Et mundbind ville nok tage dem der kunne finde vej til åndedrættet, fint nok, – men de sætter sig også på tøjet og ikke mindst i håret, – vi fanger dem med vore kroppe og tar dem med os…

Var til undersøgelse og da min næse løber lidt, tog jeg et rent lommetørklæde frem for at tørre den, og sygesøsteren hylede op, kan du få den smitteklud væk!!!
Puttede den tilbage i lommen.
Men vi anbefales at nyse og hoste i vore ærmer, så kan vi da gemme vore bacterier der? Og ryste dem af os efterhånden vi går rundt i samfundet? Er det bedre?

Nu har jeg arbejdet som portør på en operations afd. når en ”stue” skulle rengøres totalt for smitte, blev der tændt et ultraviolet lys derinde og ingen måtte da gå derind så længe det stod på, dette lys dræber både bacciller og vira, siges der.

Vi er blevet lidt hysteriske med denne corona, og det skyldes sikkert regeringens ”pressemøder” hvor halvkloge politikere forsøger at gøre os dummere end nødvendigt og jeg forestiller mig, at ingen ældre fatter en hylende fis af al deres snak!

Så prøv nu at tænke logisk og slap af, jeg er 82 og selv i risikozonen, men har det godt.

Vores uforfærdede statsminister var på besøg på en minkfarm heroppe i nordjylland iført beskyttelses tøj der ville noget og græd en krokodille tåre over al den ulykke hun havde påført minkavlerne !

Venlig hilsen
John Nebbelunde

22 kommentarer til “Læserbrev: Corona virussen er luftbåren” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

22 kommentarer til “Læserbrev: Corona virussen er luftbåren”

 • Kurt Kirkedal Jensen

  Tre udsagn fra min side har nærmest udløst en tsunami af postulater om hvad jeg mener og tror. For bare at nævne lidt af dem. Lovbryder, kommunist elsker, uden egen mening.
  Jeg vil godt gentage mine udsagn. Alle andre beskyldninger og postulater orker jeg ikke at forholde mig til.
  Jeg har skrevet følgende:
  Jeg syntes ikke man kan tillade sig at postulere at en reaktion er falsk og uægte.
  Jeg ville, med den viden der var på beslutningstidspunktet om mink, have truffet samme afgørelse. Bemærk jeg skriver på beslutningstidspunktet.
  Jeg er enig i den opfattelse at der efterfølgende er begået fejl. Hvad der er op eller ned skal nok blive klargjort.
  Slut herfra

 • Jeg har aldrig kunne forlige mig med Socialdemokratisk politik, drak ovenikøbet Carlsberg i min tidlige ungdom, da Tuborg var ”Socialdemokratisk”.
  Når det sagt, så synes jeg Mette Frederiksen gjorde det fantastisk de første par måneder af ”Pandemien”, hvor hun formentlig også havde stor opbakning af befolkningen.
  Det bedste ved ”Pandemien” var/er jo nok, at den øvrige socialdemokratiske politik er aflyst 😊
  Vores borgmestre i Skagen har heldigvis for det meste været gode for Skagen (inklusive Kurt Kirkedal), og den væsentligste forskel har nok været, at under socialdemokratiske borgmester (inklusive Birgit) har der været opstillet parkeringsautomater i Skagen ☹
  I dag tvivler jeg, som mange andre, på at ”Pandemien” er så dødelig, som forventet (ikke mindst taget i betragtning at Kina har et endog meget lavt smittetal – og det tror i hvert fald Kurt Kirkedal som ægte Socialdemokrat på).
  At Mette Frederiksen og Socialdemokraterne underbygget af et snævert socialistisk flertal og en total uduelig borgerlig opposition fortsætter deres nærmest diktatoriske styring af Danmark er ikke kønt eller særlig folkeligt, ikke mindst taget i betragtning, at der vel efterhånden ikke findes entydige beviser på, at Covid-19 er specielt farligt for den almindelige Dansker (med stort D).
  Minkmassakrerne (i flertal) er jo bare et eksempel på socialisternes almene manipulering af befolkningen og kunne højst tænkeligt blive tilgivet, hvis, vel at mærke, det var ønsket. Desværre mener Mette Frederiksen, at hun er ufejlbarlig og dermed ikke behøver at undskylde eller, Gud bedre det, bede om tilgivelse for at lukke et erhverv og flytte fremtidig beskæftigelse og indtjening til Kina.
  Det ville klæde Statsministeren at bede om fornyet mandat til fortsat enerådig styring af Danmark.

 • Erik Søndergaard

  Kurt
  du skriver at jeg efterrationaliserier hvad mener du egentlig med det,jeg har kun skrevet at hvordan minkskanadelen ruller videre,og du skrev selv,at jeg ville gøre det samme som regeringen,men kære Kurt,så begår du jo lovbrud,justitsministeriet har skrevet rundt til nogle dagblade,at man må ikke kalde det et lovbrud,men en stor fejl.
  så skrev jeg om minkgravene som er fuldstændig fejlpladseret,som kan blive til en kæmpe miljøkatastrofe,
  i de berørte områder.
  og ordet “ordre” skal ud af den danske ordbog.
  jeg skal ikke kommentere på Mette F’s rumdragt,
  som egner sig bedre til en rundvisning i Tjernebøl,
  en en smittefri dansk minkfarm
  og så skrev jeg at ifølge minkbranchen var det bedste at komme de døde mink i deres gylletanke,der er masser af plads,så transporten blev sparet,det varer ca et halt år så er de døde mink blevet til gylle,og kan spredes på markerne,uden smitterisiko.
  og man skal godt nok være heldig med at have SF-Enhedslisten som støttepartier,deres vælgere ligger på Vesterbro-Nørrebro og hvad de nu hedder ovre i København,de vil have hele landbruget nedlagt,sammen med veganerpartiet.
  så kan man efterrasinoliserer alt det man vil
  man kan ikke løbe fra en ulovlig ordre
  derfor skal der en undersøgelseskommission til
  for at opklare Danmarkshistoriens største skandale
  som løber op i 15-20 milliarder kr
  som alle danskere skal betale👍👍

 • John Nebbelunde

  Kurt, Jeg var begyndt at synes godt om dig og jeg vil ikke ligge i strid med en brav mand, så jeg vælger at tage dine ord til efterretning.
  Rigtig god jul til dig.😉

 • Kurt Kirkedal Jensen

  John det krænker mig at du kalder Mette Frederiksen falsk og uægte. Det er nemlig betegnelsen for krokodilletårer.
  Det at du begynder at psykoanalysere på Mette Frederiksens reaktion er nok noget af det laveste man kan gøre.
  At være uenig er fair og ok, men at gøre sig til selvbestaltet dommer og eller analytiker klæder dig ikke.

 • John Nebbelunde

  Jeg er helst fri, for jeg har jo sluttet fred med Kurt, der blev oprørt over nedenstående

  “Vores uforfærdede statsminister var på besøg på en minkfarm heroppe i nordjylland iført beskyttelses tøj der ville noget og græd en krokodille tåre over al den ulykke hun havde påført minkavlerne”

  Dette mener jeg ikke kan have krænket nogen?

  Det jeg har været interesseret i, er at vide hvordan man udvalgte smittede mink for raske, hvordan foregår det?

  tilbage til julefreden

 • Kurt Kirkedal Jensen

  Karsten Bjarne det er altså din sunde fornuft der får dig til at skrive om mig som du gør. Hold da op.
  Erik læs hvad jeg skriver før du kommer med al efterrationaliseringen.
  Det er vel det mindste man kan forlange.

 • Erik Søndergaard

  Kære Kurt
  Uden at blande mig alt for meget i debatten.
  du siger du vil have gjort det samme.
  det vil sige at du bryder loven,ingen tvivl om det,og der er ingen lovhjemmel til at aflive raske mink,og nu kommer det så frem,at man havde ikke undersøgt om der var lovhjemmel til at begrave de døde mink,på de steder som de er begravet,jeg husker dengang vi havde mund og klov syge,der alivede man alle de syge dyr,og ikke de raske,der gik ca et år, så var smitten væk.
  hvis nu man havde indraget minkbrancen,så de selv kunne allive de syge dyr,det havde sket omgående,de har forstand på mink,men nu var det udenlandske arbejdere der stod for allivningen,som ikke havde forstand på mink,og senere kom så politi og millitær for at få gennemført aflivningen,og udførte en ulovlig ordre,
  og lige pludselig kunne justitsministeren ikke huske at han havde beordret politichefen ud at tælle alle minkene op,og igen kunne politichefen ikke huske at han havde modtaget denne ordre,det stinker.
  hvis man havde lyttet til minkbranchen,så havde alle disse millioner af mink som blev aflivet på en ulovlig ordre kommet i deres gylletanke,og ikke i minkgrave,som nu viser sig at komme til en sundheds katastrofe,får alle os danskere.
  så jeg håber Kurt du ikke havde gjort det samme.
  hastværk er lastværk
  nu håber vi at der kommer en kommissionsundersøgelse
  alt andet vil være at gøre grin med alle danskere
  der søger retfærdighed.
  jeg ved godt dit alibi vil være vi står i en global pandemi
  så forklar mig lige,hvorfor ikke at Kina-Rusland og Litauen ikke slår deres mink ihjel,men udvider alt det de kan,er det så en global pandemi.
  eller er det en forhastet ulovlig beslutning.
  det stinker af hastværk🇩🇰🇩🇰🇩🇰

 • Det er såmænd ikke covid, som gør det Kurt.
  Det er bare ganske almindelig fornuft, og nogles evindelig forsøg på voldtægt af denne.

  Nå, tilbage til julefreden.

  Ha en rigtig go jul!

 • Kurt Kirkedal Jensen

  Det var da noget af et indlæg Karsten Bjarne. Denne covid 19 pandemi får da det utroligste frem i mennesker.

 • Uanset om Mettes påklædning var anbefalet af myndighederne, måtte hun vel kunne gennemskue hvordan det ser ud at troppe sådan op, når hun skal ud blandt “almindelige mennesker”. Der var jo ingen mink tilstede.
  Angående hendes tuderi, så hører det ikke hjemme for nogen form for leder. En leder skal fremstå stærk og gå forrest, og ikke stå og tude for åben skærm. Jeg har ikke tal på hvor mange gange hun har gjort det nu. Det er vel efterhånden hendes trademark. Det er så synd for Mette. Hun er statsminister, men hun er ikke en leder.

  Det er jo ikke presset fra pandemien, som stresser mennesker. Det er alle de tåbelige tiltage som regeringen trækker ned over hovedet på os. Hvis hun ikke kan klare presset, må hun jo gå af.

  At du ville træffe præcis den samme beslutning kommer jo ikke bag på nogen. En gang socialdemokrat, altid socialdemokrat.
  Hvis Mette sprang i havnen, ville du troligt følge efter, uden nogen form for selvstændig tankegang.

 • Kurt Kirkedal Jensen

  John jeg havde ikke set dit skriv om julefred før jeg skrev mit svar til dig.
  Ja lad julefreden sænke sig🎄

 • Kurt Kirkedal Jensen

  John det er fair nok at mene det du gør. Det har jeg ingen problemer med. At jeg ikke er enig er en helt anden sag. Det jeg reagerer på, er dine personangreb i form af dine nedgørende kommentarer om statsministeren. Du ved jo godt, at den påklædning Mette Frederiksen havde på var efter anbefaling af myndighederne. Du ved også godt at alle øvrige der var med bar samme udstyr.
  Din kommentar omkring krokodilletårer er, efter min mening, en så lav kommentar at den skriger til himlen.
  At en person kan vise følelser er efter min mening kun et plus. Jeg tror ikke nogen regeringsleder kommer umærket ud af denne pandemi. Det pres denne pandemi påfører er så voldsom, så ethvert almindeligt menneske vil blive påvirket. At du er uenig i beslutningerne berettiger dig ikke til at nedgøre personen.
  Hvad min egen mening angår, har jeg debatteret denne flittigt på facebook. Jeg vil godt gentage den overordnede udmelding her. Hvis jeg skulle have truffet beslutningen om mink, ville jeg, baseret på den viden der var på beslutningstidspunktet, have truffet nøjagtig den samme beslutning. At man så, i bagklogskabens uendelige klare lys, kan se der var ting der skulle have været gjort anderledes, er en anden sag. Hvad der er op og ned, skal nok blive klargjort.

 • John Nebbelunde

  Kurt,
  Jeg har et forslag at gøre dig
  Jeg opfatter dig absolut ikke som noget fjendtligt element
  Nu har jeg tilladt mig at kigge på din FB side og oplever at vi jo slet ikke står langt fra hinanden som vi foregiver i tråden her.
  tillod mig at låne linket Skagens kunstmuseum, da min egen lærebog i sømandskab, nærmest er i laser

  Forslag, julefred? 🙂

 • John Nebbelunde

  Lotte
  Jeg forholder mig til Covid-19 og unødvendigheden af at aflive alle mink
  Er det politisk?
  Jeg har min viden præcis samme sted fra du har din, plus en del sund logik.

  Hvordan vil du have jeg skal kunne tjekke fakta, når ikke engang de lærde kan blive enige?
  Jeg mener at nyhedsmedierne skræmmer folk langt mere, sidste nye er jo eksem i ansigtet af disse mundbleer
  venlig hilsen
  John

 • Lotte Sørensen

  John Nebbelunde, du forholder dig jo heller ikke selv til det emne, du selv har bragt på banen. Bland politik udenom her! Faktisk syns jeg ikke det er på sin plads, at skrive læserbrev om et emne, før man har tjekket fakta først! Det kan jo skræmme folk, så de ikke tør gå uden for en dør. Og så spørger jeg lige igen , hvor har du din viden fra?

 • John Nebbelunde

  Kurt
  Kunne du ikke tænke dig for en gangs skyld at gå efter “bolden” og ikke manden

  Og fortælle lidt om hvad du selv synes om alle disse unødvendige Minkdrab?

  Allerede i foråret, hvor man talte om at slå disse dyr ihjel, skrev jeg her på avisen “at det var sygt”

  Det er jo ingen majestætsfornærmelse at mene din landsmoder har gjort noget ufatteligt dumt?

  Skagen har jo selv haft minkfarme her mig bekendt, min hund fik ofte færden af disse undslupne ved stenblokkene fra sønderstrand og hen mod Rejefabrikken, selv har jeg set dem svømme i Østbasinet.
  Husk nu at holde til det egentlige?

 • Kurt Kirkedal Jensen

  John,
  Den eneste der nedgør nogle er dig. Du deler info omkring covid 19. Fint med det, men du skal lige slutte dit indlæg med en usympatisk nedgørelse af statsministeren. Faktisk har jeg aldrig set et indlæg fra din side uden et angreb på en eller anden.
  Er der så nogle der er uenig med dig og svare igen. Ja så falder fars hammer.
  God dag til dig også

 • John Nebbelunde

  Tak Sten Schou,
  Vi trænger vist alle til et lille smil i disse tider.

  Kurt kirkedal, du melder dig som forventet, har lagt mærke til at du nærmest elsker at nedgøre dem du ikke bryder dig om, her i Skagens avis, det er set tidligere, men at fortælle hvad du synes bedst om, dråbe infektion eller luftbårne virus, har du åbenbart ingen mening om?

  Er det blot for at spille karl smart i forsøg på at ta kegler, overfor alle dine socialdemokratiske venner, på andres bekostning? Ser sådan ud, for du er jo ganske gennemskuelig og jeg er ikke imponeret!

  Det ermuligt at der er, eller kan være 8000 socialdemokrater her i Skagen ifølge indbyggertallet, det tror jeg dog ikke på, der må vel også være nogle fornuftige mennesker iblandt?

  Prøv nu venligst at forholde dig til Corona eller Covid-19 pandemien, i stedet for at genere vi der skriver her?
  Ha en go dag Kurt.

  Venlig hilsen
  John

 • Virus smitter gennem slimhinder, og således også gennem øjnene. Endnu er vi dog skånet for at skulle bruge sikkerhedsbriller.
  Vores kære statsminister, der besøgte en minkfarm uden mink, og hvor der aldrig havde været smitte, tog med baggrund i hendes uddannelse i Afrika studier ingen chancer, og stillede op som en person der skulle ind i et ebola ramt område.
  Gad vide hvordan hun klæder sig ud, når hun skal ud at handle?
  Det stunt hun lavede der er fuldt på højde med Nyrup Rasmussens stunt, da han cyklede rundt med en cykelhjelm, der var fem numre for små.
  Er det ikke ved at være tiden, hvor socialdemokraterne får nogle ordentlige spindoktorer?

 • Kurt Kirkedal Jensen

  Lotte du burde være taknemmelig for at vi bor i en by sammen med en person som John Nebbelunde.
  Det er ikke enhver forundt at være så tæt på et orakel som vi er med John.
  Det er da en fornøjelse at kunne lære af en sådan visdom og klarsyn.

 • Lotte Sørensen

  John Nebbelunde
  Hvor mon du har din viden fra? Når man læser om coronavirus på nettet, kan man læse sig frem til dette:
  Sådan spredes smitten
  Den virus, der forårsager COVID-19, overføres primært via små dråber, der opstår, når en smittet person hoster, nyser eller ånder luft ud. Disse små dråber er for tunge til at blive hængende i luften, så de falder hurtigt ned på gulvet eller andre overflader.
  Du kan blive smittet ved at indånde viruspartikler, hvis du er tæt på en person, der har COVID-19, eller hvis du rører ved en overflade, hvor der er viruspartikler, og derefter rører dine øjne, din næse eller din mund.
  Og til din orientering var Mette Frederiksen ikke på en minkfarm i Nordjylland, men i Kolding.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: Corona virussen er luftbåren' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger