Skagens Kunstmuseer er genåbnet

Jacob og Linda Dyrsting fra Gentofte. Foto: Skagens Kunstmuseer.

Skagens Kunstmuseer er genåbnet

23. april 2021 - kl. 6:14 - af

Der var kø allerede inden ti, da Skagens Museum og de to kunstnerhjem, Anchers Hus og Drachmanns Hus, i forgårs slog dørene op for gæster på blæsende, men solrig formiddag. 

Blandt museets første gæster var ægteparret Jacob og Linda Dyrsting fra Gentofte. ”Når man nu skal til Skagen, skal man selvfølgelig på Skagens Museum, det er klart,” sagde Jacob Dyrsting. ”Vi glæder os til at se alle malerierne, og den store Anna Ancher-udstilling, som var på Statens Museum for Kunst, inspirerede os til at fortsætte i skagensmalernes fodspor heroppe. Vi går meget på museer, så det har vi virkelig manglet i løbet af nedlukningen.”

Karen Lise Rindom fra Ringkøbing havde planlagt at besøge museet i flere måneder: ”Vi blev meget glade, da vi opdagede at museet åbnede samtidig med at vi var heroppe,” sagde hun. ”Jeg glæder mig til at gense Skagens Museum, for under nedlukningen har jeg savnet oplevelserne, inspirationen og alle de små glæder, et museumsbesøg giver.”

De første arrangementer
På åbningsdagen løb også årets første arrangement af stablen. Det var en guidet omvisning på første sal i Anchers Hus, som sidste år blev åbnet for offentligheden for allerførste gang. Billetterne blev sidste år revet væk for hele sæsonen på få dage, men igen i år er der mulighed for at besøge etagen, der rummer familien Anchers soveværelser. Rummene er indrettet med familiens oprindelige ejendele og møbler.

Resten af ugen afholder museet de velbesøgte Rundt om-arrangementer, hvor kunstformidlere giver introduktioner til kunstnerkolonien i Skagen, Anchers Hus og Drachmanns Hus udendørs.

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skagens Kunstmuseer er genåbnet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger