Islands litterære mirakel

Islands litterære mirakel

20. september 2021 - kl. 6:32 - af

Der skrives og læses bøger i Island i et omfang – landets beskedne befolkningstal taget i betragtning – som næppe overgås noget andet sted i verden. Der er tale om litteratur af høj kvalitet, og Nordisk Råds litteraturpris har ofte fundet vej til Island.  Bøgerne oversættes til mange sprog og har stor gennemslagskraft internationalt.

Hvordan kan det lade sig gøre? Litteraturhistoriker K. Torben Rasmussen foreslår to forklaringer. Den ene kan have at gøre med økonomiske forhold, dvs. god støtte fra den islandske stat. Den anden kan være, at litteratur er den klassiske kunstform i Island, og at de islandske sagaer, der blev nedskrevet for mere end 800 år siden, stadig spiller en rolle. I forrige århundrede var det Gunnar Gunnarsson og Halldór Laxness, der blev kendt uden for landets grænser. I dag er det bl.a. Einar Már Gudmundsson, Steinunn Sigurdardottir, Jon Kalman Stefansson og Audur Ava Ólafsdóttir, der opretholder den stolte tradition.

K. Torben Rasmussen, der har tilbragt flere år i Island og er tidligere direktør for Nordens Hus i Reykjavik, besøger Folkeuniversitet mandag, den 27. september, hvor han vil fortælle om dette mirakel.

Det foregår kl. 16.30-18.15 på Kappelborg. Pris kr.: 100 ,- ved indgangen.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Islands litterære mirakel' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger