Lodsejer ønsker at udstykke 18 sommerhusgrunde nær Hvide Klit

Lodsejer ønsker at udstykke 18 sommerhusgrunde nær Hvide Klit

1. november 2021 - kl. 6:24 - af

Frederikshavn Kommune har modtaget ansøgning fra en lodsejer om at måtte igangsætte en lokalplanlægning for sommerhuse for ejendommen Hvideklitvej 22 ved Ålbæk (Råbjerg Ejerlav). Ejendommen har været underlagt zonestatus som sommerhusområde fra før 1976. Kommuneplanen udlægger ligeledes området til sommerhusformål.

Lodsejeren har et ønske om at udstykke 18 sommerhusgrunde med grundstørrelser mellem 2.500 – 2.600 m2. Der ønskes også indrettet et større fællesareal i områdets nordvestlige hjørne. Området ligger i dag uberørt hen. Der er enkelte byggerier på grunden, heraf én beboelsesejendom. Grunden udgør 5,3 ha.

Ejendommen er i kommuneplanen udlagt til sommerhusområde. Projektforslaget er i overensstemmelse med kommuneplanen. Ejendommen er ikke omfattet af en lokalplan.

Den kommunale administration foreslår, at igangsætning af lokalplanlægningen tager udgangspunkt i, at lokalplanen udlægger området som et sommerhusområde og muliggør udstykning af sommerhusgrunde med grundstørrelser på mindst 2.500 m2.

Ligeledes skal det gælde, at der må opføres 1 bolig pr. grund med en maks. størrelse på 120 kvm., at bebyggelsesprocenten fastsættes til maks. 15, og at byggeri må opføres i 1 etage med maksimal bygningshøjde på 5 m.

Lokalplanen skal ligeledes sikre, at områdets ubebyggede arealer, bortset fra terrasser, p-pladser og lignende, skal henligge i naturtilstand. Lokalplanen vil sikre, at vejadgangen etableres fra Hvideklitvej.

Inden for matriklen er der udpeget beskyttet hede og mose efter Naturbeskyttelsesloven. Dog er heder, som har været udlagt i et sommerhusområde før 1. juli 1992, ikke omfattet af denne beskyttelse jf. Naturtypebekendtgørelsen, hvorfor der kan ske tilstandsændring i hedearealet. Mosen er ikke omfattet af denne undtagelse, og skal derfor ligge uberørt hen.

Forud for mødet indstiller teknik- og kulturdirektøren, at der igangsættes ny lokalplan for projektet, og at ansøger udarbejder det nødvendige planmateriale.

 

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lodsejer ønsker at udstykke 18 sommerhusgrunde nær Hvide Klit' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger