Læserbrev: Spørgsmål til byrådskandidaterne

Læserbrev: Spørgsmål til byrådskandidaterne

7. november 2021 - kl. 6:40 - af

Redaktionen har modtaget dette læserbrev fra Jens Vadet Poulsen:

 • Hvem har egentlig besluttet at der stort set ikke skal være nogen regler for, hvor højt der må spilles i det offentlige rum, fra restauranter og spillesteder overalt i Skagen ?
 • Hvordan kan lokalpolitikerne beslutte sig for så indgribende ændringer af de almindelige regler for regulering af støj, uden at spørge husejerne/de fastboende i byen ?
 • Hvorfor er Skagen det eneste sted i kommunen (og formodentligt også i landet), hvor ubegrænset musikstøj i det offentlige rum er tilladt ?
 • Hvorfor har de lovede evalueringer af den meget liberale fortolkning af gængse støjanbefalinger ikke været gennemført ?
 • Er der mon andre områder af almindeligt gældende regler, myndigheds vejledninger og jura, som byrådspolitikerne påtænker at ændre alene for Skagen By ?
 • Jeg har kun set to af de opstillede kandidater til byrådsvalget give udtryk for en holdning til turismens udvikling i Skagen – hvorfor er de andre tavse?

8 kommentarer til “Læserbrev: Spørgsmål til byrådskandidaterne” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

8 kommentarer til “Læserbrev: Spørgsmål til byrådskandidaterne”

 • Kurt Kirkedal Jensen

  Ejner Zobbe: nej det er ikke den største overraskelse😜
  Jeg tror ikke jeg har skrevet noget sted at det foregår alle steder i byen.

 • Kurt Kirkedal Jensen; Jeg er ikke helt enig med dig, hvilket nok ikke kommer bag på dig 🙂
  Jeg bor på Stadionvej, hvor 70-80 procent af alle huse i området (inklusive Tuxens Allé, Gamle Kirkesti og Damstedsvej) er en “slags moteller” (citat Kurt), og vi har oplevet een gang, at der blev spillet musik i haven; og det stoppede kl. 22:00 præcis 🙂 Så det er ikke her i udkanten, folk dør af støj.
  Midtbyen er nok lidt anderledes, og uge 29, der efterhånden strækker sig over en måned eller to, gør nok ikke meget for vores omdømme blandt turister, der gerne vil holde ferie i vores smukke område.
  Jeg mener helt sikkert at politikere, som dig Kurt (forhenværende og – håber jeg – kommende) bør sikre at Miljøstyrrelsens love bliver overholdt. Og jeg er rimelig overbevist om, at lidt mindre lydstyrke ikke vil ændre omsætningen i midtbyen, nok snarere tværtimod.

 • Kurt Kirkedal Jensen

  Kære Inger
  Du kalder mit indlæg noget sludder i den ene halvdel af dit indlæg og i det næste giver du mig ret.
  Der er desværre mange ganske almindelige parcelhuse der bliver korttidsudlejet hele sommeren.
  Så spørger du hvad det har med musikstøj at gøre?
  Prøv at spørge dem der bor nabo til disse huse så får du svaret. Store Sound Box anlæg der drøner musik ud nat efter nat så kender du svaret. Denne aktivitet er en væsentlig kilde til den støjforurening mange lider under. Ja jeg tror faktisk det er den største forureningskilde overhovedet.

 • Til Kurt Kirkedal
  Hvad er det for et kommunalt system, der har muliggjort almindelige parcelhuse i villakvarterer bliver brugt som en slags moteller? (Citat fra dit indlæg). Undskyld mig: Det er da noget sludder af værste skuffe. Hvad har det i øvrigt med emnet “musikstøj” at gøre?
  I Skagen er der desværre ikke bolimangel, hvorfor man ikke kan tage boliglovens bestemmelse om bopælspligt i anvendelse. Derimod må man ikke anvende en bolig uden for et sommerhusområde til korttidsudlejning. Det kan enhver kommune og borger indberette til miljøstyrelsen, hvis dette er et problem i denne tråds debat.
  Med venlig hilsen
  Inger Støtt

 • Kurt Kirkedal Jensen

  Vi har alle et ansvar og specielt kommunen og politikkerne.
  Det er hamrende vigtigt vi påtager os vores medansvar og får forholdende belyst ordentligt uden at beskylde hinanden for alverdens ting.
  Jeg er helt på det rene med at det er politiet der tager sig af husspetakler, men der er tæt dialog mellem en kommune og politiet så der er rig mulighed for at påvirke dem så der sker noget. Har de ikke har de nødvendige ressourcer må vi politiske partier tage fat i folketing og regering. Sådan er det og sådan må det være.
  Det er også det kommunale system der har muliggjort almindelige parcelhuse i villakvarterer bliver brugt som en slags moteller.
  Her må myndighederne tage fat i udlejerne, uanset om det er Toppen af Danmark, udlejningsfirmaer eller privatpersoner og få dem til at fortælle deres lejere huset ligger i et villakvarter og der skal være ro f.eks. kl 10.00
  Når både i lystbådehavnen bliver brugt som flydende udlejningshytter skal det enten stoppes eller udlejerne skal have at vide de skal sikre ro og orden fra deres lejers side.
  Det vigtigste for mig er, at vi tager fat i problemstillingerne alle sammen og ikke bruger debatten til at dunke hinanden oveni.
  Ovennævnte er bare eksempler på hvor myndighederne kan og skal gribe ind. Der er sikkert flere, men dem finder vi forhåbentligt i en konstruktiv dialog med hinanden

 • Kære Peter.
  Jeg tror også, at restauratørerne i Skagen overholder de regler og forskrifter, der gælder, så herfra intet angreb på dem.
  Jeg tror også, at de fremadrettet helst vil have den gruppe turister, som påskønner og har råd til, at man kan gå ind og få sig noget godt og veltillavet mad, ligesom de handlende gerne vil have turisterne, der er interesseret i de typer butikker, vi har her i byen. Vi kan jo ligeså godt tale rent ud af posen og indrømme, at det handler om at overleve som erhverv. Museerne vil nok også helst rette blikket mod de gæster, der gerne vil besøge dem.
  Men både restauranter og forretninger har vel også brug for handel resten af året? Alle ved, at de er totalt afhængige af sommerindtjeningen; men er resten af årets indtjening ligegyldig?
  Jeg forstår slet ikke din bemærkning om, at det kun drejer sig om 1/10 af året, hvor der er så mange mennesker. Mener du dermed, at det må vi da kunne leve med? Synes du ikke, at os der som heltids- eller deltidsindbyggere holder liv i byen resten af året, skal kunne nyde sommeren og det gode vejr udendørs? Det er jo ikke særligt fedt, hvis det er her i november, det er vores tur til at sidde i haven.
  Det er rigtigt, det er politiet, der skal ringes til ved voldsom larm og støj i de private haver; men det er meget træls at føle sig som den sure og nærtagende nabo, der skal hænge i telefonen til ordensmagten gang på gang.
  At politikerne ikke kan gøre noget, undrer mig. Det, jeg efterlyser, er en stillingtagen til, om man har tænkt sig at lade forholdene køre og regulere sig selv, eller om man man – sammen med forretningsdrivende, restauratører, turistforening og helt almindelige indbyggere- vil stikke en kurs ud for fremtidens turisme. Hvilke signaler vil man sende rent reklamemæssigt? Hvilket billedmateriale skal følge med? Jeg har ikke hørt nogen nævne, endsige brokke sig over eksempelvis festivalen. Den må da give byen en rigtig god indtjening eller??? Hvorfor ikke promovere den meget mere?
  Jeg ved, at mange ligesom jeg, når man er udenbys og fortæller, man kommer fra Skagen, som noget af det første stilles spørgsmålet: Eej, hvordan er det for jer at være der i uge 29?
  Det burde ikke være det første, der falder folk ind, når de møder en skagbo!

 • Jens Vadet Poulsen

  Jeg vil anbefale Peter Sørensen at læse mit læserbrev en gang til.
  Jeg har ikke noget sted i brevet kørt nogen hetz mod restauratørerne i Skagen. De gør det utvivlsomt godt indenfor de rammer, som udstikkes af politikerne – al respekt for det.
  Problemet ligger et andet sted, nemlig hos byrådspolitikerne, der har givet alt for vide rammer for dispensationer fra de støjgrænser, der respekteres alle andre steder end i Skagen.
  Jeg ser ikke at Peter Sørensen, hverken helt eller delvist, besvarer de spørgsmål jeg stiller til byrådskandidaterne.
  Af Peter Sørensens svar til mig fremgår det implicit, at restaurationsforskriften er en udvidet beskyttelse af borgerne. Det er den ikke. Den er tværtimod en udhuling af de almindeligt gældende anbefalinger og regler.
  Man kan se omfanget af dispensationer i år på denne adresse: https://frederikshavn.dk/borger/bolig-og-byggeri/naboer/dispensationer-til-udendors-musikstoj-i-skagen/
  Peter Sørensen skriver videre at “Udenfor bevilgede dispensationer gælder Miljøstyrelsens vejledende støjgrænser i Skagen” – det er, efter hvad jeg kan se, ikke korrekt. I både dag- og aftentimerne tillader man kommunalt et mindst dobbelt så højt lydtryk som det anbefalede.
  “Støj” er anledningen til mit læserbrev, og den er et stort og stigende problem i Skagen, men det er også den kulturforandring der sker, når almindelige gængse regler og omgangsformer erstattes af partyturismen, der er stærkt betænkeligt for vores by.
  Det er en gammelkendt sandhed og et vilkår, at turismen er en væsentligt forudsætning for vores bys eksistens og udvikling. Så meget mere vigtigt er det, at der sættes retning og visioner for, hvordan turismen skal udvikles, så kvaliteten og byens særegne historie, beliggenhed og natur respekteres.
  Jeg håber at det kommende byråd vil tage ansvar for at bringe forholdene i Skagen i overenstemmelde med de, der er gældende i resten af kommunen/landet.
  Jeg ser frem til Peter Sørensens og andre kandidaters svar på denne skrivelse.

  Jens Vadet Poulsen, Skagen

 • Peter Sørensen

  Jens Vadet, og med ham flere andre af de som skriver om musik, ved udmærket godt, at der findes vejledende støjgrænser fra Miljøstyrelsen, og at disse for Skagens vedkommende er suppleret med en restaurationsforskrift, som giver restauranter 10 muligheder årligt, for at have udendørs musikarrangementer, mod forudgående ansøgning og tilladelse.
  Udenfor bevilgede dispensationer gælder Miljøstyrelsens vejledende støjgrænser i Skagen, som overalt i resten af landet.
  Hvorfor fortsætte denne oppiskede hetz mod et restaurationserhverv, som overholder de retningslinjer de er underlagt??
  Når gæsterne kommer i festlig stemning på byens restauranter, er det ofte ikke noget ”der går over” kl. 22.00 eller 23.00 når musikken skal stoppe.
  Men musikken stopper, og så går en del hjem og fester videre, desværre også urimeligt højlydt nogle gange.
  Men det er altså ikke en sag for kommunen eller os som politikere, men derimod for Politiet (jeg ved godt at dialog ofte er omsonst, men man kan da prøve, hvis naboerne larmer, ellers må man tilkalde ordensmagten).
  Turismens generelle udvikling er en væsentlig del af rigtig meget af det vi politikere arbejder med omkring Skagen, men jeg læser dit indlæg som endnu et angreb på musik fra restauranterne, og det synes jeg ikke er rimeligt.
  Og lad mig også lige nævne, at vi taler højt sat om en tiendedel af året, hvor vi er 7 gange så mange mennesker heroppe.
  Det lever vi ALLE af resten af året. En ofte overset ”detalje” i debatten.
  Peter Sørensen, Venstre

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: Spørgsmål til byrådskandidaterne' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger