Medlem af Europa-Parlamentet besøgte Morten Friis

Medlem af Europa-Parlamentet besøgte Morten Friis

10. november 2021 - kl. 18:47 - af

Fredag og lørdag stod der EU på menuen, da borgmesterkandidat John Lamp Henriksen fra det Konservative Folkeparti havde inviteret medlem af Europa-Parlamentet og partikollega Pernille Weiss på rundtur.

Første besøg var hos Skagen Tattoo, hvor indehaver Morten Friis fortalte om de store udfordringer, han og alle hans europæiske kollegaer står overfor, når nye EU-regler træder i kraft d. 4. januar. Regler, som forbyder op mod 4000 kemikalier, der blandt andet bruges i tatoveringsblæk.

Morten Friis fortalte Pernille, at det ikke kun er et problem for danske tatovører. Hele den europæiske branche er truet på deres eksistens, fordi der endnu ikke findes en liste over godkendte produkter, som kan erstatte de snart forbudte blæktyper. Den kommer formentligt først samme dag, som forbuddet træder i kraft. Det betyder, at hylderne for godkendt blæk i en uvis periode vil være tomme hos tatovørerne. Dette vil betyde, at mange tatovører reelt er lukningstruede.

Pernille Weiss har i forvejen sendt en håndfuld spørgsmål om sagen afsted til EU Kommissionen og skruer efter snakken med Morten Friis op for tonen:

“Morten har lovet at skabe kontakt til tatovørernes europæiske netværk og dem, der overfor EU taler på vegne af alle tatovører. Sammen med dem vil jeg forhåbentligt kunne få overbevist Kommissionen om, at overgangsperioden mellem de gamle og de nye og godkendte farver forlænges, så ingen tatovører må dreje nøglen om, fordi de ikke kan få de godkendte produkter frem til tiden umiddelbart efter nytår. Det er kun rimeligt!”

Senere gik turen også forbi Skagen Foods og hummerfiskefartøjet FN 261 Stjerne, hvor repræsentanter for netværket “Morgenfruerne”, som består af 80 lokale, kvindelige iværksættere var mødt for at give deres input til den rapport, Pernille Weiss i Europa-Parlamentet er i gang med at skrive om, hvordan flere kvinder bliver iværksættere.

“Mange kvinder har svært ved at finde andre kvindelige rollemodeller, og “Morgenfruerne” er et godt eksempel på, hvordan man kan løse den opgave, uden at der går alt for meget system og bureaukrati i den. Deres inputs er meget brugbare til rapportens mange forslag til løsninger”, siger Pernille Weiss, som selv har drevet egen virksomhed i 12 år.

Derudover lagde Pernille Weiss også turen forbi FF Skagen og Fiskelogistikgruppen, mens hun lørdag var på gågaderne i Frederikshavn og Sæby sammen med de konservative byråds- og regionskandidater.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Medlem af Europa-Parlamentet besøgte Morten Friis' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger