En kommune skal drives effektivt

En kommune skal drives effektivt

15. november 2021 - kl. 6:36 - af

Jeg har med interesse læst de mange artikler med forskellige vinkler og uenigheder omhandlende det offentlige vs. det private arbejdsmarked. Det er tydeligt for mig, som tidligere offentlig ansat og i dag som selvstændig, at parterne taler ud fra hver sin virkelighed og at de kan have glæde af at få større indsigt i ”den anden verden”.

Jeg hæfter mig særligt ved Almina Nikontovic (A), som skriver: “at en kommune vil aldrig kunne sammenlignes med en privat virksomhed, fordi en kommune ikke er sat i verden for at skabe økonomisk vækst til en ejerkreds, der skal have gevinst af deres satsning. En kommune er derimod en instans, der er sat i verden for borgernes skyld”.

Jeg mener faktisk godt, at man kan sammenligne en kommune med en privat virksomhed, der stræber efter vækst og effektiv drift. Vi skylder borgerne og virksomhederne at drive kommunen så effektivt som muligt, eftersom det er dem, der betaler skatten til kommunen.

Nu og de næste mange år ser vi stigende udgifter, særligt på ældreområdet og jeg er enig med vores borgmester i, at staten gerne må komme på banen, men vi skal ikke vente på at staten tildeler os midler. Vi skal i stedet have mod til at turde se på kommunens organisering og administration, og se om vi her kan omorganisere og effektivisere, så vi kan finansiere de udgifter vi ved der kommer. Ellers kan borgerne jo ikke få den velfærdsydelse, som de med rette forventer.

Jeg håber, at der i det nye byråd kommer en god balance, hvor de enkelte partier er nødt til at lytte til hinanden og finde fælles løsninger og at vi får et byråd med bred brancheerfaring fra både det offentlige og det private erhvervsliv, så vi kan skabe en bedre fælles forståelse. Jeg har på egen krop mærket, hvad det giver at kende begge verdener indefra.

Mvh

Lene Broberg

byrådskandidat for Venstre

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'En kommune skal drives effektivt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger