Hvorfor vil Venstre ikke være med i konstitueringen?

Mette Hardam.

Hvorfor vil Venstre ikke være med i konstitueringen?

18. november 2021 - kl. 12:40 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Venstre:  

Et godt spørgsmål vi ved mange har stillet sig selv, og som vi derfor har besluttet at besvare så kort som det er muligt.   

Venstre er det største parti udenfor Socialdemokratiet, ja faktisk større end resten af “oppositionen tilsammen”. Derfor er det besynderligt at opleve, at Venstre af borgmesteren, blev kaldt til konstituering som de sidste.     

Vi anerkender flertallets ret til at sammensætte et fremtidigt byråd, men den måde det er gjort på, gør det så ikke muligt for Socialdemokratiet til fremtidig at sige, at de ønsker samarbejde.   

På valgnatten var borgmesterens fine ord om samarbejde og dialog nemlig pist væk.  

Borgmesteren tilkendegav på møderne klar utilfredshed med såvel samarbejdet forud for valget, tonen under valget og Venstres valgslogan om “Bedre balance” i demokratiets navn. Dette blev brugt som begrundelse for ikke at tilbyde Venstre en bedre aftale. Altså en ren straffeaktion. 

Det blev endda sagt: “At så kan I jo lære det!”

På trods af en længere møderække på valgnatten, stod dette ikke til at ændre, og det kom endda så vidt, at Venstre ikke selv kunne besætte de få poster, vi blev tilbudt. Også det var betinget af at vi fulgte Socialdemokratiet. Ellers ville vi ikke få de omtalte pladser. 

Derudover blev det påpeget, at Venstre fremtidig også skulle afstå fra sin kritiske tilgang. 

Dette finder vi i Venstre helt uacceptabelt og derfor meldte vi os ud, efter at have sovet på forløbet.   

Tilbage står vi nu, og må tage til takke med det vi får, men til gengæld med rank ryg og retten til at kæmpe for det vores vælgere berettiget forventer af os.  

Vi er åbne for dialog og samarbejde, men det bliver på ligeværdige præmisser. 

7 kommentarer til “Hvorfor vil Venstre ikke være med i konstitueringen?” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

7 kommentarer til “Hvorfor vil Venstre ikke være med i konstitueringen?”

 • Anders Jørgensen

  OCK

  Hvorfor sagde Mette Hardam ikke fra før valget så eventuelle proselytter var orienteret? Kan det tænkes at hun lige ville se om hun af en eller anden mærkelig grund vandt i lotteriet?
  Fedtspillere taber som regel.
  Venlig hilsen
  Anders Jørgensen

 • Anders Jørgensen!
  Det kan blive lige nøjagtigt så sølle som Dronningen fra Dybvad ønsker. Det var så tydeligt at Birgit Hansen blev meget fornærmet på tv2nords valg udsendelse, da Mette Hardam kommenterede på at Venstre ønskede en bedre balance i byrådet og at der havde været episoder med forud bestemte afgørelser i de forskellige udvalg, altså er der tale om at udvalgene blot blev orienteret om hvad Socialdemokraterne i forvejen havde bestemt. Jeg og sikkert mange andre synes ikke det klæder borgmesteren at blive åbentlyst sur og stå på åben skærm og pege nærmest truende af en politisk modstander, der blot gør opmærksom på der har været hændelser i den forgangne periode, men også et godt samarbejde, for det sagde Mette Hardam faktisk også.
  Det virker udefra som om Frederikshavn kommunes “Landsmoder” ikke har kunnet glemme at Venstre ønskede endnu mere samarbejde og ikke flere forud bestemte afgørelser. Det klæder ikke Socialdemokratiet at køre den linje. Omvendt kan vi jo nu glæde os til Venstre i opposition og jeg håber inderligt Venstre og Nye Borgerlige holder godt øje med de beslutninger der træffes i byrådet og deler dem med os alle. Så er det jo ikke sikkert Fru Hansen sidder så godt på valgflæsket næste gang.
  Der skal markeres hårdt og sagligt på forkerte beslutninger.

 • Anders Jørgensen

  Hvor sølle kan det blive?

  Citat fra artiklen:
  Venstre er det største parti udenfor Socialdemokratiet, ja faktisk større end resten af “oppositionen tilsammen”. Derfor er det besynderligt at opleve, at Venstre af borgmesteren, blev kaldt til konstituering som de sidste.

  Ovennævnte lader vi stå et øjeblik!
  ——–
  Socialdemokratiet er til gengæld større end alle andre tilsammen.
  Venstre har talt om samarbejde, men stikker halen mellem benene, det var altså bragesnak.
  Sagen er jo at Birgit Hansen evner samarbejde og jo også får mangefold flere stemmer end kværulanterne, tillykke til hende og os allesammen
  Venlig hilsen
  Anders Jørgensen

 • Hallo
  Næsten 97 procent af afgørelserne har man været enig om
  Vigtigst , budgettet

 • Samme kommentar her, som på den artikel der beskriver ønsket om “det brede samarbejde”:

  Når Socialdemokratiet vil diktere, hvem fra venstre der må og ikke må sidde med ved bordet så er det ikke just samarbejde, der lægges op til – Tværtimod…

 • Mærkeligt man ikke kan blige enig om fællesskab mellem de 2 de største . I er som en stor børnehave eller mudderkastning . Godt man ikke stemte på nogen af jer .. mangler hvem støtter arbejderne.

 • Mogens Bandholm

  Man kunne jo om Venstre sige “I ligger som I har redt”. Måske er kemien mellem A & V ikke den bedste, og måske har Venstre været lidt for “Markante” i deres stemme.

  Når Venstre fremhæver, at de er det største parti efter Sosserne, større end de andre partier tilsammen kan man jo tydeligt “læse mellem linjerne” at Venstre er fornærmede over de ikke blev tilbudt den ene formandspost Mette Hardam blev tilbudt, og åbenbart takkede ja til – indtil hardlinerne i Venstre fik hende banket på plads.

  Det er politik når man ikke får, hvsd man vil have.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hvorfor vil Venstre ikke være med i konstitueringen?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger