Ændring af model for fællesskabsråd i Skagen

Ændring af model for fællesskabsråd i Skagen

6. marts 2023 - kl. 6:04 - af

Beslutning om ændring af model for fællesskabsråd i Skagen. Således lyder overskriften for et punkt på dagsordenen for det kommende møde i dag den 6. marts i Ældrerådet for Frederikshavn Kommune.

Fællesskabsrådet har til formål at understøtte det liv, som beboerne på plejecentret lever, og det liv, der leves i lokalsamfundet – selvfølgelig under hensyntagen til plejecenterbeboernes ressourcer.

Fælleskabsrådet medvirker til at skabe oplevelser, der inddrager beboere, pårørende og det nære lokalsamfund, så alle bliver hinandens gode medspillere. Der tages udgangspunkt i Frederikshavn Kommunes politikker og FN´s verdensmål, som gennem fælles temaer og indsatser omsættes til praksis.

Fællesskabsrådene skal stadigt forankres på plejecentrene og vil med tiden give endnu mere, da en øget kontakt til lokalsamfundet og engagementet fra pårørende og frivillige øger fokus og skaber resultater, der kan videreudvikles.

På seneste møde i januar blev modellen på fælleskabsrådene drøftet, og det er et ønske at ændre denne for at skabe en mere ensartet struktur. Det ønskes, at de 3 råd samles til ét, og at der inddrages repræsentanter fra Skagen hjemme- og sygepleje i rådet. Der afholdes 2 ordinære møder i fællesskabsrådet, og den tidligere netværksgruppe inviteres også til at deltage ved de 2 møder.

På baggrund af ændringerne til fællesskabsrådets sammensætning og de allerede igangværende initiativer er det et ønske at fortsætte arbejdet i Skagen i 2023 og evaluere på den nye model i medio 2024. Dette kan også inddrages i en beslutning om, hvorvidt den nye model bør udbredes til kommunens øvrige plejecentre.

 

Tekst: Per Rye

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ændring af model for fællesskabsråd i Skagen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger