Sådan passer du godt på dig selv og dit helbred

Sådan passer du godt på dig selv og dit helbred

27. marts 2023 - kl. 11:08 - af

Dit helbred og din sundhed er nogle af de vigtigste ting, du kan værne om, hvis du gerne vil passe godt på dig selv. Der er rigtig mange råd og tips at finde, som passer til forskellige typer og behov, men er du interesseret i at gå dybere i emnet, så er der god mulighed for at blive klog på dine egne sundhedsbehov.

Kost og eventuelle tilskud

Kosten er et centralt element i din sundhed, og det er derfor vigtigt, at du spiser sundt og varieret. Det betyder, at der skal mange forskellige elementer og farver på tallerkenen og at du skal være opmærksom på, at du får alt det, der anbefales. Nogle vælger at supplere med kosttilskud, som d-vitamin, calcium, b-vitamin, magnesium, m.fl. Det er dog vigtigt at påpege, at disse ikke kan stå alene og ikke kan erstatte en varieret kost.

Har du fundet ud af, at kosttilskud er det rette supplement for dig, så klik her for at købe calcium eller nogle af de andre supplementer. Grøn mad og bælgfrugter er et vigtigt element og noget, man oftest har brug for meget af.

Bevæg kroppen

Motion har også en central rolle i helbredet, og derfor er det selvfølgelig også vigtigt at påpege. Det behøver ikke nødvendigvis være de helt lange styrketræningsseancer hver dag, men selv gode gåture kan være en god start. Det er bedst, hvis din krop er i bevægelse regelmæssigt og på den måde styrkes og gøres mere modstandsdygtig. Det kan også være helt simple bevægelser, som et godt stræk eller yoga, hvor man også lige får muligheden for at mærke efter, hvordan de forskellige led, muskler og kropsdele egentlig har det, gennem for eksempel kropsscanninger. Knoglerne, som også er et vigtigt depot af calcium, bør bevæges med musklerne jævnligt, så kroppen lige kommer ud i diverse gode stræk.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sådan passer du godt på dig selv og dit helbred' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger