Sparekassen Danmark satser på foreningskunder

Sparekassen Danmark satser på foreningskunder

28. marts 2023 - kl. 11:39 - af

Foreninger og ildsjæle i Frederikshavn Kommune kan nu glæde sig over, at det bliver nemmere og billigere at være en forening. I hvert fald, hvis de er kunder i Sparekassen Danmark.

Lavere priser. Et digitalt system til at holde styr på det nødvendige papirarbejde. Og en kundesupport, målrettet foreningskunder.

Det er, hvad Sparekassen Danmarks godt 5.000 foreningskunder kan glæde sig til.

Fælles for de nye tiltag er, at de skal lette arbejdet for de tusindvis af frivillige ildsjæle, der gør en kæmpe forskel for vores lokalsamfund, fortæller Lars Thomsen, der er medlem af Sparekassen Danmarks direktion.

”Hele formålet med sparekassen er at tage samfundsansvar og give tilbage til de lokalsamfund, som vi er en del af. Ildsjælene og foreningerne er rygraden i vores lokalsamfund. Vi kender alle sammen én eller flere, der yder en kæmpe indsats for fællesskabet – uden forventning om at få noget igen, og det er der bare kæmpe kræfter i, og derfor skal vi skønne på dem,” siger han.

Gratis værktøj til foreningskunder
Helt konkret betyder det, at sparekassen har investeret i den digitale platform Unioo, som sparekassens foreningskunder får stillet gratis til rådighed.

Her kan foreningskunderne nemt uploade lovpligtige dokumenter til sparekassen, fortæller Lars Thomsen.

”Frivilligheden er under pres. Det skyldes love og regler, som hverken vi eller foreningerne kan lave om på. Reglerne skal blandt andet forhindre hvidvask gennem foreninger. Når nu vi skal leve op til de her regler, synes vi, det giver god mening at kigge på, hvordan vi så kan hjælpe foreningerne med det,” siger han.

Derudover indeholder Unioo også en række andre smarte funktioner til foreningsarbejdet, blandt andet medlems- og kontingenthåndtering, billetsalg og tilmelding til arrangementer.

Hurtigere svar og lavere priser
Sparekassen har desuden etableret en kundesupport, der er målrettet foreningskunder.

Her kan sparekassens foreningskunder alle hverdage fra kl. 8-18 få hurtig hjælp til alt lige fra konti og netbank til kortbestilling og upload af lovpligtige dokumenter.

I tillæg har sparekassen afskaffet gebyret for at foretage de lovpligtige registreringer, der skal til, når en forening vælger nye medlemmer til sin bestyrelse – for nu kan foreningerne selv gøre det gennem Unioo.

Foreningernes vigtige rolle
Lokalt i sparekassen glæder man sig over at være med til at gøre en forskel for det lokale foreningsliv, siger Anders Mortensen, der er regionsdirektør for sparekassens afdelinger i Frederikshavn, Skagen og Sæby.

”Hele vores lokalsamfund er bygget op omkring foreningslivet. Derfor er det alfa og omega, at foreningerne kan bruge deres tid og energi på medlemmerne – og ikke administration,” siger han.

Anders Mortensen håber, at det nye tilbud til foreningskunder kan være med til at fastholde og tiltrække endnu flere ildsjæle til de lokale foreninger i Frederikshavn Kommune.

De er nemlig vigtige for området, påpeger han:

”Det har stor betydning for vores lokalsamfund, at vi har nogle gode foreninger, hvor vores unge kan få nogle gode oplevelser og udvikle sig som mennesker. Når jeg selv tænker tilbage på barndommen, så har jeg rigtig mange gode oplevelser på utallige baner og haller rundt om i landet, og det har kun været muligt, fordi en række frivillige har givet lidt ekstra af sig selv for fællesskabets skyld,” siger Anders Mortensen, der selv er aktiv som spiller og træner i Skagen Idræts Klub:

”At være træner er meget givende. Det er en stor oplevelse at se, hvordan børnene udvikler sig – både som spillere, men også som mennesker og som en del af et fællesskab,” siger han.

Foreningskunder i Sparekassen Danmark bliver gradvist inviteret til at komme i gang med Unioo. Foreningen får direkte besked, når det er tid til at gøre noget aktivt.

[Faktaboks]

3 nye tiltag til foreningskunder i Sparekassen Danmark

 1. Adgang til bestyrelsesportalen Unioo, der indeholder en række smarte funktioner til at håndtere det nødvendige papirarbejde, blandt andet medlems- og kontingenthåndtering
 2. Kundesupport målrettet foreningskunder
 3. Lavere priser for foreningskunder

[Faktaboks]

Om Sparekassen Danmark

Sparekassen Danmark er landets største garantsparekasse og Danmarks ottendestørste pengeinstitut.

Den er rundet af mere end 150 års historie og bygger på idéen om at tage samfundsansvar og bidrage til lokal udvikling.

Som garantsparekasse har sparekassen ingen aktionærer, der skal have del i et årligt overskud. I stedet ejer sparekassen sig selv.

Derfor bruges overskuddet fra sparekassens drift primært til at konsolidere sparekassen og til at støtte op om gode og lokale initiativer og aktiviteter i de områder, hvor sparekassen tjener sine penge. Sparekassens støtte kan både bestå af tid, penge og sparring.

En kommentar til “Sparekassen Danmark satser på foreningskunder” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Sparekassen Danmark satser på foreningskunder”

 • Børge Egebak

  Det er med glæde , at jeg læser artiklen om , at Sparekassen Danmark vil påskønne de foreninger , der drives af frivillige , ulønnede ildsjæle .
  Især er det glædeligt , at der vil blive reduceret i de gebyrewr med videre der ellers ville blive opkrævet .
  Jeg håber andre pengeinstitutter vil følge trop.
  Jeg synes det er dobbeltmoral , at opkræve store gebyrer af de små foreninger, klubber m.v.så bag efter , at yde sponsorbidrag til professionelle klubber eks. fodbold , håndbold , ishockey med videre.
  Det skal ikke undre mig om de små`s gebyrer dækker sponsoraterne til de professionelle !!
  Ovenstående , set i lyset af pengeinstitutternes overskud på flere hundre
  de millioner .
  Jeg kan anbefale , skifte til Sparekassen Danmark, hvis jeres nuværende pengeinstitut ikke vil reducere deres gebyrer .

  Med venlig hilsen

  Børge Egebak

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sparekassen Danmark satser på foreningskunder' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger