Rejsen mod eget ejendomsmælgerfirma startede på HHX for Christian og Max

Fra venstre: Max Olesen og Christian Strøm, indehavere af SkagenBolig.

Rejsen mod eget ejendomsmælgerfirma startede på HHX for Christian og Max

31. maj 2023 - kl. 5:48 - af

Selvom det er nogle år siden, at de blev færdige med HHX på Frederikshavn Handelsskole, er Max og Christian ikke i tvivl. Deres tid på skolen har givet brugbare værktøjer og skubbet dem i den rigtige retning. I dag har de startet eget ejendomsmælgerfirma med SkagenBolig.

Solen skinner fra en skyblå himmel på den klare gule facade, som er så karakteristisk for Skagens huse. I vinduerne vises boliger til salg og på døren står ”SkagenBolig.” Inde bag døren i de nyrenoverede lokaler sidder Christian Strøm og Max Olesen, der sammen har startet ejendomsmælgerfirmaet i februar måned.

De har begge gået på Frederikshavn Handelsskoles handelsgymnasium (HHX) efter folkeskolen.

  • Jeg følte lidt, at det almene gymnasium var en forlængelse af folkeskolen med mange af de samme fag. Jeg ville gerne noget andet, og der lå det lidt mere til mig med handel og et virksomhedsrettet fokus, som der er på handelsskolen. Man kunne relatere fagene til virkeligheden, siger forklarer Max Olesen.

Christian Strøm var også tiltrukket af HHX:

  • Fag som Afsætning og International Økonomi var nogle virkelig spændende fag. Jeg kunne godt lide, at det var talbaseret og meget virkelighedsnært. Og der var også nogle spændende rejser ud i verden.

Drømmen om sit eget ejendomsmælgerfirma
Selvom de begge har læst HHX på Frederikshavn Handelsskole, er det ikke her, at de har mødt hinanden. Christian Strøm blev student i 2017 og Max Olesen i 2008. De bor i dag begge i Skagen med deres familier og spiller floorball i fritiden – og det var her, at de mødte hinanden.

  • Jeg havde gået med tanken om at være selvstændig i nogle år. Enten ved at overtage EDC i Skagen, hvor jeg var ansat, eller starte mig eget. Men det skulle ikke være alene, men med en dygtig partner. Christian havde lavet nogle opgaver for min tidligere arbejdsplads med at optage film og skyde billeder, så jeg havde faktisk ham i tankerne, uden han vidste det. Så en dag på en fotoopgave spurgte jeg ham, om han kunne se sig selv som ejendomsmægler, siger Max Olesen med et smil. Han har selv været uddannet ejendomsmægler siden 2012 efter at have læst finansøkonomi.

Christian startede allerede sin første virksomhed, da han gik på Frederikshavn Handelsskole. Han har de seneste ti år drevet egen virksomhed med sin bror. Nu var tiden moden til et nyt eventyr, så efter en uge takkede han ja til Max’ tilbud. Christian har altid vidst, at han gerne vil drive egen virksomhed.

  • Der er mere frihed og større fleksibilitet i at være selvstændig. Det betyder ikke, at man har mere fri – nok nærmere omvendt, men man har friheden til at placere sin egen tid. Og vi er selv herre over, hvor godt det går i stor udstrækning. Det giver noget ekstra at få succes med sit eget. Jeg ser det ikke som arbejde. Jeg kan sidde søndag og glæde mig til at møde ind mandag. Jeg har altid haft fokus på muligheder, og hvordan man kan optimere tingene ved at gøre det anderledes. Derfor synes jeg, at det her var en spændende mulighed, fortæller Christian, der har en bachelor i erhvervsøkonomi og nu skal i gang med den formelle uddannelse til ejendomsmægler.

Grundstenen blev lagt på handelsskolen
Det er nogle år siden, at de hver især fik den blå studenterhue på hovedet, men de kan se i dag, at HHX var den helt rigtige ungdomsuddannelse for dem.

Det har altid lagt i mig fra jeg var ung, at jeg ville have mit eget. Jeg vidste ikke hvad, men jeg vidste bare, at jeg ville trives bedst ved at være min egen chef. HHX har været med til at give mig noget viden og nogle værktøjer, som jeg nok ubevidst har brugt og har været med til at skubbe mig i den retning. Fx afsætningsfaget gav mig rigtig meget. Det har været med til at forme nogle grundsten for min karrierevej, fortæller Christian Strøm.

Det samme mener Max Olesen:

  • Handelsskolen har uden tvivl været med til, at man fandt man ud af, hvilke fag der interesserede en, og hvad man ville arbejde videre med. For mig var det at have et produkt og afsætte det. Jeg kan godt lide at arbejde med mennesker og have et mere levende produkt, end at sidde foran en skærm. En dag uden møder er de værste, siger han.

Kort efter er interviewet slut, og Max Olesen rejser sig med mappen i hånden. Han går ud ad døren i solskinnet til et møde. Netop, som han godt kan lide.

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Rejsen mod eget ejendomsmælgerfirma startede på HHX for Christian og Max' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2023 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER