Erhvervslivets adgang til genbrugspladser ændres ikke fra nytår

Erhvervslivets adgang til genbrugspladser ændres ikke fra nytår

22. december 2023 - kl. 5:52 - af

Da SaebyAvis.dk forleden havde erfaret, at den vedtagne plan for genbrugspladserne omkring indlevering af erhvervsaffald var blevet sat på pause, blev der fra avisens side rettet forespørgsel herom til formanden for Byrådets Plan- og Miljøudvalg, Peter E. Nielsen (A).

Det var via de informationer, som fra anden side var tilgået avisen, opfattelsen, at det allerede var meldt ud til firmaerne om at fortsætte med “kortløsningen” indtil videre, selvom der tilsyneladende allerede er brugt både tid, penge og kræfter på at udrulle Byrådets beslutning fra nytår.

Avisen spurgte derfor formanden for Plan- og Miljøudvalget, om dette er korrekt, og i så fald hvad årsagen er til denne pludselige ”kovending” i 11 time?

Byrådet valgte en anden model
Om erhvervslivets brug af genbrugspladserne i kommunen lyder svaret fra Peter E. Nielsen:

”Det er altid berigende med en offentlig debat som en del af beslutningsprocessen i det politiske. Strukturen på genbrugspladserne har været i høring / offentlig debat i løbet af efteråret 2023. Taksterne, serviceniveauer, åbningstider mv. beslutter vi som byråd. Betalingen – altså taksten – sker sammen med budgettet i oktober, men serviceniveauet mv. bliver først endelig fastlagt sammen med den fremtidige struktur for genbrugspladserne.”

I den henseende lyder det videre fra Peter E. Nielsen: ”Debatten om den fremtidige struktur på genbrugspladserne betød, at Byrådet valgte en anden model/struktur end den, Forsyningen havde indstillet til Byrådet.”

”Byrådet behandlede sagen den 30. november 2023, erhvervslivets brug og anvendelse af genbrugspladserne blev debatteret, og på den baggrund blev der stillet krav om, at der skulle ses på evt. alternative muligheder for erhvervets brug og adgang til genbrugspladser,” fastslås det i kommentaren.

Ingen kovending
”Det ser jeg ikke som en ”pludselig kovending”. Tværtimod er det fornuftigt at se på alternative muligheder, inden vi politisk slår sømmene helt i,” lyder det Peter E. Nielsen.

Denne slutter sit svar således: ”Byrådet har derfor bedt Plan- og Miljøudvalget om at se på alternativerne, og der planlægges derfor med en drøftelse af mulighederne på de politiske møder i januar 2024. Erhvervslivets adgang til genbrugspladserne ændres derfor ikke fra den 1. januar 2024. Informationen skulle derfor gerne tilgå erhvervsvirksomhederne direkte fra forsyningen, men også via deres hjemmeside, netaviser mv.

Tekst: Per Rye

 

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Erhvervslivets adgang til genbrugspladser ændres ikke fra nytår' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger