Ny gratis gældsrådgivning

Ny gratis gældsrådgivning

2. januar 2024 - kl. 6:29 - af

KFUM’s Sociale Arbejde har åbnet en ny gratis økonomi- og gældrådgivning i Frederikshavn, hvor organisationen allerede driver gratis retshjælp. Flere mennesker kan fremover få brug for økonomisk rådgivning, da Gældsstyrelsen fremover kan trække op til 60 procent af skyldneres lønindkomst alene til afbetaling af gæld. 

– Nogle af de mest udsatte og gældsplagede mennesker har svært ved at transportere sig over længere afstande. Derfor er det vigtigt, at de kan få uvildig økonomisk rådgivning tæt på, hvor de bor. Så vi har aftalt med FH Nordjylland, at KFUM’s Sociale Arbejde nu åbner vores gældsrådgivning i Frederikshavn, fordi FH Nordjylland lukker deres, siger June Crondahl, jurist og leder af i økonomi- og gældsrådgivningen samt retshjælpen under KFUM’s Sociale Arbejde.

Det seneste års inflation og corona-krisen har ramt nogle mennesker hårdt økonomisk. KFUM’s Sociale Arbejde rådgav landet over 2460 mennesker i 2022, hvilket er en stigning på over 20 procent i forhold til 2021.

– Det kan være socialt ødelæggende at have dårlig økonomi. Vi møder mange ulykkelige, gældsramte mennesker i en svær situation. Heldigvis oplever vi også det glædelige, at mennesker, som får gældsrådgivning, er meget tilfredse. De giver udtryk for, at de får mere ro og større overskud i deres hverdag – og selvfølgelig bedre styr på pengene, siger June Crondahl.

Gældsrådgivningen i Frederikshavn kan gratis og anonymt hjælpe socialt udsatte mennesker med bl.a. at lægge et budget, rådgive om skat, gældssanering, boligydelse, boligstøtte, uddannelseshjælp og SU. Rådgiverne kan også hjælp med at søge enkeltydelser hos kommunen til bl.a. medicin, tandbehandling og flytteudgifter. Og de kan rådgive om forbrugslån, kviklån og SMS-lån samt hjælpe med kontakt til – og evt. forhandling med – kreditorer.

Faguddannede rådgivere
Rådgiverne er faguddannede mennesker, som arbejder frivilligt. Det er typisk bankrådgivere, socialrådgivere, økonomer, revisorer, advokater eller studerende inden for de samme områder.

Den nye rådgivning har brug for flere rådgivere, så KFUM’s Sociale Arbejde efterlyser fagpersoner, som har lyst til et meningsfyldt og vigtigt frivilligt arbejde nogle timer om måneden. Interesserede kan læse mere på raad.dk eller kontakte projektmedarbejder Emil Janner Nielsen på mobil 2175 0748 eller ejn@kfumsoc.dk.

Book tid til rådgivningen

Rådgivning foregår torsdage kl. 16 til 18 i Frivilligcenter Frederikshavn i Danmarksgade 12. Der skal bestilles tid på forhånd på telefon 2175 0748.

Man kan læse mere om gratis gældsrådgivning på hjemmesiden www.raad.dk, hvor der også er information om gratis retshjælp, konfliktmægling og bisidderordning fra KFUM’s Sociale Arbejde. 

Gældsrådgivning 31 steder i Danmark
Økonomi- og gældsrådgivningen under KFUM’s Sociale Arbejde har siden 2009 ydet gratis hjælp til udsatte mennesker. Rådgivningen findes i dag 31 steder landet over.

Rådgivningen er akkrediteret af RådgivningsDanmark. Det betyder, at rådgivningen har været igennem en kvalitetsvurdering af, hvorvidt tilbuddet lever op til en række fælles standarder for gratis, sociale rådgivningstilbud.

KFUM’s Sociale Arbejde hjælper børn, unge og voksne i udsatte livssituationer, fx mennesker i ensomhed, hjemløshed, misbrug, fattigdom, psykisk sårbarhed samt sårbare familier og andre, som står udsat. Med 200 institutioner og sociale tilbud, 1.200 ansatte og 2.750 frivillige er KFUM’s Sociale Arbejde en af Danmarks største sociale diakonale organisationer.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny gratis gældsrådgivning' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger