Ærgerligt at lokale ildsjæle ikke inddrages i beslutninger om projektpenge

Ærgerligt at lokale ildsjæle ikke inddrages i beslutninger om projektpenge

2. marts 2024 - kl. 6:18 - af

På onsdagens byrådsmøde skulle det besluttes, hvordan kommunen skal behandle projektansøgninger fra Grøn Pulje. Ifølge lovgivningen skal opstillere af vindmøller eller solceller indbetale penge til Grøn Pulje og midlerne herfra skal gå til projekter som gavner de pågældende lokalområder.

Venstre mener, at det er ildsjælene i de berørte landsbysamfund, der er nærmeste til at vide, hvilke projekter der bedst styrker lokalsamfundets attraktivitet samt planer for udvikling og hvilke der er lokal opbakning til.

Derfor fremsatte Venstre i byrådssalen forslag om, at Distriktsrådet, hvor der sidder repræsentanter fra 26 landsbyer fordelt over hele kommunen, skulle have projekterne på dagsordenen og efter drøftelse vedtage en indstilling til et politisk udvalg om, hvilke projekter, de foretrækker.

Desværre valgte flertallet den rene politiske proces og ikke den brede inddragelse.

Der var dog en positiv indstilling til, at se på mulighederne for bedre offentliggørelse af, hvilke anlæg der opstilles, så lokalbefolkningen bliver opmærksom på, at søge puljemidlerne, som i modsat fald skal indbetales til staten.

Kommer der handling bag de flotte ord?

På byrådsmødet i januar stillede Venstre forslag om, at der sættes en politisk proces igang, som skal sikre en ordentlig inddragelse af naboer og de berørte lokalområder og ikke mindst stille større krav til de økonomiske udbetalinger og medejerskab, som de grønne anlæg bringer med. Her kan Frederikshavn Kommune med fordel hente inspiration i andre kommuner, hvor man har mod til at stille større krav til Energiselskaberne.

Venstre kunne med glæde læse dagen efter på de sociale medier, at Socialdemokratiet netop havde grebet idéen og fremførte at “det er klogt!” og at de ville sætte handling bag ordene og sætte et strategisk arbejde på Plan- og Miljøudvalgets møde allerede den 4. marts.

Dagsordenen er udsendt, men punktet er udeblevet! så derfor var Venstre kaldet til en høflig gentagelse på onsdagens byrådsmøde som resulterede i, at socialdemokratiet lovede at de på mandagens møde vil sætte det strategiske arbejde igang.

Venstre håber nu blot, at det faktum, at de 8 projekter, som er sendt videre i Plan- og Miljøudvalgets behandling, ikke kommer til at betyde, at virkeligheden overhaler de gode intentioner – til skade for de lokale og for kommunen, hvis ikke vi griber muligheden for at få penge til udvikling.

https://www.frederikshavn.dk/politik/dagsordener-og-referater/

 
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ærgerligt at lokale ildsjæle ikke inddrages i beslutninger om projektpenge' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger