Afslag på dispensation til opførelse af sommerhus ved Kandestederne stadfæstet

Afslag på dispensation til opførelse af sommerhus ved Kandestederne stadfæstet

8. april 2024 - kl. 5:07 - af

Frederikshavn Kommune afslog i henhold til naturbeskyttelsesloven den 7. april 2022 at give dispensation til at opføre et sommerhus i beskyttet natur ved Kandestederne. Ansøger påklagede få uger senere denne afgørelse.

Arealet ligger i fredningen ”Kandebakken”, og fredningskendelsen fra 1974 giver ret til opførelse af 2 sommerhuse på den pågældende matrikel, hvoraf kun et sommerhus er opført hidtil.

Kommunen har vurderet, at naturbeskyttelsesloven fra 1992 hindrer, at fredningskendelsen fra 1974 kan udnyttes til at bygge det ekstra sommerhus på trods af grundejerens forventninger.

Miljø- og Fødevareklagenævnet stadfæsterede kommunens afslag, da ejeren ikke vurderes at have en berettiget forventning, som kan begrunde en dispensation.

Klagenævnet lægger i sin afgørelse vægt på, at byggeretten i fredningskendelsen er formuleret som en mulighed, at der er gået næsten 50 år, at der vil være tale om et væsentligt indgreb i uberørt natur, samt at det ansøgte alene varetager privatøkonomiske interesser.

Kommunens afgørelse er dermed gældende. Plan- og Miljøudvalget får afgørelsen forelagt til orientering på udvalgets kommende møde i dag den 8. april.

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Afslag på dispensation til opførelse af sommerhus ved Kandestederne stadfæstet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger