Solens Stråler, fuglenes Sang – Vores fremtid

Solens Stråler, fuglenes Sang – Vores fremtid

17. april 2024 - kl. 7:41 - af

For at få en bedre forståelse for lands og kommunal politik og sammenspillet mellem disse to, havde den socialdemokratiske byrådsgruppe i Frederikshavn kommune det privilegium at have besøg af miljøordfører Lea Wermelin. Lea var inviteret til vores kommune for at vi sammen kunne drøfte den problematikken og de medfølgende udfordringer der er omkring de klimaforandringer vi alle oplever. Mødet gav en værdifuld mulighed for at diskutere, hvordan klimaforandringerne påvirker vores lokalsamfund i kommunen og hvilke skridt vi kan tage for at tackle disse udfordringer på en effektiv og bæredygtig måde, samtidig med vi kunne få nogle vigtige indspark med til Christiansborg omkring udfordringerne vi kan møde i vores hverdag.

”Det danske drikkevand er noget af verdens bedste, og det er naturligt for os danskere at åbne for vandhanen og drikke rent vand. Sådan skal det også være i fremtiden.”, sådan indledte Lea mødet, hvor der var en god og livlig debat, og emner som at vi som landsdel er koblet af El-transmissionsnettet, betydningen af vores fiskeri, råstof udvinding, og beskyttelse af vores grundvand var nogle af de meget diskuterede temaer vi vendte.

Der skal ikke herske nogen tvivl om at natur og klima er emner der også er vigtige for os i den socialdemokratiske gruppe. Mødet med Lea giver os et styrket samarbejdet og vi vil stå sammen om at skabe et grønnere Nordjylland. Men vi ved også at det både kræver mod og handling at gå foran. Vi er den første kommune i Danmark som var klar med en klimaplan for at nå 2030 målene. Vi er på vej, men vi vil fortsætte med at levere på den grønne dagsorden.

Det er afgørende for os i Socialdemokratiet at opretholde den nære velfærd, men samtidig er det også vigtigt, at vi tager ansvar for vores klima og reducerer vores CO2-udledning for at bevare vores planet for kommende generationer. Den nødvendige balance mellem disse to hensyn kræver innovative løsninger og politisk vilje til at investere i bæredygtige initiativer, der både styrker vores velfærdssamfund og som reducerer vores miljøpåvirkning.

Blækket var knap tørt på en ny aftale- Grøn Fond, hvor regeringen har sat 11 mia. kr. af til at skulle støtte op kommunalt til at kunne levere på den grønne dagsorden.
Nogle af de elementer aftalen indeholder og som kan få betydning for os i det nordjyske er følgende:
-Rent drikkevand
-Håndtering og oprensning af PFAS
-Bevarelse af vores havmiljø
– Fjernvarmen nu og i fremtiden
Det var givende at kunne drøfte med Lea hvilke perspektiver vi har kommunalt på disse områder og at høre at hun tog nogle af vores udfordringer med sig.
Politisk står vi nemlig fast på vores forpligtelse til både at tage ansvar for klimaet, men også at sikre velfærden for borgere i Frederikshavn kommune.

Den socialdemokratiske byrådsgruppe, Frederikshavn kommune.

En kommentar til “Solens Stråler, fuglenes Sang – Vores fremtid” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Solens Stråler, fuglenes Sang – Vores fremtid”

  • Hej socialdemokrater.
    Nu hvor i mener, man kan styre klimaet, på Christiansborg mener de som bekendt, at man kan styre det via afgifter, kan i så ikke sørge for, at vi får noget mere varme?
    Det er ret koldt efter årstiden, og det er ikke det vi er blevet lovet, efter dommedagsprofetier fra især TV2, hvor kloden koger det meste af tiden.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Solens Stråler, fuglenes Sang - Vores fremtid' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger