Musikvalgfagselever mødtes til en dag med musik og sammenspil

Musikvalgfagselever mødtes til en dag med musik og sammenspil

26. april 2024 - kl. 5:44 - af

Den 16. og 17. april var der musikvalgfagsdage i Det Musiske Hus i Frederikshavn for alle de elever, der har valgt musikvalgfag i 7. og 8. klasse.

Musikvalgfaget bliver tilbudt som et samarbejde imellem Musikskolen og skolerne i kommunen og det er sammensat af undervisning af skolernes egne musiklærere og af musikskolens undervisere. Udover valgfagsundervisningen på skolerne, skal eleverne også møde hinanden flere gange, blandt andet til musikvalgfagsdagene.

Således mødte elever, musiklærere og musikskolens undervisere hinanden i Det Musiske Hus til Musikvalgfagsdage i sidste uge. På dagene skulle eleverne øve nogle numre og spille sammen på kryds og tværs af klasserne og årgangene. Dagene blev afsluttet med små koncerter, hvor eleverne spillede for hinanden.

“Det er meget sjovt at være sammen med de andre mennesker og se, hvad de andre kan,” udtalte en elev fra Strandby skole, som sad sammen med sine venner i en pause. En af de elever andre fortsatte: “Man kan godt være bange for at lave fejl, når man skal spille sammen med andre. Men det gik ok – og de andre var nok også nervøse ligesom vi selv var” En tredje elev i vennegruppen supplerede: “Musikskolens lærere er supersøde og de kan ligesom noget andet end det, vores egen lærer kan”

Der var altså god stemning i Det Musiske Hus og både elever og lærere var glade for undervisningen og for at møde de andre.

Musiklærerne Charlotte Larsen fra Brovandeskolen i Skagen og Torben Holm Pedersen fra Ravnshøj skole synes også, det er fedt at være med:

“Det er fedt at møde nogle andre og få ny inspiration. Vi bliver meget inspirerede af at møde musikskolens undervisere og se hvilke metoder, de bruger. Det giver nye idéer til vores egen undervisning”

Charlotte fortæller om, at det er en god oplevelse for eleverne at være med: “I starten af dagen var eleverne lidt stille, men det ændrede sig i løbet af dagen. Når de finder ud af, at de andre har nogenlunde samme niveau som de selv har, så tør de faktisk godt at spille sammen. Også selvom de fra morgenen af havde sagt, at “det gør jeg bare ikke”. Så gør de det alligevel, når de er herinde og det er fedt at se.”  Torben fortsætter: “Ja, det giver noget selvtillid til eleverne, at de kommer herind og hører de andre. Vi har elever, som faktisk er rigtig dygtige til deres instrument, men de tror måske ikke altid på det, når det er deres egen lærer, der fortæller dem det. Men når det så er en underviser fra Musikskolen eller en elev fra en anden skole, der siger det, så tror de måske lidt mere på det. Så får de lige et selvtillidsboost – og det er fedt at se”

Eleverne, der har valgt musikvalgfag skal mødes igen til en koncertdag i juni måned. Her skal alle eleverne spille sammen igen og så får de lov at optræde på scenen i Maskinhallen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Musikvalgfagselever mødtes til en dag med musik og sammenspil' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger