Efterforskning standses i sag om brud på tavshedspligt

Efterforskning standses i sag om brud på tavshedspligt

22. maj 2024 - kl. 15:22 - af

Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi har besluttet at standse efterforskningen i sagen, hvor Frederikshavn Kommune har anmeldt, at en ukendt person har brudt sin tavshedspligt ved at lække fortrolige oplysninger fra et byrådsmøde, der blev afholdt i efteråret 2023. Mulighederne for relevante efterforskningsmuligheder er udtømte.

Frederikshavn Kommune har anmeldt, at en ukendt person har videregivet fortrolige oplysninger fra et byrådsmøde til en journalist.

Politiets efterforskning af sagen har vist, at der er 67 personer, der har haft adgang – eller kendskab – til oplysningerne, der blev uretmæssigt videregivet. Retsplejeloven sætter rammerne for politiets efterforskningsmuligheder.

Specialanklager Stephen Pedersen forklarer:
”Journalister er omfattet af særlige regler i retsplejeloven om kildebeskyttelse og kan derfor ikke pålægges at afgive forklaring om, hvem der er kilde til en oplysning. Reglerne begrænser derfor politiets mulighed for at foretage efterforskning af journalister i sager af denne type. Efterforskningen må derfor rettes mod de personer, der potentielt kan have videregivet de fortrolige oplysninger. I denne sag kan der imidlertid ikke rettes konkret mistanke mod én eller flere af de 67 personer, der har haft adgang til oplysningerne. Det betyder, at politiets efterforskningsmuligheder er meget begrænsede.”

En enkelt detalje mere gør efterforskningen endnu mere vanskelig:
”Efterforskningen har vist, at de fortrolige oplysninger med stor sandsynlighed er videregivet mundtligt. Det betyder, at selv hvis politiet kunne bevise, at der har været en telefonsamtale mellem modtageren af oplysningerne og én eller flere af de personer, der havde adgang til oplysningerne, så er det vanskeligt at føre bevis for, at der faktisk er videregivet fortrolige oplysninger i den pågældende telefonsamtale. Samlet set er det derfor vores vurdering, at der ikke er udsigt til, at politiet kan sigte nogen i sagen. Derfor er der ikke grundlag for at fortsætte efterforskningen,” fortæller specialanklageren.

Nordjyllands Politi kan genoptage sagen, såfremt der kommer nye oplysninger af betydning for sagen.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Efterforskning standses i sag om brud på tavshedspligt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger