Borgmester Birgit: Vi har brug for en nordjysk stemme i EU

Borgmester Birgit: Vi har brug for en nordjysk stemme i EU

7. juni 2024 - kl. 7:58 - af

De sidste fem år har Nordjylland, som den eneste region, ikke været repræsenteret i Europa-Parlamentet, og det er et problem ifølge Birgit Hansen, Borgmester i Frederikshavn Kommune.

Når Europa-Parlamentet træffer de store beslutninger om Europas fremtid, støtteordninger til infrastruktur eller lokalt fritidsliv sidder Nordjylland ikke med ved bordet. Det har i de sidste fem år frustreret nordjyske politikere, virksomhedsledere og borgere.

Ifølge Frederikshavns borgmester, Birgit Hansen, er det vigtigt med et nordjysk medlem af Europa-Parlamentet, som siger: “Jeg sætter min lid til Asser Mortensen, og jeg stemmer personligt på ham. Nordjylland skal igen høres i Europa-Parlamentet, og Asser har de største chancer for at blive valgt. I Europa-Parlamentet vil han tilhøre en af de grupper, der kan give Nordjylland stemmen tilbage i den europæiske politik. Det er derfor vigtigt, at vi nordjyder ikke går glip af denne chance og stemmer personligt. Jeg har tillid til, at mange, der normalt stemmer på partier både til højre og venstre for Socialdemokratiet, denne gang vil stemme på Asser Mortensen.”.

Til valget d. 9. juni får Nordjylland endelig muligheden for at rette op på det, hvis nordjyderne stemmer personligt på en nordjysk kandidat. En af dem som har en chance for at komme ind er Asser Mortensen fra Socialdemokratiet.

Der er længere mellem jobbene i de mindre byer i Nordjylland

Når store arbejdspladser lukker i Nordjylland, er der ikke nødvendigvis nye muligheder klar til de berørte ansatte, og ifølge Asser Mortensen er det vigtigt at have et nordjysk medlem af Europa-Parlamentet, der kan tale nordjydernes sag.

Et af de seneste eksempler er lukningen af Danish Crown i både Ringsted og Sæby. Asser Mortensen understreger “Det er ødelæggende for et lokalsamfund, når en virksomhed med så mange ansatte lukker”

Birgit hansen bakker Asser Mortensen op: Det handler om at sikre både små og store virksomheder, arbejdspladser og foreninger. Hvis det skal lykkedes skal vi repræsenteres i Europa-Parlamentet, og her er Asser Mortensen den rette person til at kæmpe for Nordjyllands interesser.

Asser Mortensen flyttede selv til Nordjylland for 15 år siden, og bor i Aalborg sammen med sin kone og to børn.

Asser har, modsat mange andre kandidater, valgt at han vil blive boende i Nordjylland, hvis han bliver valgt. ”Jeg synes, at det er en uskik, når medlemmer af Europa-Parlamentet forsvinder til Bruxelles med hele familien, for først at vende tilbage efter 5 år, når de gerne vil genvælges. Jeg vil blive boende i Nordjylland, så jeg kan bruge friugerne (red: de uger, hvor parlamentet ikke har møder) ude blandt folk. I min verden bør et Europaparlamentsmedlem blive boende i sin valgkreds og betale sin skat hjemme – ikke flygte væk fra dem, som har valgt dem.”

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Borgmester Birgit: Vi har brug for en nordjysk stemme i EU' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger