Fejlstøbt pumpestation på Minkvej i Skagen

Fejlstøbt pumpestation på Minkvej i Skagen

23. januar 2009 - kl. 14:40 - af

Frederikshavn Forsyning står med et problem på Minkvej i Skagen. I forbindelse med byggemodning af Skagen Nordstrand er der ved at blive opført en ny stor pumpestation i området mellem Buttervej og de mange nye boliger for enden af Buttervej – Skagen Nordstrand, oplyser René Hansen, som er afdelingsleder ved Kloakforsyningen

Noget gik imidlertid galt da pumpestationen skulle afsættes af landinspektøren – han afsatte bunden af pumpestationen en halv meter højere end tegningen viser. Fejlen blev først opdaget da entreprenøren havde støbt bundpladen og dele af siderne. Lige nu ligger byggeriet stille, og Forsyningen arbejder sammen med sin rådgiver og advokat på at finde en løsning så arbejdet kan komme i gang igen, det koster nemlig et millionbeløb at rette skaden!

Landinspektøren har fra dag eet påtaget sig det fulde ansvar for fejlen, og sendt sagen videre til sin forsikring, Landinspektørernes Gensidige Erhvervsforsikring. De vedkender sig ligeledes ansvaret.

Forsyningen har arbejdet med to scenarier for at komme videre, dels at fjerne den fejlstøbte bundplade og starte forfra, og dels at modificere projektet, så den fejlstøbte bundplade kan genbruges. Resultatet er, at det det mest optimale er at fjerne bundpladen, skære den op i mindre stykker, og hejse stykkerne op, et ad gangen, med en kran. Det er den løsning, som Forsyningen går efter!

Fejlen får umiddelbart ikke økonomiske konsekvenser for Forsyningens økonomi, idet landinspektørens forsikring dækker alle udgifterne.Tidsmæssigt er det et problem, fordi stationen skulle stå færdig nu, og det er den jo langt fra! De første boliger på Skagen Nordstrand står snart klar til indflytning, og dermed begynder de at producere spildevand. Det problem løser forsyningen med en midlertidig løsning, hvor vi fjerner spildevandet med en slamsuger.

Vi forventer at arbejdet genoptages indenfor 1 – 2 uger, slutter oplyser René Hansen.

Fotos fra støbearbejdet i august 2008 – klik for at forstørre.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fejlstøbt pumpestation på Minkvej i Skagen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger