Pressemeddelelse: Konstitueringen – en ommer

Pressemeddelelse: Konstitueringen – en ommer

3. december 2009 - kl. 21:01 - af

S inviterer alle partier til ny forhandling uden forhåndskrav.. Socialdemokraterne i Frederikshavn Kommune foreslår nu, at partierne visker tavlen ren og starter forhand-lingen om fordelingen af poster i det nye byråd forfra.
– Vi har fået så mange opfordringer til at gøre det om. Folk synes, det er uholdbart, at kommunen
midt i en alvorlig krise skal styres af en skrøbelig og uprøvet alliance mellem Venstre, SF og de
konservative. Overalt hvor jeg kommer, spørger folk, om det ikke kan lade sig gøre at lave en bred
konstituering – for hele kommunens skyld. Det kan jeg ikke sidde overhørig, bemærker borgmester
Erik Sørensen.

Møde på borgmesterkontoret på mandag
Han inviterer derfor alle partiledere til møde mandag den 7. december kl. 10.00 på borgmesterkontoret.
– Jeg møder ikke op med nogen forhåndskrav. Jeg kommer med adskillige opfordringer om at
indgå i et bredt samarbejde, og den løsning vil jeg gå efter. Jeg tolker også valgresultatet sådan,
at det er vælgernes ønske. Jeg tror faktisk, at meget få vælgere går ind for alliancen mellem Venstre,
SF og de konservative, siger Erik Sørensen.

Støtte fra erhvervs- og foreningslivet
Opfordringen om at etablere et bredt samarbejde i byrådet kommer fra virksomheder, organisationer
og almindelige vælgere. Socialdemokraternes plan om en ommer med konstitueringen
støttes blandt andet af:

• Kaj Christiansen, formand for Frederikshavn Erhvervsråd
• Ejvind Nielsen, formand for handels- og virksomhedsforeningen FREDERIK
• Cai Møller, formand for LO Frederikshavn
• Ole Kildeby, formand for Frederikshavn Turistforening
• Per Malmberg, formand for Arena Nord

Sammenhold i byrådet– Vi har en fin tradition i Frederikshavn Kommune for at være i tæt dialog med erhvervslivet og med foreningerne. Med et skrøbeligt og uprøvet flertal er der skabt usikkerhed om kursen og om samarbejdsformen i de kommende fire år. Det reagerer erhvervslivet og organisationerne
på, og det mener jeg, at byrådet skal lytte til og tage alvorligt. Frederikshavn Kommune har mere
brug for samarbejde og sammenhold end nogensinde, og her spiller byrådet en helt central rolle,
mener Erik Sørensen.

7 kommentarer til “Pressemeddelelse: Konstitueringen – en ommer” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

7 kommentarer til “Pressemeddelelse: Konstitueringen – en ommer”

 • Hej Pia Karlsen
  Erik Sørensen kommer til Skagen og Sæby, det ved du godt der er afholdt møder i alle 3 byer og borgere kan komme i kontakt med borgmester Erik Sørensen en gang om måneden. Jeg opfatter Erik Sørensen som hele Frederikshavn kommunes mand og ikke en Sognerådspolitiker. Men er du det når du udtaler dig på den måde om andre, det ville da være rart at høre det før valget, så er det da ikke sikkert at du havde fået så mange stemmer, for der hvor jeg satte mit kryds er forhåbentlig for hele Frederikshavn kommunes veg og vel.

 • Jeg tror de folkevalgte får nok at se til med at holde røven i vandskorpen på den økonomisk trængte kommune. Der bliver måske ikke overskud til at slås og det kan jo blive en fordel for borgerne 🙂

  Mette G. Andersen

 • Peder Key Kristiansen

  Hej Pia

  Det må du undskylde, selvfølgelig skal du have en chance, mit udgangspunkt for sidste afsnit var den udmeldte fordeling af formandsposter og pladserne i økonomiudvalget, det er vel trods alt fra disse pladser at de overordnede retningslinierne udstikkes.

  Men det bliver da spændende at følge din kamp for Skagen, specielt når I ikke vil samarbejde med S og ikke må samarbejde med DF for SF ;o)

 • Kære Peder

  Er da ked af at høre, din holdning til min forventede indsats de kommende 4 år er, er lig med værdiløs.

  Jeg må vel lige få en chance først!

  Du skriver at du håber Ålbækkerne vill kigge lidt mod nord engang imellem, skal jeg forstå det således, at en C og V mand kan forventes at få indflydelse, men ikke en V kvinde fra Skagen.

  Er da glad for der trods alt er 431 andre, der har ment, jeg ikke har tænkt mig at sidde passivt de kommende 4 år.

  God weekend
  mvh
  Pia Karlsen

 • Peder Key Kristiansen

  Det er jo ganske naturligt at Socialdemokraterne ikke bryder sig om udsigten til at blive holdt fuldstændig udenfor indflydelse de næste 4 år, det samme må gøre sig gældende for Dansk Folkeparti som jo også har haft et godt valg, og indtil konstitueringen er endelig på plads kæmper alle naturligvis for deres sag – jeg ville da være skuffet hvis ikke alle 31 folkevalgte ønskede indflydelse på den politik der skal føres de næste 4 år.

  Er dette så et sidste desperat forsøg fra Socialdemokraterne på at tilkæmpe sig borgmesterposten? … det tror jeg faktisk ikke. Begynder man at tælle stemmer ser det jo ud til at der er 20 der peger på Lars Møller (V, C, SF, DF og Peter Laigaard – undskyld til de to sidstnævnte hvis jeg tager fejl) og 11 der peger på Erik Sørensen (S). Dette må man jo nødvendigvis tage til efterretning, både i erhvervslivet og i Socialdemokratiet.

  Nej fokus er nok nærmere rettet mod situationen efter 1/1 hvor der skal trækkes i arbejdstøjet. Med en snæver konstituering mellem V, C og SF – og med de tilpasninger af udvalg der er meldt ud for at sikre konstellationen absolut flertal i alle udvalg – vil det i praksis være umuligt at skabe et bredt samarbejde de næste 4 år.

  Mandatfordelingen i det nye byråd gør imidlertid, at ingen kan vide sig helt sikre på hvilken politik der vil blive ført i de næste 4 år.

  Det er vel kun partilederne i V og SF, der reelt tror på at de to partier kan finde sammen om en fælles politik – og kan stå ved det de næste 4 år, med de udfordringer kommunen står overfor … Hvis det lykkes skal alt materiale om ideologi i dansk politik vist skrives om.

  Hvad vil der f.eks. ske hvis:
  – V og SF rager uklar om de overordnede linjer? … ingen af dem vil samarbejde med S, men de kan heller ikke agere uden!
  – 1 eller flere af politikerne fra de to partier ligesom Peter Laigaard føler at de ikke kan stå inde for samarbejdet og melder sig ud? … den slags udmeldinger plejer jo ikke at gå stille af!
  – S og SF i løbet af de 4 år får klinket skårene og udnytter deres flertal? … alt vil blive stoppet i byrådet og borgmesteren vil være handlingslammet!

  At jeg ikke nævner C i ovenstående betyder ikke at jeg ikke tillægger dem værdi i denne sammenhæng, det skyldes at jeg generelt opfatter dem som noget mere samarbejdssøgende end V og SF.

  Spørgsmålet er om der skal føres en bredt funderet fremadrettet politik i Frederikshavn de næste 4 år, eller om der skal føres skyttegravskrig, hvor alt vil være til revurdering om 4 år.

  Set med lokale øjne er konstitueringen en katastrofe, hvor Skagen bliver helt uden indflydelse de næste 4 år, vi må håbe at Ålbækkerne kigger lidt mod nord engang imellem.

 • Det er sjovt som verden ser anderledes ud når man sidder nederst for bordenden. Den samme mand som prøvede at konstituere sig med det smallest mulige flertal på valgnatten lytter nu pludselig til folket.
  Heldigvis var der en ærlig mand i hans egen gruppe der sagde fra da han ikke følte at han var gået på valg på et samarbejde til det politiske venstre.

  Hvis der nu var blevet lyttet til folket lidt tidligere havde Socialdemokraterne måske ikke fået så stor en lussing ved valget.

  Hold nu fast på den aftale hen over midten som nu er på plads, alt andet vil kun tilskynde til manges opfattelse af at det her drejer sig ikke om borgernes bedste, men kun om personlig vinding.

  Vælgerne bad om forandring. Det får de med et nyt byråd der kan se ud over gamle Frederikshavns bygrænse og samtidig har vilje og evne til at rette op på kommunens økonomi til gavn for os alle.

  Vi får også et byråd der er bredt sammensat geografisk. Sæby, Skagen, Dybvad og Ålbæk er med ved bordet når der skal tages beslutninger. Tillykke med det.
  Men det er måske ikke bredde ?

  ( PS jeg syntes at det er stort at Erik Sørensen ikke møder op med krav til mødet på mandag, Det er måske gået op for bykongen at han slet ikke kan stille krav ? )

  MVH

  Søren Boesen

 • …. Erik Sørensen skriver i sin presse meddelse, at han hører “det” overalt hvor han kommer……!? Ser ud til fra “støtte-listen”, at han åbenbart kun bevæger sig rundt i Frederikshavn.
  vh
  Pia Karlsen

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Pressemeddelelse: Konstitueringen – en ommer' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger