Der var også Børnekulturfestival i 1968

Der var også Børnekulturfestival i 1968

20. maj 2010 - kl. 18:29 - af

En daglig læser, Peter Lykke Henriksen, bliver helt nostalgisk, når han læser om Børnekulturfestivalen, der foregår i disse dage:

“For 42 år siden, helt præcist i 1968, spillede jeg i et orkester fra Skagen som hed The Roling Tunes. Vi var 5 skawboer, Jan Michael Rasmussen, Kalle Mallin, John Gert Pedersen, Per Rasmussen, og jeg selv. Vi var omkring 12 år på dette tidspunkt”, fortæller Peter Lykke Henrisken.

“Også den gang kunne sommerfesten, som blev afholdt hvert år, trække mange folk til skoven, hvor det var lokale aktører der stod for underholdningen”, fortsætter han.

“Jan Michael Rasmussen, som i mange år spillede med Fisker Thomas m.fl., bor nu ved Ringe på Fyn. John Gert Pedersen flyttede vist til Århus og blev salgschef, Peer Rasmussen kom med Kim Larsen i Bellami, Kalle bor vist i Skagen endnu, og jeg selv flyttede til Gærum ved Frederikshavn og spiller stadig i et gammelt 60’er band”.

Peter Lykke Henriksen har overladt nogle fotos fra dengang i Byfogedskoven. Måske nogle af de øvrige læsere kan genkende sig selv?

 

7 kommentarer til “Der var også Børnekulturfestival i 1968” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

7 kommentarer til “Der var også Børnekulturfestival i 1968”

 • John Gert Pedersen

  Hej allesammen,

  Fantastiske billeder og en musikkarriere, der for mit vedkommende stoppede brat da guitaren gik itu. Jeg får helt kuldegysninger ved tanken om, hvad der ville være sket, hvis X-factor havde været der dengang 😉 Nå, men det er da lige så dejligt at bandet endelig fandt hinanden igen og mon ikke et møde i Skagen kunne blive en mulighed.

  Mange hilsner
  John

 • Yes, så fik vi endelig kontakt til John. Via en mellemmand (mellemkvinde) nemlig min kone som er på Facebook, fik vi kontakt, så lad os nu se om det kan lade sig gøre at mødes en dag i Skagen og snakke gamle dage. Måske skulle avisen være en flue på væggen, når vi går i gang med at diskutere gamle dage. Det bliver ikke kedeligt. Hvis nogen i øvrigt har lyst, kan man læse meget af historien på http://www.the-rebound.dk hvor der er en hel side om The Rolling Tunes. Vi vil da også gerne høre fra folk som kan huske os fra den gang, hvis nogen da kan det…
  Venlig sommerhilsen
  Jan Michael

 • Peter Lykke Henriksen

  Hej med jer.
  Jeg ved godt, at Skagens avis ikke skal anvedes til træf for gamle musikere (eller måske var det godt hvis der blev et sådan forum i avisen!!!).

  Vi må mødes og snakke gamle dage. Mangler mail på Kalle og har nogen hørt fra John – hvor kan han findes?

  I må gerne skrive til mig, så vi kan aftale nærmere.

  mvh Peter Lykke Henriksen, mail: peterlh@oncable.dk og hjemmeside: http://www.tonehjulet.dk

 • carl christian mallin

  hej med jer drenge det var tider dengang kan i huske at alle vores instrumenter kunne være i peters mors bagerum atlså i bilen en taunus 12. lysegrøn.
  Trommesæt guitar og en taisko 10 forstærker. den første gang vi stod på en scene & mener jeg var i logen ved siden af lygten. Min microfon virkede ikke så vi
  rendte over til tandlægen ved siden af og lånte en af sønnen.
  michael munster,
  dejligt at se der stadig er liv i jer.
  hilsen. kalle.

 • Ak ja det var tider…Jeg husker at vi også øvede i det fiskepakhus hvor nu Skagen Fiskerestaurant ligger- ovenpå. Indtil Mads Peter smed os ud fordi han skulle bruge det. Så flyttede vi vist derhen hvor nu Pakhuset ligger og øvede lidt. Da jeg var faldet ned af trappestigen fra blokvognen og brækkede foden 7 steder, kom du Heine ganske rigtigt med, og jeg er ved at tro at det er dig på nogle af billederne, du spillede i en islandsk sweater kan jeg huske, og jeg stakkel lå på Skagen Sygehus og kunne høre jer spille og ærgerede mig helt vildt. Da mit ben var helet, kunne jeg desværre ikke spille stortromme uden at få krampe, så jeg måtte jo koncentrere mig mere om guitaren- hvilket jo da også gik meget godt. Jeg er stadig aktiv som bare pokker og spiller i flere bands og med min datter. Kig ind på http://www.the-rebound.dk og http://www.janmichael.dk .
  Jeg indspillede blandt andet den Skagensvals jeg lavede lige før jeg flyttede fra byen. Det var en god dag da Peter Lykke Henriksen fandt mig på nettet for et par år siden, og jeg nyder at vi kan holde kontakten. Og så er det jo sjovt at tænke tilbage på alle de gode minder med musikken.
  Stor hilsen til Heine fra Jan Michael (nu Ringe på Fyn gennem de sidste 25 år)

 • Tak Peter for de dejlige billeder (er der flere af dem?), og hvor de dog vækker minder. Jeg husker f.eks. at Jan Michael ved denne festival faldt ned af en trappestige fra scenen og brækkede benet. Det betød, at jeg trådte til som trommeslager (hvilket også Claus Thrane gjorde), og det betød også, at vi i nogen tid derefter spillede sammen i The Rolling Tunes. Senere dannede Per Rasmussen, undertegnede, Stig Norsk, Palle Sørensen og Niels Sørensen et nyt band under navnet Jagged Hawk. Vi var meget “verdensberømte” i Skagen 😉

  Det får mig til at tænke på det musikliv der dengang var i Skagen. Vi kom efter så store Skagens-navne som The Hooligans, Heavy Duty og så The Rolling Tunes. Måske hang musiklivet sammen med at folk var generelt positive overfor unge menneskers ambitioner om at blive musikere, og nogle af dem huserer stadigvæk, tænk bare på Lars Bruun, Martin Lykke, Claus Thrane og Peter Henriksen. Vi f.eks. kunne øve i nogle lagerlokaler på Kappelborgvej (tak Frode!), Heavy Duty i Kasse-Alfs fabrik på havnen og Martin Lykke og hans band i et lille lokale på Anchersvej.

  Ak ja det var dengang.

  Nu ved jeg af naturlige årsager ikke hvordan det står til med musiklivet for unge mennesker i Skagen i dag, men man må håbe det lever i bedste velgående.

  Go’ vind med musikken.

  Heine Norsk

 • Hvor er det sjovt at tænke på at i allerede startede så tidligt med at spille. Skønne billeder, tak for dem.
  Lene Marie

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Der var også Børnekulturfestival i 1968' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger