Åbent læserbrev til borgmester Lars M. Møller

Åbent læserbrev til borgmester Lars M. Møller

16. august 2010 - kl. 21:09 - af

OPDATERET MED BORGMESTERENS SVAR. læs det under artiklen. Kære borgmester Lars M. Møller. Min familie og Jeg bor i Rødovre i København. Jeg skriver til dig, fordi jeg har en historie at fortælle. Det er en glædelig, rørende, betryggende men desværre også en trist historie. Frem for alt så vedrører den Frederikshavns- og omegnskommunernes borgere og ikke mindst dig som borgmester, byrådet og i sidste ende hele Danmark.

I starten af skoleåret 2009 var min datter Freja på lejrskole. Hun var dengang 13 år gammel. Desværre blev hun meget syg, med høj feber, hovedpine og diarré. Hendes lærere var nødt til at gennemføre turen med diverse planlagte aktiviteter af hensyn til de andre elever (ca. 48 elever og 4 voksne), det var ikke muligt at en voksen kunne gå fra, så Freja kunne ligge syg. Hun var derfor nødt til at deltage i den planlagte tur til Grenen i Skagen.

Da de nåede frem til Grenen var Freja meget dårlig, frøs voldsomt, havde hovedpine og stærk kvalme. Hun gik ind i turistinformationen for at få lidt varme og ro. Her mødte hun Ketty Nielsen, en af dine ansatte ved turistinformationen på Grenen. Et fantastisk sødt, hjælpsomt og varmt menneske.

Jeg ved ikke, om du selv er forælder, men Ketty er lige præcis sådan et menneske, man håber at ens barn vil møde, når det har brug for hjælp og man ikke selv kan være der.

Freja fik lov til at sidde på en stol og få varmen. Ketty sørgede for hovedpinepiller og hjalp hende, mens resten af eleverne og lærerne var på Grenen. Freja har fortalt, at det var så dejligt at få lov til at sidde der og at Ketty var så sød og omsorgsfuld. For Freja har det været fantastisk (og lærerigt) at opleve at et menneske, som hun slet ikke kendte, ville hjælpe hende.

For mig som mor er det lige så fantastisk og dejligt betryggende at vide og opleve, at jeg bor i et land, hvor der er mennesker som passer på og hjælper mit barn, selvom jeg ikke er der. Det varmer mit hjerte på en ubeskrivelig måde, som jeg er sikker på, at alle forældre kan nikke genkendende til.

Da Freja kom hjem fra lejrskole, kunne hun ikke huske navnet på damen, som havde hjulpet hende. Vi forsøgte at finde hende på nettet, da vi meget gerne ville takke hende. Men det lykkedes ikke.

I år, næsten et år efter, var vi på ferie i Nordjylland og besluttede at køre op til Grenen. Freja fik selv ideen om at gå ind i informationen for at se om damen var der. Heldigvis var Ketty på arbejde den dag. Det blev et rørende og glædeligt gensyn for Freja og Ketty og ikke mindst os andre. Endelig fik vi mulighed for at sige tak. Da jeg mødte Ketty, forstod jeg straks, hvad Freja mente med, at hun er så sød og hjælpsom. Du er heldig som borgmester at have så dygtige og dedikerede medarbejdere.

Det ville have været dejligt, hvis historien sluttede her, men det gør den desværre ikke. For det triste og katastrofale er, at Ketty Nielsen og hendes kollegaer er blevet fyret fra næste år og at Frederikshavns Kommune nedlægger turistinformationen og trafikreguleringen på Skagens Gren.

Jeg ved, at personalet derude tager sig af alt fra praktiske opgaver omkring vejledning, information, renholdelse af toiletter, opsamling af skrald til mere alvorlige opgaver som bortkomne børn, folk med akut hjertetilfælde eller folk som kommer til skade på anden vis m.m. Hvad sker der med dem, når der ikke er personale derude til at hjælpe? Freja ville bestemt have overlevet turen ud til Grenen, selvom det ikke ville have været rart – men hvem hjælper fremover, hvis nogen får et hjertetilfælde eller et lille barn bliver væk så tæt på vandet?

Det gør mig uendelig trist at sådanne opgaver og de mennesker, som udfører dem ikke bliver skattet højere og værdsat med den respekt de fortjener. Så kære Lars M. Møller jeg beder dig indtrængende om at genoverveje fremtiden for Ketty Nielsen og hendes kollegaer på Grenen.

Danmark præsenteres på varmeste og smukkeste vis gennem Ketty Nielsen og hendes kollegaers arbejde og personligheder.

Da Grenen har over 1,6 millioner besøgende om året, vil der uvægerligt ske ulykker. Så der er bestemt brug for Ketty Nielsen og hendes kollegaer på Grenen, det har min datter virkelig mærket på egen krop.

Med Venlig Hilsen

Tina Freno mor til Freja

Randrupvej 34

2610 Rødovre

————————————————————————

Kære Tina Freno

Tak for dit brev, jeg har med stor interesse læst din historie om din datters oplevelse i Skagen, og jeg er enig i dine betragtninger.

Den hjælp og omsorg som din datter fik af den pågældende medarbejder var fantastisk god og blev givet på det helt rigtige tidspunkt, netop hvor din datter var syg og havde brug for den.

Solstrålehistorier som din har vi heldigvis mange af. Frederikshavn kommune har utroligt mange dygtige og dedikerede medarbejdere, som hver dag yder en kæmpeindsats. Det ændrer desværre ikke ved det faktum, at Frederikshavn kommune – som langt de fleste kommuner i Danmark – har været nødt til at gennemføre besparelser på mange områder.

Vi gør os stor umage for at finde besparelserne, det kan dog desværre ikke lade sig gøre uden at det gør rigtigt ondt, og det går uundgåeligt ud over mange af vores dygtige medarbejdere.

Det er under alle omstændigheder dejligt at du tager dig tid til at reagere på jeres oplevelse, og endnu engang tak for dit brev og din interesse for vores kommune.

Med venlig hilsen

Lars Møller
Borgmester

36 kommentarer til “Åbent læserbrev til borgmester Lars M. Møller” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

36 kommentarer til “Åbent læserbrev til borgmester Lars M. Møller”

 • Inger Kempff-Nordkap

  Niels Skovmand. Jeg beklager meget min urigtige påstand og trækker den selvfølgelig tilbage med en undskyldning. Den beror på, at en bil med Frederikshavn kommunes logo på, også havde logoet Weiupark på bilen. Det er svært at finde ud af, hvad vore skattekroner bruges på.

  Venligst Inger

 • Thorbjørn Pedersen

  Kære Bjarne Kvist
  I Skagen er vi så tæt på hav, vind og vejr. Ja naturen er så voldsom der hvor landet ender. Driver der vraggods i land så skal det bjærges her og nu, og man kan ikke vente, For storm og højvande fører jo godset væk. Det vidste de gamle skagboer. Analogt hermed ved nutidens skagboere også at når turisterne, gæsterne er her, skal de modtages vel, føle sig hjemme, have en god service, Gæsterne kommer og pludselig er de væk. Der skal handles medens de er her. Du sidder i Økonomiudvalget sammen med Peter E. Nielsen fra Ålbæk. Sammen kan I vel komme med karske og bramfrie ord til de andre i økonomiudvalget, der vel antager jeg kommer fra helt andre omgivelser end Skagens barske natur, om at kommunen bibeholder, ja yder et rimeligt serviceniveau mht vore gæster i Skagen i almindelighed og på Grenen i særdeleshed. Gæsterne her er som trækfugle, man kommer og er her ganske kort. De fleste vel éndagesturister. 1,6 mio mennesker taler man om pr. år. Hvis det ry og den goodwill Skagen har hos mange mennesker skal bibeholdes så kræver det service. Det er sund fornuft og godt købmandskab.
  vh Thorbjørn Pedersen

 • Niels Skovmann

  Inger Kempff Nordkap…..Fatter Brik…

  Der skovles millioner ind på parkeringsafgifter på stedet, men en lille del af overskuddet bruges heroppe kun på weiuparks samarbejdsøvelser. ????

  Tydeligt du ikke helt har forstået det
  kommunens samarbejdsøvelser, er udført med statsstøtte,,,,ikke en kroner har det koster Frh. Kommune…

 • Tilbage til hvad det her egentlig handlede om nemlig guiderne på Grenen.

  Disse guider er kun ansatte i højsæsonen dvs. Juni-juli-Aug dvs. 3 måneder hvor dyrt kan det være for kommunenen, sat op i forhold til hvad disse mennesker er med til at sælge, nemlig vores attraktioner,hoteller,resuranter osv. og bare service ydelser i det hele taget, som er med til at styrke Skagen som Brand et sted med gode oplevelser og god service.
  Det kan ikke passe at der ikke sidder bare én person med en uddannelse, som ikke kan se det her er dårlig købmandsskab.

 • Thorbjørn Pedersen spørger undertegnede hvad der vil ske med turistservice på Grenen næste sommer. Nu er jeg jo nok ikke den mest kompetente til at svare på det spørgsmål da jeg, dels ikke sidder i teknisk udvalg og dels ikke har stemt for den omtalte besparelse.
  Umiddelbart må konsekvensen vel være, at der ingen turistservice vil være på Grenen næste sommer og at turisterne vil være henvist til turiskontoret hvis de ønsker hjælp eller oplysninger. Et mere fyldestgørende svar må gives fra et medlem af de partier der har vedtaget budgettet og det svar vil jeg da med spænding afvente!
  Venlig hilsen
  Bjarne Kvist

 • ´Til Thorbjørn Pedersen.
  Borgmester Lars Møller havde ikke svaret, hvis jeg ikke have anmodet ham om samme. Han sendte mig en kopi af Brevet da jeg anmodede om det i en mail sendt forrige fredag til Kommune under dække af loven om agtindsigt.. Dette brev gik videre til Skagens Netavis
  Kommunen inklusive Bjarne Quist og Pia Karlsen, vil næppe svarer på dit spørgsmål, de ved det sandsynligvis ikke – og de har ikke en jordisk chance for at kunne svare korrekt. Skagen er sat ud på et sidespor. Paul

 • Inger Kempff-Nordkap

  Thorbjørn, du overser helt, at det ikke er vores borgmester, der svarer, men hans pressemedarbejder Paul Wenzel, der har lagt svarskrivelsen på 😉

  Når man skriver et åbent brev til sin borgmester, kan man med rimelighed forvente et svar fra ham (naturligvis skrevet af en medarbejder, men godkendt af det politiske overhoved), der forklarer de politiske tanker og overvejelser, der ligger bag en given beslutning, for hvis demokrati ikke hviler på dialog, hvad er demokrati så? Venstre lagde en helt bevidst linie ved valget: Man kundgjorde ikke, hvor de opstillede boede, – altså et udtryk for 1 kommune uden lokalt pjat. At Pia så helt alene, flot gået, Pia, må tage hele skraldet her, finder jeg faktisk urimeligt.

  Jeg synes, trådens indhold med diverse sidespring er helt ok og ser den gerne fortsætte, men vil vende tilbage til betjeningen af vore turister og anvendelsen af personaleressourcer. Den tid, der bruges på at tømme en skraldespand på spidsen af Danmark (dem, der har besluttet det, forskønner ikke seværdige Grenen, hvem har dog fundet på det?), bør selvfølgelig anvendes som ønsket i turistinformationen, som Rolf Christensen også har skrevet om andetsteds.
  Der skovles millioner ind på parkeringsafgifter på stedet, men en lille del af overskuddet bruges heroppe kun på weiuparks samarbejdsøvelser.

  Vi skal passe på hinanden her i Skagen og ikke så splid, men fremme folks lyst til at deltage i debatterne. Forskellighed er en styrke.

  Venlig hilsen Inger

 • Thorbjørn Pedersen

  Overskriften lyder: Åbent brev til borgmester Lars Møller.
  Denne har svaret den 16. august. Hurra for det. Så derfor er debatten under denne overskrift vel slut.
  Debatten om selvstændig kommune, kulturhus, må fortsætte under andre overskrifter end denne: Åbent brev til borgmester Lars Møller. For interessen er der jo. Tine Frenos åbne brev dateret 2 august er pr. 22. august læst mere end 11000 gange!
  Vi, den undrende befolkning mangler dog stadig et svar på følgende spørgsmål:
  Hvad der sker med turistservicen på Grenen næste sommer? Jeg har uddybet spørgsmålet i mit indlæg den 17. august.
  TIL Bjarne Kvist: Vil du svare på dette spørgsmål. Og hvis du ikke kan er der vel kompetente folk blandt socialdemokraterne der kan.
  vh. Thorbjørn Pedersen

 • Det piner mig , nu nedlægges Rådhuset i Skagen. Mange mennesker er i tidens løb kommet til Skagen for, at blive gift i SKAGEN og gerne på Rådhuset, Kirken og den Svenske Sømands kirke. Der er ikke noget der hedder skagen Kommune mere. Nu kan man blive i gift i Frederikshavn Kommune på Rådhuset i Frederikshavn, hvor man skal betale entre. Det lyder trist. Nogen forslag til en løsning. F.eks. på Turistkontoret i Skagen med turistchefen som giftefoged? Hvis man da ikke nedlægger det kontor. Paul

 • Man har vel lov at drømme om en selvstændig Kommune – Ellers har du ret Jepper Nielsen Kyk. Vi skal blot have de rigtige folk ved roret og ikke et byråd, der for at få magten lader sig sælge til den højstbydende. Paul

 • Inger Kempff-Nordkap

  Hej Jeppe!

  Jeg tror ikke, du udtaler dig mod bedre vidende, når du påstår, at det ikke kan lade sig gøre (indrømmet, det er svært, måske umuligt), men spørg så Bent Bøgsted. Han kender garanteret lovstoffet.

  Venligst Inger

 • henrik schwartz

  Skagen tilbage til Skagboerne!
  Den bedste ide, siden Skagen blev absorberet af Frederikshavn!
  Jeg støtter ideen 100% (og håber, at (desværre!) ikke-skagboer osse må være med).
  mvh
  Henrik

 • jeppe nielsen kyk

  Det lyder så smukt, vi melder os ud af frederikshavn kommunen.
  Det vil være det samme som os nordjyder sagde.
  Nu vil vi være et selvstændigt land, det holder jo ikke.
  Vi bliver nødt til at forholde os til, at vi nu er en stor kommune, med Frederikshavn
  Sæby, og alle de andre små byer.
  Man kunne måske ønske sig det, en gang imellem, men man er nu en gang nødt
  til at forholde sig til virkeligheden.
  Det andet en selvstændig skagen kommune,kan ikke lade sig gøre,
  Det er kun at bringe falske forhåbninger til folk.

 • Inger Kempff-Nordkap

  Det kunne være en tanke værd og det er måske det helt rigtige tidspunkt til at danne borgerforeningen “Skagen tilbage til Skagen” med det formål, at gøre Skagen til en selvstændig kommune.

  Hilsen Inger og Per

 • Anders Jørgensen

  Det er på høje tid at vi melder os ud af fællesskabet med Fr.Havn, det kan lade sig gøre men kræver kræfter, er der nogen der melder sig?
  Venlige hilsner
  Anders

  Skagen tilbage til Skagboerne

 • Har netop erfaret, at Frederikshavn Kommune har et budget på over 3 milliarder kroner – mere end 6000 (sekstusinde) ansatte. Voldsomme tal. Man spare et par millioner på turistsservicen – der er noget der ikke hænger sammen? Endnu et lille forslag – kunne man ikke halverer byrådsmedlemmernes antal – så vil man vel også kunne halverer antallet af ulykker de laver? Har læst Jeppe Nielsen Kyk lille indlæg – der er måske en mand – med lidt fornuft tilbage. Paul

 • jeppe nielsen kyk

  Tak til Thorbjørn Pedersen for dit indlæg, angående kulturhuset.
  Jeg kan sagtens følge dig angående vores kulturhus.
  I løbet af foråret kom det frem at kommunen var i store økonomiske problemer.
  Allerede der var der snak om , at en skole i skagen, måske skulle lukke, inden
  for en to tre år,både for at spare, og det faldende børnetal.
  Der var også andre besparelser, blandt andet turistguiderne på grenen, og mange andre ting.
  Der for syntes jeg, at det var bedre ,og vente med et kulturhus, til bedre tider,
  så vi kunne bevare begge skoler nogle få år endnu, og ligeledes turistguiderne
  på grenen.
  Jeg fremsatte et forslag i byrådet, jeg siterer nu hvad nordjyske skrev om det.
  Drop kulturhus Kappelborg eller udsæt det i to-tre år.
  Sådan lyder Jeppe Nielsen Kyks bidrag til kommunens genopretningsplan.
  Den almindelige skavbo er ligeglad med Kappelborg.
  Det er kun en lille kulturelite i Skagen, der går ind for det, siger DF-eren, der foreslog byrådet at sælge Kappelborg og skolemarken med til private investorer.
  -Det kunne give 50-60 mio. i kommunen, sagde Jeppe Nielsen Kyk.
  Forslaget blev dog mødt med larmende tavshed i byrådssalen.
  Grunden til at det blev fremsat var, at bygherren ikke mente at budgettet kunne
  holde, men samme dag, som det igen skulle forelægges byrådet meldte de
  ud, at det godt kunne holde holde alligevel, og så kender vi resten men det kunne
  måske have reddet vores to skoler, så vi kunne have beholdt dem begge to noget
  længere.

 • Tak til Pia Karlsen for et utvetydig svar. Læs den lille notis der er i Nordjyske Tidende om Jagtforeningen – det lugter af kammerateri i højste klasse. Det skal man blot huske til næste valg.
  hilsen
  Paul

 • Thorbjørn Pedersen

  Tak til Pia Karlsen, det glæder mig at du svarer mig direkte med navns nævnelse på mit indlæg den 14. august, rettet til Finn Jenne.

  Til Borgmesteren, Lars Møller. Tak fordi De har besvaret dette åbne brev læst mere end 7000 gange! Sic.
  Det glæder mig meget at det brev De har skrevet til fru Tine Freno, også kan læses i dette forum. Det var jo det fru Freno, lagde op til i sit åbne brev til borgmesteren. Og nu har vi et svar som alle kan læse. Endnu en gang TAK for det. For det er vel det åbne, demokratiske samfund vi alle gerne vil agere i.

  Borgmesteren skriver bl.a. følgende: ……..’Vi gør os stor umage for at finde besparelserne, det kan dog desværre ikke lade sig gøre uden at det gør rigtigt ondt, og det går uundgåeligt ud over mange af vores dygtige medarbejdere…… Citat slut. Jamen sådan er det bare det ved vi jo godt vi almindelige borgere. Besparelser er et flertydigt ord. Det kan også betyde at vi frådser, ødsler, investerer i noget vi egentlig ikke skulle have investeret i. F.eks. et kulturhus i Skagen, med nyt bibliotek, ny biograf.
  Biograf: Folk i Skagen gider ikke gå i biografen. Siden 1992, har der ikke været en biograf. Det var en ildsjæl der stod i spidsen for filmfremvisningen, men skagboerne blev væk. Til sammenligning er der 1900 mennesker på Læsø med en dejlig biograf. Det kan lade sig gøre.
  Bibliotek. I København havde man store planer om et helt nyt bibliotek. En investering til mange mange millioner kroner. Det er nu droppet har jeg læst i avisen, og en renovering til 10 mio kr. er der planer om i det nuværende Hovedbibliotek. Sund fornuft. For der er begrænsede midler. Det er kernen i al økonomi.
  Kunne biblioteket i Skagen ikke været blevet renoveret på den nuværende matrikel, med en etage mere, med lys, luft, glas, i tidens arkitektur? Ja jeg spørger bare. Et stort flot kulturhus er det vedtaget at vi skal hav e i Skagen, vil folk fylde rammerne ud? Jeg spørger bare. Og jeg tvivler herpå.

  Skagen lever af turisme. Lever af kvalitet i serviceniveauet overfor turisterne. Når de besøgende kommer skal de føle sig velkomne i mødet med os skagboer, have nogle gode minder med hjem, og føle sig så godt tilpas at man har lyst til at komme igen. Borgmesteren skal selvfølgelig ikke forklare hvad besparelserne på Grenen næste år går ud på. Det har han vel folk til. Jeg har i et tidligere indlæg spurgt Bjarne Kvist herom, svaret venter på sig. Måske Pia Karlsen (V) kan specifikt forklare hvad der skal ske på Grenen næste år, og om de besøgende kan mærke noget hertil.
  vh. Thorbjørn Pedersen

 • Kære Paul

  Nej!

  vh
  Pia Karlsen (V)

 • Til Pia

  Du kunne havde sparet dig en hel masse besvær – jeg skrev til Borgmesteren – og han sendte mig en kopi af sit brev, som du kan læse øverst. Man kan så mene om besvarelse hvad man vil – det er op til jer politikere, sålænge I sidder der. Men du svarer som alle politikere med en frygtelig masse ord uden indhold.
  Du skriver at det også rammer Nellemanns Have, Bangsbo, Tordenskjoldsdagene ogTuristguiden i skagen, hvad med Flugtskydebanen i Aalbæk? Bliver de også ramt. Kan du svare TYDELIGTT på det. Hold det venligst på een linje.
  Paul.

 • Kære Thorbjørn Pedersen
  De kloge ord, er fra en digter, der dødede længe før IT var opfundet. Så jeg tror ikke den kloge mand havde forestillet sig, at vi politker skulle sidde og skrive på hver eneste blog og debat på hverken net aviser eller papir aviser.. Vi har faktisk også en familie og et liv ud over det, at være politiker, Derudover kan jeg kun nikke anerkendede til, at det er fantastisk dejigt, at fagre ny verden, har gjort en politisk debat, blandt læsere af http://www.aviser, muigt, For mig handler politk nemlig lige så meget om borgernes holdninger og meninger.

  Jeg er nød til gentage, at jeg ikke ønsker at påtage mig at vejlede en borgmester i hans måde, at være borgmester på. Hvis borgmesteren har valgt at svare dette åbne brev med et brev til gæsten, der har besøgt Skagen, kan jeg altså ikke ændre på det fakta. Men du kan jo få svar på hvorfor, han ikke har svaret her på siden, hvilket jeg kan forstå du finder meget vigtigt.. Du kan f.eks sende borgmesteren et brev eller konsultere ham i hans træffetid, både her i byen og andre steder i Kommunen, Samtidig kan du så fortælle ham, at du anser det som meget vigtigt, at hver gang nogen skriver et åbent brev, forventer du, at han også svarer med et “åbent brev”

  Tilbage til. denne sags oprindelige emne, (som jeg syntes snart ligger langt væk fra den debat, der har været her). Jeg har ikke selv læst svaret til gæsten, men jeg vil ikke blive overrasket, hvis det indeholder en information om, at vi bor i en kommune, hvor der skal spares rigtigt mange penge, på grund af mange års overforbrug og en meget stor stigning på udgiftssiden, bl.a til børn anbragt uden for hjemmet. Altså børn, der har det rigtigt rigtigt dårligt. Så kan det vel næppe komme bag på nogen, at de besparelser må rammme nogle steder rundt i kommunen. Og det gælder atlså alt fra Nellemanns have, Bangsbo, Tordenskjoldsdagene og turisitguider i Skagen, Dette emne har der iøvrigt været informeret og skrevet en hel del om i såvel lokale net aviser, som papiraviser igennem lang tid. Hvorvidt det er godt eller skidt vi skal undvære turistguider i Skagen, vil der være mange delte meninger om. Min mening er, at det vil være rigtigt godt med turist guider på Grenen i Skagen, men jeg ser heller vi kan få anbragt de vanskeligt stille børn under ordenligt forhold, væk fra det miljø, de nu engang er blevert født ind i. (bare for lige at tage et enkelt eksempel på, hvad jeg syntes der er substans i)

  Med dette svar, håber jeg du og alle andre, der har siddet spændt og ventet på en “udtalelse” fra “den kvindelige V politiker, bosat i Skagen”, har fået et svar. Ellers har jeg som alle andre politiker en kommunal mail adresse, hvor jeg altid gerne besvare borger relaterede henvendelser.

  vh
  Pia Karlsen (V)

 • Thorbjørn Pedersen

  Til Finn Jenne Godt at du støtter det helt indlysende, at et åbent brev kræver et åbent svar. Men tavsheden hos borgmesteren i denne sag er da påfaldende. Ja der foregår jo heldigvis en livlig politisk debat i denne www- båret avis. Nu er det jo tankevækkende at byrådet i Frederikshavn vil beslutte at fyre turistguider på Grenen næste år. Det kan da ikke passe.
  Til Bjarne Kvist, er det virkelighedens verden at service-niveauet på Grenen, næste år, skal forringes?. Eller er det at overtolke det åbne brev til borgmesteren. Du sidder i kommunens øverste råd, hvilken kommentar har du hertil?
  Man kalder det repræsentativt demokrati. Og det at blive valgt til kommunens kommunalbestyrelse kræver da i min optik, at man er parat til energisk og tjenstvilligt at diskutere lokalområdets problemer med borgerne. Når venstrekvinden fra Skagen vælger at der ikke er substans i denne principielle debat vedrørende det åbne brev til borgmesteren om turistserviceniveauet i fremtiden på Grenen, så bliver man forstemt. Jeg mærker magtens arrogance. Vi almindelige borger skal blot dukke hovedet og tie stille. Jeg kommer til at tænke på et citat af en fransk digter og tænker Paul Valéry (1871-1945) om hvad politik er for en størrelse. Til Pia Carlsen. Jeg har citatet både på fransk og på tysk. Nu er jeg ikke skrap i det franske så her er ordene på tysk: ‘Politik ist die Kunst, die Leute daran zu hindern, sich in das einzumischen, was sie angeht.’ ….. På dansk noget i den retning her: … Politik er magt. Ja, men politik er også den kunst at forhindre almindelige mennesker i at blande sig i det der egentlige vedrører dem’. Er det den kunst vi almindelige mennesker skal rette os efter når Pia Carlsen (V) mener der ikke er substans i denne sag med det åbne brev fra fru Freno til borgmesteren om turistguiderne på Grenen. Vi venter stadig på et åbent svar fra borgmesteren til det åbne brev.
  Det åbne brev er fra 2. august, og 5. august læst over 3500 gange, og 14. august læst knap 6200 gange. Det viser da at der er interesse i lokalbefolkningen for det åbne brev.
  vh Thorbjørn Pedersen

 • Godt indlæg fra Thorbjørn Pedersen. Selvfølgelig kræver et åbent brev som omtalt, et åbent svar.
  Og jeg har da også en hvis forventning om lokalt valgte politikkere følger debatterne i deres lokalområde. også den debat der foregår via denne side. Det er jo sådan man som valgt har mulighed for at komme i kontakt med flere vælgere/borgere. Kan ikke være rigtigt at der ”kun” følges med i hvad der skrives i den trykte avis.
  Selvfølgelig er det op til den enkelte folkevalgte hvor og hvad de vælger at kommentere, men den manglende lyst til at deltage her undrer mig meget. Hvorfor i perioder en livlig debat her på denne avis? Måske fordi det er nemt og hurtigt at komme ud med sin mening.
  Forventer at flere af de folkevalgte kommer med deres bud på tidens svære opgaver her på siden meget snart. Langt fra alle der holder den trykte avis, så her er denne avis jo et godt alternativ/supplement.

 • Thorbjørn Pedersen

  Til Pia Karlsen. Ingen der deltager i denne debat er bekymrede, eller bange. Men hele debatten begyndte jo med at Tina Freno, Rødovre skrev et åbent brev til borgmesteren. Det har vi så via Skagens Avis og blog debatten her kunne læse og kommentere undervejs. Et åbent brev svarer man da på. Især da når man er kommunens førstemand. Adel forpligter.
  Nu fortæller Pia Karlsen den undrende offentlighed at det åbne brev er blevet besvaret med et brev som ingen kender noget til. Mig bekendt er byrådspolitikerne folkevalgte. Ja har pligt til at deltage i den offentlige debat. Også borgmesteren, Overskriften lyder jo: Åbent brev til borgmester Lars M. Møller. Og 5316 gange er det åbne brev læst siden det kom her i disse spalter den 2. august.
  Hvad har borgmesteren svaret. Vi venter med spænding herpå. Offentligheden vil vide noget om borgmesterens tanker om turistpolitikken på Skagen Gren. Det var det fru Tina Freno spurgte om, og det vil vi andre også vide noget om.
  vh. Thorbjørn Pedersen

 • Kan oplyse til de bekymrede, der er bange for, at Tina og Freja stadig går og venter på et svar fra borgmesteren, at Borgmesteren både har læst og besvaret brevet.

  Vores demokratiske system giver borgerne mulighed for at henvende sig direkte til såvel borgmester som byråd, såfremt man ønsker svar på f.eks et tilsvarende spørgsmål.

  Derimod kan ingen kræve at hverken borgmester eller byrådsmedlemmer, er forpligtiget til at læse (og besvare) alle offentlige artikler, debatindlæg eller læserbreve.

  vh
  Pia Karlsen (V)

 • Thorbjørn Pedersen

  Hej Paul
  Det var da en intetsigende kommentar Pia Carlsen (V) havde til dit indlæg den 2. august. ……….Pia Carlsen skrev: Der bør vel stå, at det er DIN holding – eller?!
  Dit indlæg er temmelig skræmmende……og dine holdninger i mine øjne ligeså..
  vh¨Pia Karlsen (V). ……. Det mindste man kan forlange af en politiker i byrådet er vel at vedkommende kommer med hårdslående saglige argumenter, om sagens substans, men nej se her det går på at dit indlæg er skræmmende og holdningerne også. Altså noget med følelser. Det kan man ikke bruge til noget.

  Sådan som jeg læser dit udmærkede indlæg er det vel en beskrivelse af virkeligheden, og den er nogle gange temmelig skræmmende. I det her tilfælde vel fordi der træffes nogle ufornuftige beslutninger vedrørende Turistservicen på Grenen, som jeg har forstået det. Artiklen, det åbne brev til borgmesteren er dags dato læst 4455, dog borgmesteren er stadig tavs. Mon Pia Carlsen ved hvornår borgmesteren igen er på sit kontor, og læser det åbne brev med de mange kommentarer.
  Hvis Skagen skal være selvstændig så må skagboerne på barrikaderne og slås. Og hver enkelt skagbo må stille sig nogle enkle spørgsmål. Hvad vil skagboerne med Skagen. Hvilken retningen skal udviklingen have?
  Læsøboerne kæmper for at bevare og udvikle deres smukke ø. Hvad sker der i Skagen???Spørgsmålet blæser i vinden. Og har gjort det i mange år tror jeg. Ja siden 1970 hvor befolkningstallet toppede. Må byens kloge hoveder, tillige med ildsjælene komme på banen og give deres bud herpå. Lad os få en bred, og dyb og nuanceret debat herom. Også om forholdet til beslutningerne der tages i Frederikshavn, set med skagboernes øjne
  Til Paul Wenzel. Læs også kommentaren fra Rolf Christensen: Det kan man da kalde havudsigt.
  Vi venter stadig på et svar fra borgmesteren.
  Thorbjørn Pedersen

 • christian Jensen

  Ja sidste mand i skagen lukker og slukker…

 • Kim Jørgensen

  det eneste fr.havn er ude på er at totalt ødelægge Skagen og Sæby som turist mål,så de kan få deres skide palmcity til at virke som en succes.

 • Hej Thorbjørn

  Jeg kan ikke lade være med,at tænke på, hvordan kan vi hjælpe – med at turistsservicen på Grenen fortsætter.
  På Rådhuset i Frederikshavn har de indført en entreafgift for at se Rådhuset indvendig. De millioner Borgmesteren får ind på det, kunne de bruge på Grenen i Skagen til Turistservice på Grenen. Såvidt jeg husker havde Skawboerne penge med i forbindelse med Kommunesammenlægningen. Men de er selvfølgelig brugt til det nye Rådhus i Frederikshavn. Men på den anden side får Frederikshavn Kommune en ordentlig sum penge ind på parkeringsafgift på Grenen, nogle af disse bør gå tilbage til servicen på Grenen, hvis servicen bliver væk, ja, så falder indtægterne fra turisterne også, så stille og rolig går vi på røven. Jeg ved ikke om vi skal trække os ud af samarbejdet med Frederikshavn, gør vi det, var det måske en god ide, at slå os sammen med Læsø, som også er en ø, og jeg er helt sikker på at Sæby vil være med, de er ligeså trætte af Frederikshavn. Er der andre forslag kom med dem? Det kan være Pia Carlsen vågner op til den skræmmende sandhed.
  Hilsen
  Paul

 • Thorbjørn Pedersen

  Til Paul Wenzel. Hvordan få benzin og olie på bilen, når ledelsen i Frederikshavn ikke vil bevilge penge til at bilen kører i Skagen.
  Tilbage til udgangspunktet det åbne brev til borgmesteren.
  Nu venter vi på at borgmesteren kommer tilbage fra ferie og svarer på det åbne og ærlige brev fra en besøgende der har været glad for at være i Skagen. Men måske ligger borgmesterkontoret for langt fra Skagen og Skagens Gren. Men det åbne brev er læst mere end 3500 gange. Håber at en venlig sjæl vil hviske borgmesteren i øret at her er et indlæg der er værd at læse. Turisme i Skagen handler jo om gæstfrihed, venlighed, oplevelser; og handler også om stedets unikke natur, sand, hav, lys og blæst. På en måde man ikke oplever det i Frederikshavn. Skagen er en ø, hav på tre sider, og sand på den fjerde (Hulsig Hede). Skagboerne burde være en kommune for sig selv, så egenartet er stedet, kulturmæssigt, såvel historisk og naturmæssigt. Skagboerne burde have kæmpet som Læsøboerne gjorde det. Disse gæve 1940 sjæle på denne vidunderlige ø udenfor Frederikshavn ville ikke ind i og under Frederikshavn Kommune. Og det lykkedes for dem at være selvstændige. Skagboerne må i gang med at kæmpe for selvstændighed, så beslutningerne tages i Skagen til gavn for hele ‘øen’ Skagen.

 • Inger Kempff-Nordkap

  Kære Tina

  Jeg tror desværre, at jeg må skuffe dig. Ikke at dine betragtninger ikke er rigtig fornuftige og særdeles velovervejede, men i at tro at du kan få et svar fra vor borgmester Hr. Møller. Hr Møller tilhører det tavse segment, der ikke giver udtryk for sine bevæggrunde. Så du må tro det du vil – men jeg kan forsikre dig om, at vi er mange der bor i Skagen som heller ikke forstår fornuften i kommunens beslutninger.

  mvh

  Per Kempff-Nordkap

 • Jeg tror, at Pia Karlsen, stadig lever i fortiden, hvor turismen var et nødvendig onde for Skawboerne, Men i dag har vi et velkørende turistbureau, der får roser fra fra mange sider, nu skal der skæres ned, det er som med en
  velkørende bil, den skal have benzin og olie ellers går den i stå, og den bliver svær, at få i gang igen. Paul

 • Det må da være ren logik, at man ikke skal spare på de områder som er byens Styrker og Muligheder, nemlig turismen, og de serviceydelser som er med til at få turisterne i området til at føle sig velkommen og bedre rustet til at finde diverse attraktioner og spisesteder i Skagen by. Mange virksomheder heroppe lever udelukkende af turismen, så det er altså ikke stedet at spare.

  En klog man sagde engang, “Den bedste beliggenhed er en førsteplads i gæstens hukommelse”

  Det er ikke kun Grenen og naturen, samt gågaden der skaber det Skagen som turisterne og vi selv elsker, men også menneskerne som får det hele til at fungere..

 • Kære Paul Wenzel.
  Der bør vel stå, at det er DIN holding – eller?!
  Dit indlæg er temmelig skræmmende……og dine holdninger i mine øjne ligeså..

  vh¨
  Pia Karlsen (V)

 • Kære Tina og Freja

  Det er godt I har haft en dejlig oplevelse i Skagen. (Turistforeningen Skagen har altid været meget servicevenlig). Men ser du, kommunen er nød til at spare en masse penge, for der skal bruges en masse penge til andre ting. Det må gå udover turisterne, som er vores levebrød i Skagen. Det sidste nye er at de skal bruge penge til, at få oprettet en flygtskydebane i Aalbæk, til et helvede for mange der bor i nærheden, Denne skydebanen har været planlagt i lang tid og Kommunen har tabt en retssag i Landsretten med lodsejeren, der ikke vil have en skydebanen i sin baghave (ca. 10 år har sagen kørt), så du kan godt se, at du absolut står bagerst i køen. Vi har ikke hverken tid eller lyst til at tage os af turisterne heroppe. I må klare jer selv. Smid skillingerne og skrid. Det er kommunen’s (borgmester’s) holdning
  Paul

  Ps. Vor borgmester er kun borgmester fordi SF står bag

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Åbent læserbrev til borgmester Lars M. Møller' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2023 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER