Brandmand for en dag – åbent hus på brandstationerne

Brandmand for en dag – åbent hus på brandstationerne

31. oktober 2010 - kl. 0:22 - af

I forbindelse med den landsdækkende kampagne om at skaffe nye deltidsbrandfolk til brandstationerne i hele landet deltager Frederikshavn kommunes 5 brandstationer ved at åbne dørene for publikum på følgende tidspunkter lørdag den 6. november 2010:
 
 
 
 
 
 

■Station Frederikshavn kl. 10.00 – 15.00
■Station Sæby kl. 10.00 – 12.00
Station Skagen kl. 13.00 – 15.00
Hjælpestation Ålbæk kl. 10.00 – 12.00
■Hjælpestation Østervrå kl. 10.00 – 12.00

Der vil på alle stationer være brandmandsaktiviteter hvor interesserede kan se og prøve hvordan det er at være brandmand.  Af mulige aktiviteter kan nævnes røgdykning, førstehjælp, køretøjer og materiel, elementær brandslukning, frigørelsesopgaver ved trafikuheld. Kampagnen henvender sig til både nye brandfolk og deres arbejdsgiver. Der er udarbejdet informationsmateriale til begge grupper.

Se mere om kampagnen på den landsdækkende hjemmeside:
www.blivbrandmandnu.dk

I ugerne op til 6. november husstandsomdeles 12 siders brochure om beredskabet i Frederikshavn kommune. Der opsættes plakater på udvalgte steder, og den landsdækkende kampagne kører i medierne.

Kommer der flere interesserede end der er behov for tilbydes de at gennemfører uddannelsen og stå til rådighed for beredskabet som frivillig i udvidet beredskab.

Hent folderen her: Danmark Mangler Brandmænd

En frivillig er et stort aktiv
En frivillig i udvidet beredskab med brandmandsuddannelse er et stort aktiv for beredskabet når det daglige beredskab ikke er tilstrækkeligt. En frivillig med fuld uddannelse er også at foretrække når der ansøges om deltidsbrandfolk.

En optælling på station Frederikshavn viser at halvdelen af de deltidsansatte brandfolk kommer fra det udvidet beredskab. Og det bliver flere med årene fremover.

Ib Steen Nielsen
Beredskabsinspektør

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Brandmand for en dag – åbent hus på brandstationerne' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger