Læserbrev: ”Faktaboxen”

Læserbrev: ”Faktaboxen”

17. oktober 2011 - kl. 14:31 - af

Der er ikke noget mere ødelæggende for en god debat end fakta og kendsgerninger. Ikke fordi jeg tror det ændrer så meget ved de frelste, men der kunne jo være nogle der have en almen interes-se. Hvordan er det nu lige det forholder sig?

Postulat 1. ”Frederikshavn bestemmer, raner alt til sig og udsulter Sæby og Skagen”.

Byrådets sammensætning viser, at der kommer 8 medlemmer fra Skagen Gl. Kommune, 11 fra Sæby og 12 fra Frederikshavn. Borgmesterposten og 4 Formandsposter gik til Sæby GL. Kommune, 3 til Frederikshavn og 1 til Skagen. Indbyggertallene viser 12.000 i Skagen, 32.000 i Frederikshavn og 18.000 i Sæby. Hvis Frederikshavn har ranet noget til sig, er det de demokratiske valgte repræ-sentanter fra Skagen og Sæby der har besluttet det.

Postulat 2. ”Det Røde flertal har kørt Frederikshavn Kommunes økonomi i sænk”.

Det første reelle regnskab i 2007 efter Kommunesammenlægningen viste, at vi havde en langsigtet gæld på 939 mill og en kassebeholdning på minus 86 mill. I 2009 hvor Socialdemokratiet blev sat på porten, havde vi en langsigtet gæld på 888 mill og en kassebeholdning på minus 8 mill. Alene det sidste år forbedrede vi kassebeholdningen med 53 mill.

Efter V, SF og C tiltrådte i 2010, under sloganet ”Økonomisk genopretning” viser prognosen, at vi 2 år efter ved udgangen af 2011 vil have en kassebeholdning på minus 65 mill. Stigende til minus 201 mill. i 2015, og en langsigtet gæld på 986 mill. ved udgangen af 2011. Plus en ny skole til 200 mill. Siden jeg kom i Byrådet for 18 år siden har Venstre for øvrigt været en del af samtlige Budgetforlig i mindst 2/3 af årene.

Postulat 3. ”Socialdemokraterne er en flok gamle sure mænd der ikke vil samarbejde”.

Ved sidste konstituering gjorde jeg mig, i al beskedenhed til talsmand for, at Socialdemokratiet og Venstre konstituerede os sammen, og gerne med flere partier. Med Erik Sørensen som Borgme-ster. Erik fik 9oo stemmer flere end Lars Møller og S 1400 stemmer flere end V. Det ville have givet en demokratisk ledet Kommune, hvor mindst 80 % af vælgerne stod bag konstitueringen. Frederikshavn har aldrig haft så solidt et styre, som når S og V sammen har stået i spidsen for Kommunen. Desværre faldt forslaget. Folk ”udenfor Byrådssalen” kuppede forslaget, og vi fik den kendte konstellation, hvor 50 % af Byrådet og hermed vælgerne er holdt totalt udenfor indflydelse. Ingen i oppositionen skulle have et ben til jorden. Hvilket aldrig har været praktiseret før. Selv repræsentanten i ”Den selvejende institution Jens Otto Krags hus i Skiveren”, havde Venstre sat sig på. Indtil de lige fik tænkt sig om !

af Jens Aage Hedegaard Kristensen

2 kommentarer til “Læserbrev: ”Faktaboxen”” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Læserbrev: ”Faktaboxen””

 • Måske skulle Jens Aage Hedegaard Kristensen have gjort alvor af sine trusler, da han efter kommunal valget ikke kunne få sin vilje, og dermed var indirekte skyld i at SF kastede sig i armene på Venstre, Konservative og DF.

  Hvis manden selv har glemt det, så er her et link til historien :

  http://www.kanalfrederikshavn.dk/vis/nyhed/jens-hedegaard-er-sur-overvejer-farvel-til-s/

  Dengang havde det måske været smartere, at man havde søgt det samarbejde, som havde givet et rødt flertal, frem for at hytte sine egne interesser.

 • Tak til Jens Hedegaard.

  Et meget oplysende indlæg.

  Jeg forventer nu at Venstre og SF kommer med et tilsvarende indlæg.

  Jeg forventer at dette indlæg bliver lige så kort og kontant som det vi nu har fået her.

  PS Jens, jeg mener stadigvæk at nogle i din gruppe har opført sig som ” sure gamle mænd ”

  MVH

  Søren Boesen

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: ”Faktaboxen”' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger