Danmarks største julekalender er håndlavet

Danmarks største julekalender er håndlavet

23. november 2011 - kl. 16:37 - af

Når Skagen den første december slår dørene op og inviterer indenfor til Danmarks største julekalender, så er det med en helt særlig følelse af autenticitet og engagement. Alt er nemlig håndlavet.

Selvom det er et stort arbejde at lave Danmarks eneste levende julekalender er arrangørerne nu ved at have godt fat i konceptet. Adskillige Skagboer og virksomheder i Skagen står bag arrangementet som strækker sig fra den 1. til den 24. december. Flere personer har været involveret i de mange gøremål som arrangementet kræver, blandt andet har Nutidens Kvinder været med i skoven og binde de 24 tykke granguirlander der nu er ved at blive hængt op rundt om i byen. Tallene på dørene, som markerer dagens låge, er en eksakt kopi af tallene på de gamle fiskekuttere, og de mange virksomheder der medvirker, har lagt meget energi i at lave unikke arrangementer. Blandt årets højdepunkter er et stort julemarked foran Skagens nye kulturhus den første weekend i december og en adventskoncert med DRs Vokalensemblet. Oplev også Luciaoptog i Den Svenske Sømandskirke, en nostalgisk lågeåbning i Det Lille Kaffehus hvor man har hentet inspiration fra Den Gamle By, eller kom til jul i den gamle kunstnerkoloni på Skagens Museum.

Skagens Turistchef Lene Kappelborg sidder med i styregruppen for Den Levende Julekalender udtaler: ”Det har været særdeles vigtigt at julekalenderen er håndlavet og at den bygger på et lokalt engagement. Vi tror på at de bedste oplevelser opstår når de lokale engagerer sig i arrangementet. Der for dermed får det liv, sjæl og passion.”

Fakta:

Skagen har siden 2007 haft tradition for at omdanne byen til én stor levende julekalender med 24 julekalenderlåger. Hver dag gennem december kører en gammeldags hestevogn med englebørn hen til dagens låge. Englene går ned af vognen og åbner lågen ind til hotellet, butikken eller restauranten. Indenfor venter en unik overraskelse, og man har tidligere år kunnet opleve alt lige fra en elg på Brøndums Hotel til Pyrus fra TV2s julekalender på Skagens gamle posthus.

Læs mere om arrangementet på www.juliskagen.dk hvor du også kan se årets kalenderlåger.

For yderligere information om Skagens Levende Julekalender kontakt Presse- og Projektchef René Zeeberg 30 21 42 03 eller rene@skagen-tourist.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Danmarks største julekalender er håndlavet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger