Byrådet er parat til hjertestart…..

Byrådet er parat til hjertestart…..

4. marts 2012 - kl. 7:33 - af

Stort set alle medlemmerne af Frederikshavn Byråd var mødt op to timer før byrådsmødet onsdag den 29. marts. Fra kl. 17-18 lærte de nemlig at yde hjerte-lunge redning.

– En person kan blive ramt af hjertestop hvor som helst, og tiden, indtil en lægeambulance kan være fremme, er kostbar. Chancen for at overleve falder 10 procent for hvert minut, der går, inden hjertet kommer i gang igen. Derfor er det vigtigt, at vi alle lærer at yde den hjælp, der kan redde personens liv. Det tager kun 30 minutter at lære det, og det er ikke så svært, udtaler borgmester Lars Møller, der har taget initiativ til undervisningen i hjerte-lunge redning og brug af hjertestarter.

– Man kan næsten ikke gøre noget forkert, man skal bare ringe 112, trykke 30 gange og give kunstigt åndedræt, fortæller fra Lars Møller

Efter en grundig introduktion til hjerte-lunge redning og demonstration af, hvordan man bruger en hjertestarter, gik byrådsmedlemmerne på gulvet for at træne de praktiske færdigheder i at yde hjertemassage og kunstigt åndedræt på en dukke. Dukken indgår i det lærringssæt, som alle, der tager et kursus i hjerte-lunge redning, får med hjem.

Aftenens undervisere var Christine Brønner, sundhedsfaglig konsulent i Præhospitalt Beredskab og Birgitte Kvist, leder af Sundhedsfremme & Forebyggelse, Frederikshavn Kommune.

Parat til hjertestart er et samarbejde mellem Hjerteforeningen, TrygFonden, Region Nordjylland og Frederikshavn Kommune. Målet er at øge chancerne for at overleve et hjertestop ved, at så mange borgere som muligt i Frederikshavn Kommune bliver uddannet i Parat til hjertestart. Projektet løber over halvandet år fra 1. april 2012 til 1. oktober 2013. Bliver projektet en succes, kan erfaringerne bruges i andre yderkommuner i Region Nordjylland og generelt i Danmark.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Byrådet er parat til hjertestart…..' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger