Familieforøgelse på Bamsemuseet

Liz Hempel-Jørgensen ved den Australsk-Dansk Alliance montre på Bamsemuseet.

Familieforøgelse på Bamsemuseet

6. april 2012 - kl. 7:52 - af

Koalabjørnbamsen, Mary, og isbjørnbamsen, Frederik, har fået tvillinger. To små unger havde de i forvejen, så nu er der fuldt hus i deres særlig montre på Bamsemuseet. Montren, Australsk-Dansk alliance, blev stillet op i 2003 af Liz Hempel-Jørgensen, dengang koalabjørnen og isbjørnen blev forlovet.

Liz, som bor nu i Thy, kom til Danmark fra Australien, efter at hun blev dansk gift – og det er grunden til at Jonna Thygesen, indehaver af bamsemuseet, har bedt hende om at lave en særlig montre for at fejre en særlig, kongelig Australsk-Dansk alliance.

– Det har været en sjov opgave, siger Liz Hempel-Jørgensen, på grund af de små detaljer. De første koalabamser i montren var ægte Australske bamser, lavet af kangaroo pels. Men de 2 nyeste, som så mange bamser i dag, er lavet i østen fra kunstig pels. Men de er økobamser fra WWF.

– Montrens “landskab” viser scener fra Tasmanien og Sydney, forklarer Liz, og jorden er dækket af eucalyptus blade og bark – nogle er den ægte vare fra Australien – ligeså stenene. Det lille, levende træ, som jeg har sat ind i montren i dag, er en Norfolk Pine og den slags træ, i meget større udgave, er typisk af træerne der findes langs de berømte strande i Australien, som Manly og Bondi, Sydney.

– Jeg har også sat et par flyvende galah’er ind (lyserøde papegøjer) de ses overalt i Australien i store flokker. – Blomsterkransen på Mary’s hoved er bestilt fra et firma i London, som laver lignende i menneske størrelse til bryllup osv. Blomsterne er bl.a. den australsk national blomst “wattle”, og eucalyptus blade, slutter Liz Hempel-Jørgensen

Bamsemuseet holder åbent fra 11-15 fre-lør-søndag i påsken

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Familieforøgelse på Bamsemuseet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger