Handelsskolen i Frederikshavn åbner dørene

Handelsskolen i Frederikshavn åbner dørene

13. januar 2013 - kl. 9:54 - af

Frederikshavn Handelsskole inviterer til åbent hus torsdag den 17. januar 2013 kl. 19.00, hvor interesserede elever og forældre kan få indblik i det faglige og sociale miljø på skolen.

Aftenens program byder på faglig orientering om skolens to ungdomsuddannelser HG og Handelsgymnasiet – ligesom de besøgende kan møde både nuværende elever og et par tidligere elever.

Student på handelsgymnasiet

Handelsgymnasiet er en 3-årig gymnasieuddannelse, hvor eleven efter endt eksamen bliver handelsstudent og får adgang til videregående uddannelser på fx universitet og handelshøjskole.

– På handelsgymnasiet kan eleverne vælge mellem fire forskellige studieretninger: Økonomi, Iværksætteri, Globalisering og Sprog. Studieretningerne giver den enkelte elev mulighed for at tone valg af uddannelse efter ønsker og evner. Fælles for studieretningerne er, at de alle sætter fokus på, at eleverne får gode almene og faglige kompetencer, der passer til de udfordringer, som videregående uddannelser – og en innovativ og globaliseret verden byder. Som noget nyt har vi inviteret tidligere elever med til åbent hus, så de inspirere kommende elever ved at fortælle om, hvordan de har brugt deres studentereksamen, fortæller rektor Tommy Christensen.

Tæt på erhvervslivet

På Handelsskolernes Grunduddannelse (HG), der kvalificerer eleverne til et job i erhvervslivet, tilbyder Frederikshavn Handelsskole tre hovedområder: Detail, handel og kontor.

– En erhvervsuddannelse på Frederikshavn Handelsskole starter for de fleste med et 2 årigt grundforløb, som foregår på skolen. På grundforløbet har eleverne en række forskellige fag og tværfaglige forløb med vægt på salg og service, regnskab og iværksætteri. Der er mulighed for studieophold i udlandet eller for at tage et særligt guideskoleophold i Spanien. Efter grundforløbet følger et 2-årigt hovedforløb, hvor man er ansat og lønnet som elev i en godkendt praktikvirksomhed, fortæller uddannelseschef på HG Brian Andersson.

Årets kvalitetsskole 2012

Frederikshavn Handelsskole blev i 2012 kåret som årets kvalitetsskole på baggrund af en landsdækkende elev-trivselsundersøgelse med deltagelse af over 40 erhvervsskoler.

– Vi glæder os til at byde potentielle elever og deres forældre inden for på skolen, så de kan opleve vores skole på tætteste hold – og dermed få et indblik i vores læringsmiljø og undervisningsmetoder, fortæller Brian Andersson og Tommy Christensen.

Mulighed for at kombinere sport og uddannelse

På begge ungdomsuddannelser kan man kombinere sport og skole med ishockey, floorball, håndbold, fodbold – og badminton. Dette sker i et samarbejde med Vendsyssel SportsCollege, som også er til stede til Åbent hus.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Handelsskolen i Frederikshavn åbner dørene' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger