Valentine, kærlighed og stjernekoncert i Skagen kirke

Valentine, kærlighed og stjernekoncert i Skagen kirke

1. februar 2009 - kl. 8:00 - af

To af Danmark bedste operasangere giver, 14. februar kl. 15.00, koncert i Skagen Kirke. Ditte Højgaard og Jens-Chr. Wandt, begge kendt fra sidste sommers store balletgæstespil ved Den Tilsandede Kirke. Programmet består af kendte og elskede kærlighedsarier og sange, bl.a. fra Händels Messias, Schubert´s Ave Maria og arier af Vivaldi.

Koncerten i Skagen Kirke bliver som optakt til den store koncert Ditte Højgaard skal give ugen efter i et totalt udsolgt DR koncerthus. Koncerten bliver sammen med DR Underholdningsorkestret dirigeret af Holmens Organist Jakob Lorentzen, han er også med i Skagen hvor han akkompagnerer de to solister på orgel og flygel.

Ditte Højgaard har markeret sig som en af sin generations mest spændende kunstnere. Hun har sunget på de førende Europæiske scener, været fast tilknyttet operaen i Berlin, arbejdet med de største dirigenter og instruktører og hun har udgivet flere stærkt anmelderroste CD´er. Sidste sommer fik hun også megen ros for sin optræden i Skagen, dels som solist da The Royal Ballet of London dansede ved Den Tilsandende Kirke, og dels ved den store operakoncert i Skagens Museums have.

Jens-Chr. Wandt er kendt i Skagen – dels som operasanger, dels som arrangør af forskellige events, og nu også som Skagen-Ambassadør. Han stod bl.a. bag det store gæstespil med balletten ved Den Tilsandede Kirke. Han er uddannet ved operaen i Hamburg, har sunget over det meste af Europa, i Sydney´s berømte operahus og i de fleste større danske kultur- og musikhuse. Jens-Chr. Wandt var solist ved Dronning Ingrids begravelse og fik efterflg. af Dronning Margrethe overrakt Dronning Ingrids Mindemedalje.

De to solister lover at programmet i Skagen vil stå i kærlighedens tegn – det er jo Valentines Day.
– Vi glæder os begge rigtig meget til at synge i Skagen Kirke, siger Jens-Chr. Wandt, og vi har sammensat et rigtig varm og stemningsfuldt program, med mange kendte numre som bl.a. Schuberts Ave Maria, Händels Messias og smukke salmer af Weyse/Ingemann.

Jakob Lorentzen er til daglig organist ved Holmens Kirke i København og Slotsorganist ved Christiansborg Slotskirke. Udover at akkompagnere de to solister vil han også spille et par stykker solo, og han vil improvisere over en salme som publikum vælger.

– det bliver sådan at før koncerten begynder, beder vi publikum skrive deres yndlingssalme på et stykke papir og midt i koncerten vil vi så trække en af salmerne og lade Jakob Lorentzen improvisere frit over den pågældende salme, siger Jens-Chr. Wandt. – vi har prøvet det før, sidst var ved en julekoncert i London, og det er altid meget festligt at publikum på den måde også selv får indflydelse på programmet.

Jakob Lorentzen er en af Danmarks førende organister, med mange koncerter i både ind- og udland, men også som komponist har han gjort sig stærk bemærket og vundet flere priser, og endelig har han også som dirigent markeret sig i det danske musikliv med eget kor og orkester – Holmens Kantori og Barokensemble.

Koncerten er en del af de mange arrangementer der finder sted i Skagen i uge 7 & 8 under titlen ”Vinterdage i Skagen”. Et andet arrangement er velgørenhedsmiddagen på restaurant De 2 Have – samme aften. Ved denne middag er det lykkedes at få Ditte Højgaard til at give et par numre mellem retterne.

Men først er det Skagen Kirke der gælder, og her er der lagt op til en meget smuk og stemningsfuld koncert, en god optakt til en kærlig aften på Valentines Day.

Billetter på www.skagenbilletten.dk, eller hos Skagens Tuirstbureau.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Valentine, kærlighed og stjernekoncert i Skagen kirke' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger