Læserbrev angående byggeri Vestre Strandvej 54 og 56

Læserbrev angående byggeri Vestre Strandvej 54 og 56

19. juni 2010 - kl. 0:59 - af

Man har i Frederikshavn Kommune sat sig uden for lov og ret. Efter i godt en måned at have korresponderet med såvel forvaltning som byråd i Frederikshavn Kommune er jeg kommet til ovenstående konklusion. Sagen drejer sig om den ulovlige nedrivning af Vestre Strandvej 54 og det standsede byggeri på Vestre Strandvej 56, Skagen.
I april 2009 fremsættes et lokalplanforslag for Vesterby, hvoraf det fremgår, at ejendommen Vestre Strandvej 54 er bevaringsværdig og ikke må nedrives eller ombygges uden Byrådets tilladelse.
Det er derfor utroværdigt, når såvel lokal arkitekt, tegnestue samt Frederikshavn Kommunes byggesagsbehandler i Byggeteam Nord i Skagen ikke tager hensyn til de planer i byggeansøgningen, der kræver dispensation, men tværtimod godkender byggeansøgningen uden forbehold.
I Kr. Himmelfartsferien nedrives huset i huj og hast, og først da jeg skriver i et brev d. 18. maj til Frederikshavn Kommune om det næsten nedrevne hus, reageres der. I mit brev påpeger jeg, at Vestre Strandvej 54 er bevaringsværdig og at der omkring Vestre Strandvej 56, hvor der også er givet byggetilladelse, er en række forhold, der ligger ud over lokalplanens bestemmelser.
Først derefter finder Teknisk Forvaltning ud af, at der er en række forhold på Vestre Strandvej 54, der kræver dispensation og nabohøring, men allerede på Plan- & Miljøudvalget ekskursion til Skagen d. 1. juni beslutter udvalgets flertal sig til at give dispensation til opførelse på tilbygning og til at give ejeren lov til at ændre taghældning i forhold til det tidligere hus vel og mærke inden, der har været nabohøring. Begge ting er forhold, som lokalplanen ikke giver mulighed for.
Jeg får oplyst, at man kan komme med naboindsigelser indtil 21. juni, men reelt er nabohøringen kun et skalkeskjul. Beslutningen er taget. Medlemmerne af Plan- & Miljøudvalget ville ikke, hvis jeg ikke personligt havde sendt min indsigelse til dem, være blevet underrettet om mine argumenter.
Den forvaltning, som i første omgang ulovligt havde godkendt byggeriet, vurderer nu, at der ikke er kommet væsentlige argumenter frem, og derfor indstilles dispensationerne til vedtagelse.
Min konklusion er, at de gode intentioner og visioner, der ligger i lokalplanen for Vesterby totalt vil blive devalueret, hvis man starter med at give disse dispensationer. Dispensationerne vil hurtigt danne præcedens og reelt betyde, at lokalplanen ikke er noget som helst værd.
Jeg mener, at byråd og administration i høj grad ikke følger lov og ret, men begunstiger indflydelsesrige og bemidlede personer til at kunne bøje lov og praksis til deres egen fordel.
Derfor beder jeg en sidste gang Byrådet inden deres møde d. 22. juni, hvor sagen er blevet sat på på begæring af byrådsmedlem Paul Rode Andersen, om indtrængende til at forholde sig seriøst til min naboindsigelse af 10. juni, som af en eller anden grund heller ikke figurerer som bilag til sagen på byrådsmødet.

Venligst Nils Hein

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev angående byggeri Vestre Strandvej 54 og 56' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger