Vestsjællandsk kunstner i Det Hvide Fyr i uge 29

Vestsjællandsk kunstner i Det Hvide Fyr i uge 29

10. juli 2010 - kl. 0:30 - af

PRESSEMEDDELELSE: Hele uge 29 udstiller kunstneren Niels Poplens  mange af vinterens nye Skagensmalerier. Det 19 meter høje fyr bliver fyldt på alle etager med malerier.

Åbent hele ugen 10 – 17 og 19 – 22.30 hvis solen får frit spil kan solnedgangen over gl. Skagen også opleves fra toppen af fyret.

Kubistisk Skagensmaleri
Hvad er nu det for noget vil noget måske spørge om, jeg har et stort maleri med i Hvide Fyr der i midten viser et stemnings motiv fra Skagen strand med sand og rav i og rundt omkring på lærredet er der firkanter, vinkler og cirkler i forskellige farver, men det skal nu nok ses, lidt svært at beskrive.
Landskabs og Portrætmaleren Niels Poplens der maler med Akryl på lærred og træ har siden sit første besøg med Skagen i år 2003 udført mere end 120 Skagensmalerier og mange af dem befinder sig den dag i dag i flere Skagenshjem.
I 2009 købte Sparekassen Vendsyssel i Skagen et af Danmarks længste Skagensmalerier udført af kunstneren, det er et stemnings motiv fra Gl. Skagen som har en længde på 4.½ meter, det kan i dag ses i banken som har til huse i Skagens gamle posthus og som blev tegnet af Skagens kendte arkitekt Ulrik Plesner.

Niels Poplens tager mange gange turen til Skagen for at fange lyset, stemningen og duften i gennem sin optiske linse for siden at male de mange Skagensmotiver i sit Atelier i byen Farendløse på Vestsjælland hvor kunstneren bor. Niels Poplens sørger at gengive stemninger og sanseindtryk så umiddelbart og friskt som muligt, følelsen omkring et maleri er i kunstnerens univers at arbejde med lyset, skyggen, farven og energien at finde nye og aldrig før malet Skagensmalerier, malerierne skal på ingen måde være en kopi at de gamle Skagensmalere påpeger kunstneren men at være en del af Skagens gamle og nutidig kultur og historie er en stor inspiration, at finde nye vinkler på Skagens kendte steder er et af målene for sine malerier.
I 2007 færdiggjorde Niels Poplens et specielt dobbelt portrætmaleri i P.S Krøyers dagligstue bergensgade 10 på Østerbro, som viser Skagensmalerne Michael Ancher og P.S. Krøyer med Skagensmuseum i baggrunden som er den buste Lauritz Tuxen udførte og som i dag står lige udenfor Skagensmuseum. Bygningen i bergensgade var Krøyer vinterbolig og blev bygget til ham selv og hans elskede Marie Krøyer og bygget af arkitekt Ulrik Plesner, selve malerier som er omkranset af en meget gammel og eksklusiv guldramme på 12 kg kan også ses under udstillingen i
Hvide fyr sammen med et stort portræt af Holger Drachmann i fuld størrelse, det er stort, for Drachmann målte 198 cm men selve malerier måler 205 cm i højden for der skulle også være plads til Drachmanns hat udtaler kunstneren.
På kunstnerens hjemmeside kan man helt eksklusivt se Krøyers bolig indefra.
Den 20 November 1909 står der mejslet i Krøyers gravsten i Skagen at den kendte kunstner døde, Krøyer blev 58 år, på selve 100 års dagen den 20 November 2009 og som et kærligt minde afholdte Niels Poplens et event på Skagen Sønderstrand hvor kunstneren malede 58 malerier et for hvert år Krøyer levede, alle malerier blev nummereret og signeret og sand fra stranden blev kastet på, de sidste af dem kan også ses i Hvide fyr foruden mange mange andre Skagensmalerier, alle etagerne vil bliver fyldt.
Vel Mødt.

Sendt med Venlig og Kreativ hilsen Niels Poplens

En kommentar til “Vestsjællandsk kunstner i Det Hvide Fyr i uge 29” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Vestsjællandsk kunstner i Det Hvide Fyr i uge 29”

 • Niels Poplens

  Netop hjemkommet til vestsjælland vil jeg sige Tusind Tak til alle der besøgte og så min udstilling i Hvide fyr uge 29.

  Jeg havde 11 fantastiske dage i Skagen sammen med mange skønne personligheder.
  Eventen Fredag den 23 juli var en stor oplevelse tak til alle der mødte frem, der blev taget ca. 200 fotos og ikke mindst om lørdagen da vi fortsatte og sluttede på toppen med solnedgang og blå time var en stor oplevelse, og som jeg siger man skal altid rejse sig fra det fyr man faldt ved.

  Om ca. 14 dage kan alle læse om udstillingen på min hjemmeside.

  Håber alle får en fortsat dejlig sommer.

  Bedste kunstnerhilsner Niels Poplens

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vestsjællandsk kunstner i Det Hvide Fyr i uge 29' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger