Læserbrev: Demokrati – også i Skagen !

Læserbrev: Demokrati – også i Skagen !

16. august 2010 - kl. 10:08 - af

Som medlem af skolebestyrelsen på Hedeboskolen føler jeg mig forpligtet til at kommentere henholdsvis Poul Rodes og Pia Karlsens læserbreve. Dette af hensyn til de berørte parter, der står meget uforstående overfor den såkaldte demokratiske proces. Uforståeligt at et parti som SF kan omtale en sådan proces som værende demokratisk.

Desuden det faktum, at Pia Karlsen ikke er helt klar over, om denne pludselige beslutning, der blev truffet på den første dag i manges ferie, nu er den mest optimale for skolerne i Skagen. Den omtalte ro, som skulle blive et resultat af denne modige og handlekraftige beslutning, er ligesom udeblevet og fremmer ikke ligefrem dialogen skolerne imellem.

Handlekraft kan vi godt lide her i Skagen!
Men denne handlekraft, skal baseres på professionelle og objektive vurderinger, som grundlag for valg af skolebygning for skagens børn. Den beslutning der træffes har uhyre stor betydning for Skagens fremtid og skal for at kunne accepteres og integreres blandt skawboerne frem for alt være velbegrundet og ikke være resultatet af en modig handling alene.

Poul Rode henviser til, at den demokratiske proces bygger på børne- og ungdomsudvalgets 45 minutters besøg på institutionerne i Skagen ved begyndelsen af denne byrådsperiode. Mange besøg samme dag. En generel orientering om den enkelte institution. På Hedeboskolen ville man gerne have serveret kaffe. Det gik tiden også med. Jeg nægter at tro, at nogle af Børne-Ungdomsudvalgets medlemmer vil mene, at dette besøg kan danne grundlag for valg af fremtidig skole. Besøget havde intet med strukturdebat at gøre.

Desuden nævner han den nye struktur, der var sendt til høring. Høringen havde fælles ledelse som omdrejningspunkt. Her stod intet om muligheden for skolelukninger.

Dialogmødet, der blev afholdt i Frederikshavn på Fladstrand Skole, blev af politikerne i panelet brugt til meget orientering. Skolestrukturen affødte et hav af spørgsmål fra skolerne til panelet, hvis medlemmer ikke alle fik lov til at svare pga. tidsnød og der opstod en del mudderkastning partierne imellem.

Desuden mener Poul Rode, at der er lyttet til indsigelserne. Hedeboskolens konklusion i høringssvaret, – at udsætte lukningen af en skole i 4-5 år, til børnene angiveligt kan være på en skole, det er der ikke lyttet til. Eller undersøgt muligheden af. Der er heller ikke lyttet til, at børnene fra den gl. Kappelborgskole allerede er flyttet en gang og dermed skal udsættes for yderligere en opdeling/ flytning, imens børn fra Sæby er fredet af samme grund. At flytte børnene før der er fysisk plads til dem og antyde, at det har vi selv givet udtryk for som en ok mulighed. Det er ikke korrekt.

På strukturniveau kan SF mene, at det er en demokratisk proces, der er blot et problem, at på indholdssiden har den demokratiske proces på intet tidspunkt handlet om nedlukning af en skole i Skagen.
Det er ikke kendt politik fra SF´s side. Professionelle og objektive vurderinger og argumenter bør være grundlaget for så vidtrækkende en beslutning. Det vil give mening for alle parter.

Med venlig hilsen
Tanja H. Jørgensen, Skolebestyrelsesmedlem på Hedebo.

5 kommentarer til “Læserbrev: Demokrati – også i Skagen !” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

5 kommentarer til “Læserbrev: Demokrati – også i Skagen !”

 • Jeg har lige læst Pia Karlsen`s artikel i Nordjyske Stifstidende d.19/8 angående skolerne i Skagen. Hun skriver ( at der absolut ikke er taget nogen beslutning om hvilket indhold skolen skal have. Når der tales om at Hedeboskolen skal lukkes er det jo bygningen Hedeboskolen der ikke længere skal anvendes).
  For mig at se så er beslutningen jo også taget. Man vil lukke Hedeboskolen og beholde Ankermedet Skole. Så kan Pia Karlsen jo kalde det hvad hun vil for fakta er jo at man vil lukke Hedeboskolen.Men er sandheden ikke den at kommunen regner med at få flere penge for Hedeboskolen end for Ankermedet skole ved et salg?
  Skolelukning kommer vi jo nok ikke udenom men var det ikke bedre at vente med en lukning af en skole til eleverne kan være på en skole, uden at der bliver for mange elever i klasserne på for få kvadratmeter.
  Med venlig hilsen
  Lars Nielsen

 • Tanja H. Jørgensen

  Det kan ikke komme bag på nogen, at der ville komme forslag om at sammenlægge de to skoler i Skagen. Derom handlede det første høringsforslag, skriver Poul Rode i sin kommentar til demokrati – også i Skagen.
  Lad os nu skille tingene ad…

  For det første ønskede Udvalgsformanden en analyse af rationalet ved at sammenlægge bl.a. Hedeboskolen og Ankermedet Skole. En sammenlægning af skoler betyder, at to eller flere skoler opstår, som en ny skole med geografisk adskilte afdelinger fordelt på de sammenlagte skolers bygninger. dvs. to skoler – ét skoledistrikt, én elevgruppe, én bestyrelse samt ét budget, én personalegruppe samt én ledelse (bemærk at der i dette forslag til ny skolestruktur, jf. byrådsbeslutningen af 24.3.2010, specielt for Hedeboskolen og Ankermedet skole, står to skoler).

  Poul Rode mener ud fra ovenstående at det ikke kan komme bag på nogen, at der ville forslag om at sammenlægge de to skoler i skagen. Det kom faktisk meget bag på Hedeboskolens bestyrelse.

  For det andet skriver Poul Rode, at der i høringssvarene blev kritiseret, at byrådet ville etablere en skole på to matrikler. Derfor går det nye forslag nu på at samle eleverne på en matrikel.

  Det er klart at der med sådant et forslag vil komme kritikpunkter fra bestyrelsen, da et så omfattende forslag, kræver tid og ekstra ressourcer at gennemføre. Det optimale er at vente med en nedlukning af én af skolerne til eleverne rent fysisk kan rummes i én bygningsenhed i løbet af 4-5 år, hvilket vi også anbefaler i vores høringssvar, der ud fra pædagogiske og økonomiske betragtninger ses som forhastet.

  Det nye forslag mangler en analyse af rationalet eller har byrådet allerede fået den ?
  Hvad bygger denne analyse på og hvor stor er besparelsen egentlig, når man tager i betragning at der skal opføres luksus-barakker, herunder diverse elinstallationer og kloakering, som kun må antages at være af begrænset varighed ?

  Hedeboskolens bestyrelse skrev i sit høringssvar, at vi skal anvende de økonomiske og menneskelige ressourcer til varige løsninger.

  Tanja H. Jørgensen, bestyrelsesmedlem på Hedeboskolen.

 • Marianne Axelsen

  Den oplevelse jeg sidder tilbage med efter at have læst Poul Rode Andersen svar til Tanja Jørgensen er at Poul Rode Andersen forsøger at nedvurdere Tanja Jørgensens oplevelser som et enkelte stående eksempel, men det er det ikke!! Vi er rigtig mange der har samme synspunkt som Tanja Jørgensen, det må du gerne tage til efterretning.

  Læserbrevet hedder ”Demokrati – også i Skagen” og beskriver nøgternt den proces der er foregået og de huller der er i processen.
  Poul Rode Andersen giver ikke Tanja Jørgensen et svar på de huller der er i den demokratiske proces, tværtimod så har Poul Rode Andersen svært ved at se det udemokratiske i processen.
  Svaret slutter med et forsøg på at sprede uenighed om hvilken bygning der skal være fremtidens skole. I læserbrevet bliver det på intet tidspunkt nævnt Hedeboskolen skulle vælges frem for Ankermedet.
  Jeg kan jo godt se det er meget belejligt hvis Skagboerne bruger sit krudt på at bekrige hinanden om hvilken skole der er bedst frem for at bruge sit krudt på at være kritiske over for byrådets politikker.

 • Demokrati: En styreform, hvor befolkningen, medlemmerne eller medarbejderne har indflydelse på de beslutninger, der træffes. ( Nudansk ordbog)
  Underligt at processen på Fladstrand/Abildgård er så forskellig fra den foreslåede proces i Skagen?

  Michael Ax

 • Paul Rode Andersen, Byrådsmedlem SF

  Tanja H. Jørgensen tillægger ikke Børne – og ungdomsudvalgets besøg på Hedeboskolen endsige det afholdte dialogmøde betydning. Det synspunkt deler jeg ikke, men det er Tanja Jørgensens oplevelse, og det må jeg tage til efterretning.
  Når jeg på trods heraf hævder, at skolestrukturprocessen næsten ikke kan være mere demokratisk, så skyldes det, at valgkampen sidste efterår næsten ikke handlede om andet end skolepoltikken. Det kan ikke komme bag på nogen, at der ville kommet forslag om at sammenlægge de to skoler i Skagen. Derom handlede det første høringsforslag.
  Det blev i høringssvarene kritiseret, at Byrådet ville etablere en skole på to matrikler. Derfor går der nu et nyt forslag i høring, som samler eleverne på en matrikel.

  Man kan være uenig i, hvilken bygning der skal være den fortsættende, men jeg har svært ved at se, at processen derved bliver udemokratisk.

  Paul Rode Andersen, Byrådsmedlem SF

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: Demokrati - også i Skagen ! ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
        comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
        comment_type,comment_author_url,
        SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
        FROM wp_comments
        LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
        WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
        post_password = ''
        ORDER BY comment_date_gmt DESC
        LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2021 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER