Idrætsdag for 6. klasserne – den 12. i træk

Idrætsdag for 6. klasserne – den 12. i træk

4. september 2010 - kl. 0:05 - af

Fredag den 3. september, en sensommerdag, hvor vejret over Skagen viste sig fra sin smukkeste side, mødtes 6. klasserne fra skolerne i den gamle Skagen kommune til en fælles, fredelig men alligevel intens dyst om mesterskaberne i adskillige atletikgrene på banerne ved Ankermedets Skole.

Atletiklærerne på de 3 skoler Ålbæk, Hedebo og Ankermedets Skoler, havde planlagt dagen og den kørte upåklagelig og uden problemer.

Overalt på markerne var der stor aktivitet. På højdespringsbanen pressede de dygtige springer hinanden højere og højere, til helt suveræne resultater, under stor jubel fra alle deltagere, men selv de, der faldt fra undervejs, eller kom i karambolage med springsnoren, fik flotte klapsalver.

I den anden ende af banen, blev der stødt kugle og kastet bold, endda så langt, at den ivrige fotograf et par gange måtte springe for livet, når bolde og kugler kom ud på rekordlængder. Alle heppede på alle, og da et par piger fra hver sin skole begge fik bolden utroligt langt ud blev begge klappet af banen.

Ved længdespringsgraven blev der givet gode råd, samtidig med, at der blev udvekslet erfaringer om det bedste tilløb og afsæt, samt højde på springet, og det var lige meget om det var en konkurrent eller en klassekammerat man stod sammen med, alle blev rådgivet eller øste selv af sine meninger.

Dagen sluttede af med løb, først 800 meter for piger, med et par helt suveræne løbere i spidsen, men det var samtidig fantastisk at se, hvordan de andre i feltet aldrig gav op, men søgte til sidste skridt at mindske afstanden til de førende. Drengenes løb var så til gengæld en meget mere samlet affære, hvor der blev skiftet føring mange gange, men her fandtes også en vinder, næsten på målstregen, og aldrig er der vel blevet heppet så højt på en løbebane.

Og så til de afsluttende 4x 60 meter stafet. Her skiftedes skolerne til at vinde under stor jubel, men også med anerkende nik, når et hold fra en af de andre skole gjorde det rigtigt godt. Og dog, det løb der alligevel skabte den største applaus, var løbet med mixede drenge og pigehold. Det vakte vild jubel, da pigerne faktisk viste sig at kunne løbe lige op med drengene, dejligt at se.

Så ventede vi på resultaterne, men heller ikke ventetiden blev sløset væk. Eleverne fra de tre skoler organiserede både en fodbold og en langboldmatch, indtil de med spænding ventede resultater blev offentliggjort.

Selvom eleverne af tidshensyn, blev bedt om kun at klappe efter hver disciplin, drønede klapsalverne alligevel ud efter hvert resultat, så afslutningen blev noget længere end beregnet.

Og så kunne alle få fri, efter enstemmigt at have givet udtryk for, at det havde været en dejlig dag sammen med en masse gode venner.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Idrætsdag for 6. klasserne - den 12. i træk' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger