
Skagen Retter: Brdr. Holst laver Økoburger
28. november 2010 - kl. 13:06 - af UGj
Focacciaboller:
4 dl. lunkent vand, 25 gram gær, 1 tsk salt, 2 spsk. jomfruolivenolie, 200 gram durummel, ca. 350 gran hvedemel, 3 stilke frisk rosmarin, 1 tsk havsalt.
Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt (brug endelig din køkkenmaskine med dejkrog) dejen til den er smidig. Lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time. Slå dejen ned. Del den i ca. 8 stykker. Tryk stykkerne ud til cirkler, ca. 1 cm tykkelse. Lad dem efterhæve ca. 15 minutter. Tryk med den finger fordybninger i dejen og stik små skud rosmarin deri. Bag bollerne ved 220 grader i ca. 5 minutter. Tag bollerne ud, pensl dem med rigeligt olivenolie og drys med havsalt. Sæt dem i ovnen igen i endnu 10 minutter. Voila.
Mayonnaise:
3 æggeblommer, 2 tsk. hvidvinseddike, ca. 3 dl. rapsolie, citronsaft, salt og peber.
Pisk blommerne grundigt med salt. Tilsæt citronsaft og hvidvinseddike. Tilsæt under kraftig piskning olien, som er stuetempereret, lidt ad gangen, start med at tilsætte olien drypvis. Smat til og den hjemmelavede mayonnaise er færdig.
Burgeren:
1200 gram hakket økologisk oksekød fra slagteren, god ost i skiver, 2 fed hvidløg, 1 spsk. paprika, 4 stilke timian, 2 æg, salt og peber.
Vend hakket hvidløg, paprika, hakket timian, æg, salg og peber i farsen. Form bøfferne og steg dem, som du ønsker din bøf skal være. Vores skal have ca. 5 minutter på hver side. Læg umiddelbart derefter 1 skive god ost på, Nu er de klart til at blive anrettet i focacciabollerne.
Grøn salsa:
1 god spansk chorizopølse, 2 grønne pebre, 1 rødløg, 1 fed hvidløg, rosmarin, 3 tomater, god olivenolie, salt og peber.
Skær pølsen i tern og rist dem let på panden. Skær de grønne pebre og tomater i tern. Pil og hak derefter løget. Skær hvidløgsfeddet fint. Vend det hele sammen med olivenolie og smag til med saltog peber. Saml burgeren med de ovenstående sager. Server burgeren med grillede kartofler drysset med havsalt.
Du kan læse mere om brødrene Holst og de andre forfattere i Skagen Retter
Også Jacob Hammer, fisker på Vestkajen røber hans opskrift på Hammers fantastiske fiskefrikadeller, naturligvis, se det hele i Skagen Retter.. Og Hans Sund fra Pakhuset leverer restaurantens opskrifter på: Fiskesuppe med safran, muslinger og jomfruhummer og på Skindristet torskeryg med sommerløg, sauterede østershatte og muslingesauce…. Og så præsenterer Jacob Høyer Juhl og Aske Munk Hansen fra Cafe Hr. Høyer sammen med Skagens turistchef Lene Kappelborg en helt specielt udviklet drink, nemlig Skagen Sunset….
Næste søndag bringer vi Susanne Laursens fantastiske hummersalat.
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'Skagen Retter: Brdr. Holst laver Økoburger' til en bekendt