Første danske app til kræftpatienter

Den nye app er udviklet specielt til kræftpatienter og pårørendes behov.

Første danske app til kræftpatienter

9. august 2012 - kl. 11:19 - af

En ny app til smartphones skal hjælpe kræftpatienter og pårørende med at skabe overblik. Kræftens Bekæmpelses app ”Liv med Kræft” gør, at hjælpen altid er lige ved hånden. Man kan bl.a. føre logbog over sin sygdom, dele oplysninger med de nærmeste, finde den nærmeste kræftrådgivning og læse om kræftsygdomme.

Det skal være nemt at finde viden og hjælp, når man er kræftpatient eller pårørende. Derfor er Kræftens Bekæmpelse nye app, ’Liv med kræft’, specielt udviklet til at imødekomme kræftpatienters og pårørendes behov for at holde styr på forløbet under en sygdom.

Hver anden har en smartphone

– Vi ved, at omkring halvdelen af danskerne har en smartphone. Det tal stiger hurtigt og telefonen bliver brugt til mere og mere i dagligdagen. Derfor har det været oplagt for os at udvikle en app, som er målrettet behovene hos folk, som er berørt af kræft. Vi håber, at appen vil være en hjælp i dagligdagen for patienter og pårørende, som ofte står med en oplevelse af kaos omkring sig, siger webchef i Kræftens Bekæmpelse, Hanne Sandvang. 

Appen er gratis og fås både til Iphone og Android. Man kan sende en sms med teksten KBAPP til 1277 og få appen. Det koster almindelig sms- og datatakst.

Appen indeholder mange funktioner, som skal gøre hverdagen med en kræftsygdom lidt nemmere. Man kan f.eks. oprette en logbog over sygdomsforløbet, så man altid kan huske, hvad der er sket undervejs. Logbogen kan deles, med dem man ønsker, så andre også kan følge med i forløbet.

Huskeliste og online kalender

Appen har en huskeliste med forslag til, hvad man kan spørge læge, arbejdsgiver, familie og venner om, og man kan også oprette en personlig huskeliste. Det er en hjælp til at holde styr på de mange spørgsmål, der dukker op, når man bliver ramt af en alvorlig sygdom.

Appen indeholder også en online kalender, med oplysninger om tilbud i Kræftens Bekæmpelses rådgivninger, som man med et enkelt tryk kan flytte til sin egen kalender. Ved at oprette en profil på appen får man kun de tilbud, som er relevante for ens eget område og sygdom. En profil vil også sikre, at man kan genskabe både logbog og huskeliste, hvis man f.eks. skulle miste sin telefon.

Læs mere om appen ‘Liv med kræft’

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Første danske app til kræftpatienter' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger