Løgn, lir & litteratur i Efterårsferien

Løgn, lir & litteratur i Efterårsferien

3. oktober 2012 - kl. 13:39 - af

Skagen Litteraturfestival sætter gang i hormonerne.

 Der bliver nok at tage sig til for litteraturelskere i Skagen i efterårsferien, hvor der hver dag er arrangementer for både børn og voksne. Den professionelle løgnhals, tegner, historiefortæller og musiker m.m.m. Carl Quist-Møller kommer på besøg mandag den 15. oktober, hvor han om eftermiddagen vil underholde børn og barnlige sjæle med sine forrygende løgnehistorier.

 Om aftenen er en anden munter filur på banen, nemlig forfatteren Carsten Berthelsen. Man kender ham måske mest som forfatter til en lang række bøger om øl, men Carsten Berthelsen har også et meget indgående kendskab til populærlitteratur – og så er han en gudbenådet foredragsholder. På Kappelborg vil han føre publikum gennem Kærlighedens Labyrinter og fortælle om romantisk læsning og romantiske bøger fra Jane Austen til Jane Aamund. Vi får hele turen fra den tidlige romantik til nutiden, og foredraget rejser Det Store Spørgsmål: Er vi mon blevet bedre til at elske i løbet af de svundne 200 år? Kom og få et svar! Det hele leveres i et rask tempo og med masser af glimt i øjet.

Tirsdag er der hele 4 arrangementer på programmet. Klokken 10-12 er der byvandring for de 6-10-årige, der bliver taget med ud på en sælsom vandring til 3 spændende steder i Skagen. Undervejs fortælles en drabelig historie. Det er Lise Højrup, der går i spidsen for byvandringen for børn. Drachmann skal naturligvis også have sin bekomst: kl. 12 causerer Drachmanneksperten Poul Bernth om hans Skagen-digtning, og om aftenen underholder Drachmannkvartetten med programmet Syndige Sange. Biografen på Kappelborg viser om aftenen Jørgen Leths film Det erotiske menneske, hvor han drager ud i verden for at undersøge sanseligheden i forskellige byer, steder og tilstande.

 Lir & Lyst er overskriften på onsdagens arrangement, hvor to spændende forfattere, Iselin C. Hermann og Anne-Marie Vedsø Olesen i en samtale med bibliotekar Merete Trap diskuterer sanseligheden i litteraturen. Anne-Marie Vedsø Olesen er højaktuel med romanen Glasborgen, og Iselin C. Hermann har i flere omgange, senest med romanen Domino beskæftiget sig med forelskelser og forviklinger. i øvrigt har hun en ny bog på trapperne, som vi forhåbentlig også kommer til at høre om. Publikum er meget velkomne til at deltage i diskussionen, som kan blive yderligere forstærket af de mange saftige udgivelser, der i disse dage myldrer frem på bogmarkedet med Fifty Shades of Grey i spidsen. Midtvejs i diskussionen serveres en lækker gang tapas.

Torsdag er der atter byvandring, både for børn og voksne, og Biografen viser kl. 22 Natfilm med Kasper Holtens Juan på programmet. Kunstneren og playboyen Juan nedlægger kvinder på stribe, men hans umættelige livsappetit begynder at give bagslag. Da han scorer politichefens datter, Anna, og et uheld gør ham til morder, får han desuden ordensmagten på nakken. Under en fest i Juans atelier samles hævngerrige kvindfolk, jaloux ægtemænd og lovens håndhævere for at gøre regnskabet endeligt op med den berygtede libertiner.

 Der er Krøyer hér, dér og allevegne i år – også på Skagen Litteraturfestival. Fredag eftermiddag bydes der på programmet Krøyer – bag facaden. Alle har til den tid set Bille Augusts film om Marie og P.S. Krøyer. På Kappelborg kan man møde nogle af de mange lokale skuespillere, der har medvirket både i den nye film og i Anna von Lowzows dokumentarfilm om Krøyer. Kom med bag kulisserne, hør anekdoterne og se også “P.S.Krøyer – sikken fest!”.

Der skåles i champagne… Skagen Litteraturfestival slutter med manér om lørdagen, først ved at tage ned på Skagen Fiskerestaurant, hvor kokken og restaurantchefen Jesper Winter fortæller om Fisken, den herlige koge- og anekdotebog, som han udgav tidligere i år – og så bliver der til sidst smidt ord i suppen på Kappelborg, hvor man kan opleve Peter Dyreborgs forrygende ordcirkus. Han er mester i poetry slam, og den næsten lokale poet Anna Schmidt tager sig af opvarmningen. Programmet for litteraturfestivalen kan ses på www.litteraturfest.dk eller hentes på biblioteket. Billetter kan købes på skagenbilletten.dk eller på biblioteket samt ved indgangen – hvis der altså er flere tilbage…

Skagen Litteraturfestival er en selvejende institution etableret af Skagens Bibliotek og Skagen Turistforening. Festivalen støttes af Frederikshavn Kommune, Brøndums Legat, Nordjyske Bank, Nord Energi, Gyldendal og Nordjyske Medier.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Løgn, lir & litteratur i Efterårsferien' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger