Hæderspris til Brøndums Hotel

Hæderspris til Brøndums Hotel

6. november 2012 - kl. 9:10 - af

For 6. år i træk blev den prestigefyldte Skagen365 Pris uddelt på Restaurant De 2 Have i Skagen. Her hædrede man årets prismodtager Brøndums Hotel, der for mange er synonymt med Skagens autenticitet og atmosfære.

Indledningsvis bød Turistchefen for Skagen Området Lene Kappelborg velkommen til alle og fortalte kort om baggrunden for Skagen365 prisen.

Hernæst fik viceborgmester Peter Nielsen ordet og fortalte, at årets prismodtager 2012 er en hæderkronet, gammel virksomhed med kolossal betydning for Skagen – Brøndums Hotel.

Stedet fik bevilling som gæstgiveri i 1858 og var oprindelig en firelænget gård, som Ane Kristine Houmann arvede efter sin stedfar Christen Degn. Ane giftede sig med Erik Andersen Brøndum, men det var først med sønnen Christen Degn Brøndums overtagelse af hotellet, at det fik navnet Brøndums Hotel. I dag kan hotellets gæster stadig fornemme stedets særlige atmosfære og sjæl, men det kræver sin indsats for at gøre det til et levende sted året rundt. Og det er netop det Bent Fredberg har opnået og værnet om, siden han 1977 erhvervede et faldefærdigt Brøndums Hotel kl. 2 om natten.

Begrundelsen for prisen lyder: ”Bent Fredberg har i alle årene vist en stor respekt for byen og for Brøndums Hotel, og med sin vilje til at holde åbent i det skønne historiske hotel, har han været med til at Skagen emmer af sjæl året rundt – 365 dage. Og det skal Bent Fredberg og Brøndums Hotel have en stor tak for.” Og med disse ord modtog Bent Fredberg Skagen365 prisen med tydelig glæde og taknemmelighed.

Skagen365 – et jubilæumsselskab i nye klæder

Skagen365 blev oprettet som et jubilæumsselskab i 2005 af fire jubilarer: Skagen Handelsstandsforening, Skagens Museum, Skagen Havn og Skagen Turistforening. Men da det sidste jubilæum blev afviklet ved udgangen af 2008, var de fire aktører meget enige om at fortsætte det stærke og innovative samarbejde.

Formålet med selskabet er således gået fra at fejre de fire 100års jubilarer i fællesskab til at skabe et tværgående branchenetværk med fire fokusområder: handel, kultur, turisme og erhverv. Målet er at skabe vækst, merværdi og gode oplevelser. I det er netop i lyset af denne målsætning, at Skagen365 prisen uddeles hvert år. Fra årsskiftet 2013 føres navnet Skagen365 og logoet videre i Skagen Turistforenings regi.

Fakta om Skagen365 Prisen

Skagen365 prisen kan tildeles:

• Virksomheder, der holder åbent i alle årets 12 måneder, men ikke nødvendigvis alle dage i hver måned. Der accepteres en lukkeperiode på maksimum 30 dage sammenhængende

• Virksomheder, der er beliggende indenfor postnumrene 9982 til 9990

• Virksomheder, der gør en særlig indsats for at udvikle deres erhverv og som synliggør Skagen som et attraktivt erhvervsområde

• Virksomheder, der udvikler aktiviteter eller produkter, der er særegne for årstiderne og unikke for Skagen området, og som derved gør det attraktivt at arbejde, handle og opholde sig i Skagen hele året

• Virksomheder, der med deres virke er med til at tilføre yderligere kvalitet til Skagens brand

Tidligere prismodtagere er:

Jakobs Café, Slagter Munch, Ruths Hotel, Fiskernes Fiskeindustri og Skagen Bryghus.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hæderspris til Brøndums Hotel ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger